اگر قرآن سخن خداست پس حديث قدسي چيست ؟! چرا احاديث قدسي را در قرآن نمي آوريد؟
معنا و مضمون آن به وسيله الهام يا در خواب و... به پيامبر(ص) القا شود و پيامبر(ص) با لفظ خود، آن را ادا كند و يا اين كه الفاظِ حديث قدسى نيز وحى الهى باشد و نيز ممكن است هر دو گونه باشد؛ به هر حال، در حديث قدسى ادعاى اعجاز وجود ندارد؛ به خلاف قرآن كه به منظور اعجاز و تحدّى با الفاظ خاصى نازل شده و امكان آوردن مانند آن وجود ندارد.معنا و مضمون آن به وسيله الهام يا در خواب و... به پيامبر(ص) القا شود و پيامبر(ص) با لفظ خود، آن را ادا كند و يا اين كه الفاظِ حديث قدسى نيز وحى الهى باشد و نيز ممكن است هر دو گونه باشد؛ به هر حال، در حديث قدسى ادعاى اعجاز وجود ندارد؛ به خلاف قرآن كه به منظور اعجاز و تحدّى با الفاظ خاصى نازل شده و امكان آوردن مانند آن وجود ندارد.
برخى فرق هاى ديگر قرآن و حديث قدسى عبارت است از:
1. قرآن، سند رسالت و كتاب رسمى دين اسلام، هم چنين كتابى تحريف ناپذير است؛ ولى احاديث قدسى چنين جايگاه و ويژگى هايى ندارد.
2. قرآن، قطعى الصدور است؛ ولى احاديث قدسى، ظنى الصدور؛ يعنى نمى توان گفت: صددرصد از جانب خدا است؛ چرا كه خبرِ واحد است.
3. احاديث قدسى، برخى از احكام قرآن را ندارند؛ مانند: لزوم طهارت هنگامِ مَسّ قرآن، حرمت قرائت دربرخى اوقات و ...[1]
مولف :در ادامه پاسخ فوق ميتوان گفت رابطه بين سخنان خداوند و قرآن رابطه عموم و خصوص مطلق است . يعني تمام كلمات قرآن كريم سخنان خداوند است ولي تمام سخنان خداوند در قران كريم نيستند و هيچ يك از معصومين يا علما ادعا نكرده اند كه همه سخنان خداوند فقط در قرآن كريم آمده است لذا مي بينيم برخي سخنان خداوند متعال كه شامل مكالمات با برخي پيامبران و... مي شود در كتابي مثل(( الجواهر السنيه ))گردآوري شدهاند.
[1]- دائرة المعارف تشيع، «حديث قدسى» ؛ دانستنى هايى از قرآن، ص 34 ـ 38.
نظرات شما عزیزان: