برای مثال در كهكشان ما که یکی از میلیونها کهکشان شناخته شده است، بیش از 150000 ميليون ستاره ثابت شمرده شده كه ميان آنها تعداد قابل توجهي ستاره شبيه خورشيد ما وجود دارد. بنابراين با توجه به عظمت عالم آفرينش، بعيد است كه حيات و زيست، مخصوص كره ما باشد و كرات ديگر از موجودات زنده، بي بهره باشند.
کما اینکه خداوند متعال در قرآن مجيد با بياني روشن به موجودات زنده در آسمانها تصريح ميكند و در توصيف قدرت خدا در آیه 29 سوره شوری ميفرمايد: "و از آيات او است آفرينش آسمانها و زمين و آن چه از جنبندگان در آنها گسترش داده است".
همچنين در آیه93 سوره مریم با صراحت ميفرمايد: "تمام كساني كه در آسمانها و زمينها ميباشند، بنده او هستند".
بعد از این مطلب، در آیه 94 همین سوره فرموده است: "خداوند همه آنها را شمارش كرده و به دقت شمرده است".
پس در نتیجه کاملاً منطقی و طبیعی است که فرد موحد و خداشناس كه آفرينش تمام جهان را از روي حكمت خداوندی دانسته و بر این اساس حيات و زيست را تنها مخصوص كره زمین نداند؛ چون کاملاً بعيد به نظر ميرسد كه در ميلياردها ستاره هيچ كدام جز كره زمين مسكوني نباشد و همه حكم بيابانهاي خشك و خالي و خاموش را داشته باشند و موجود زندهاي، مطلقاً در هيچ يك ديده نشود.
ولیکن برخی کیهان شناسان، احتمال وجود حيات در ديگر سيارات منظومه شمسي را بسيار ضعيف میدانند، چون اعتقاد دارند عطارد و زهره بسيار سوزان و خفه كننده و مريخ سرد و مشتري و زحل در "امونيك" و "متان" غوطهورند، وليکن احتمال دارد اين نوع داوريها درباره كرات منظومه شمسي نيز چندان منطقي نباشد، چون ممکن است اگر خود را در يكي از اين سيارات قرار دهيم، درباره زمين ميگوييم: زمين از گاز كشنده، اكسيژن احاطه شده است و نميتوانيم بفهميم كه چگونه ساختمان بدن انسان با اكسيژن سازگاري دارد.
کاملاً مشخص است که علم تجربی نميتواند در مورد وجود موجودات زنده در آسمانها و كرات ديگر نظر قطعي و يقيني اظهار نماید، هرچند که ممکن است در آینده نتایج بهتری بدست آید چون كه دانشهاي بشري در حال پيشرفت و تغيير و تكامل دائمي است.
ولیکن از متون ديني و آموزههای وحیانی از جمله آيات قرآن ميتوان استنباط كرد كه موجودات ديگر در آسمانها و چه بسا در كرات ديگر وجود دارند، امّا اين كه همانند انسانها باشند و يا حتي موجودات داراي شعور باشند و خلاصه اینکه نوع و کیفیت آنها برای ما معلوم نیست، هرچند كه وجود آنها از نظر آموزههای وحیانی قطعي است کما اینکه پژوهشهای تجربی و علمي نميتواند وجود آن را نفي كند.
نظرات شما عزیزان: