چاله مشکلات
در مواردی هم تفاوتهای فرهنگی زن و شوهر در مورد آداب و رسوم، پوشش و آراستن ظاهر، اعتقادات و باورهای آنها مشکلاتی را به وجود می آورد. مثلا آقا می گوید نوع لباس پوشیدن خانم را دوست ندارم. زن می گوید مراسم ما با مراسم شما متفاوت است و دوست ندارم این طور رفتار کنم. این نوع تربیت بچه را نمی پسندم ، باید هر چیزی که من می گویم انجام بدهیم، امروز این جا برویم و غیره… این تفاوت ها و عدم توجه به پیدا کردن راه حل مشترک اوضاع را بدتر می کند. به رغم تفاوت های تنش زا و توجه زیاد به آنها، مشکلات و اختلاف ها را بیشتر می کند، اما زن و شوهر با تدبیر و آگاهی از تفاوت هایشان می توانند به یکدیگر احترام بگذارند و به پیدا کردن راه حل های مشترک بیندیشید و از شباهت های که بین شان استفاده بهتری ببرند و ارتباط شان را مدیریت کنند.
راه های مقابله با مسائلی که زندگی زناشویی عاشقانه تان را خراب می کند
هدف تان را از برقراری ارتباط صمیمانه مشخص کنید
این مسئله به شما کمک می کند تا بدانید چقدر می خواهید به همسرتان نزدیک شوید و برای داشتن یک رابطه دوستانه و صمیمانه به دنبال راه حل مختلف بروید و انتظارات و خواسته های خود را با کمال احترام با همسرتان در میان بگذارید. مشخص کردن هدف و انتظار از ارتباط صمیمانه، شما را در جهت دستیابی به آن هدایت می کند.
میزان رضایت مندی خود از رابطه زناشویی تان را ارزیابی کنید
با توجه به امکاناتی که دارید برنامه ریزی درستی داشته باشید تا با کمک یکدیگر رضایت مندی خود را از زندگی زناشویی بالاببریدو هدف تان خوشحال کردن طرف مقابل باشد. متاسفانه بعضی از زن و شوهرها فکر می کنند که ازدواج فقط یک مبادله است و برای به دست آوردن امتیاز بیشتر باید تلاش کنند، در حالیکه فکر کردن به اینکه چگونه می توانید طرف مقابل را خشنود کنید، در رضایتمندی شما هم تاثیر خوبی می گذارد.
اشتباهات خود را گردن همسرتان نیندازید
بسیاری از زن و شوهرهای ناسازگار سعی می کنند، مشکلات را به گردن دیگری بیاندازند. این می تواند به رابطه شما صدمه جدی بزند برای اینکه رابطه سازنده داشته باشید، هرکدام باید بدانید چه کاستی هایی داشته اید و دارید و چه مشکلاتی را بوجود آورده و در جهت رفع آن تلاش کنید.
انتظارات خود را مورد ارزیابی قرار دهید
گاهی انتظارات غیر منطقی، رفتارها و واکنش های نادرستی را ایجاد می کند. انتظارات غیر منطقی مثل اینکه ” او باید از نیاز من آگاهی داشته باشد”. ” او هیچ گاه تغییر نمی کند ” را تغییر دهید و جملات و انتظارات منطقی را جایگزین آن کنید: مثلا ” من با بیان درست خواسته های خود، او را از نیازهایم آگاه می سازم.” یا ” تغییر به تدریج اتفاق می افتد” یا ” تغییر دو طرفه است” انتظارات منطقی، شادی را به همراه دارد.
نسبت به تغییرات خوب همسرتان توجه کنید
گاهی زن و شوهرها به تغییرات مطلوبی که در رفتار یکدیگر به وجود آمده است، کمتر توجه می کنند و این بی توجهی، فرد مقابل را نسبت به تغییر دلسرد می کند. توجه به رفتار و نگرش های تغییر یافته حتی اندک، موجب صمیمیت و دلخوشی همسرتان می شود و او را علاقمندتر و مشتاق تر به تغییر می کند.
جنبه های منفی همسرتان را به جنبه های مثبتش ببخشید
توجه به نکات مثبت همسر، امیدواری و حس دوست داشتن را ایجاد می کند و مانع سرزنش می شود و از داشتن تفکر منفی در مورد همسر جلوگیری می کند. توجه به جنبه های مثبت همسرتان، ارزش او را برای شما افزایش می دهد و موجب چشم پوشی از رفتارهای منفی او می شود و زمینه ساز گذشت و فداکاری است.
به وظایف خود در رابطه زناشویی آگاه باشید
وقتی که زن یا شوهر به وظایف همسری خود آگاه نیستند ، ممکن است توقعات و انتظارات بی جایی از یکدیگر داشته باشند و رفتارهای خودخواهانه نشان دهند و با رفتارهای غیر مسئولانه استحکام زندگی زناشویی را سست تر کنند. آگاهی از نقش تان و آشنا بودن به وظایف همسری زندگی را شیرین تر می سازد.
آماده گفتگو و مذاکره باشید
گاهی زن و شوهر به دلیل مشکلاتی که داشته اند، دوست ندارند با یکدیگر صحبت کنند که این امر به رابطه شان آسیب می زند. بهتر است شما با وجود اشتباهاتی که تاکنون داشته اید همیشه آماده گفتگو و مذاکره سالم با هم باشید. در عین حال آگاهی و اطلاعات خود از یکدیگر بالا ببرید تا بتوانید به درک متقابل برسید و در این مسیر صبور و امیدوار باشید.
منبع : tebyan.net
نظرات شما عزیزان: