احكام عيد فطر س1) اگر بين مراجع تقليد در ثبوت عيد فطر، اختلاف پيش آيد، وظيفه مكلف چيست؟ آيا هر مقلّد بايد به نظر مرجع تقليد خود مراجعه كند؟ ج) در ثبوت اول ماه تقليد راه ندارد، بلكه اگر شخص از گفته و اعلام نظر مرجع تقليد، اطمينان به رؤيت ماه پيدا كند، بايد روزه خود را افطار كند و اگر شك داشت، بايد آن روز را روزه بگيرد
ج) اگر حکم حاکم شامل همه کشور باشد، حکم او شرعاً براى همه شهرها معتبر است .
ج) رؤيت با وسيله، فرقى با رؤيت به طريق عادى ندارد و معتبر است. ملاک آن است که عنوان رؤيت محفوظ باشد. پس رؤيت با چشم و با عينک و با تلسکوپ محکوم به حکم واحدند. اما در مورد انعکاس به رايانه که درآن صدق عنوان رؤيت معلوم نيست محل اشکال است.
ج) اين امور دليل شرعى شب اول يا دوم بودن ماه نيست، ولى اگر مکلّف از آن علم به چيزى پيدا کند بايد به مقتضاى علم خود در اين زمينه عمل نمايد.
ج) منظور اظهار نظر و رأى راجع به اول ماه است و صِرف ثبوت ماه نزد وى حكم نيست. و منظور از حاكم، مجتهد جامعالشرايط و در درجه اول ولىّ فقيه است.
ج)از اول آفتاب روز عید است تا ظهر.(توضیح المسائل حضرت امام،مسئله1517) مستحب است بعد از بلند شدن آفتاب افطار كنند و زكات فطره را هم بدهند بعد نماز عید را بخوانند ج) در عصر حاضر نماز عيد فطر و قربان واجب نيست، بلکه مستحبّ است، ولى نماز جمعه واجب تخييرى است.
ج) اقامه نماز عيد براى غير منصوبان از طرف ولى فقيه به قصد رجا، نه به قصد ورود، اشكال ندارد اگرچه بهتر است كه غير از منصوب از طرف ولى فقيه كسى متصدّى اقامه آن نشود.
ج) باقى نماز را خودش بجا آورد.
ج) اگر مراد از کم و زياد نمودن، کوتاه يا طولانى خواندن قنوتها است اين کار موجب بطلان نمىشود و اگر مراد کم يا زياد نمودن تعداد آنها است، بايد نماز را همانطور که در کتب فقهى بيان شده، بهجا آورد.
ج) اگر از محل آن تجاوز نكرده، بنا را بر اقلّ بگذارد.
ج) قضا ندارد.
ج)نماز عید، سوره مخصوصى ندارد، ولى بهتر است كه در ركعت اول آن سوره« شمس» و در ركعت دوم سوره « غاشیه» را بخوانند، یا در ركعت اول سوره « اعلی» و در ركعت دوم سوره «شمس» را بخوانند.
|
نظرات شما عزیزان: