برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ندای وحی و آدرس nedayevahi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
... روز 9 تير تشييع پيكرهاي شهدا با حضور انبوه مردم، در صفحه اول مطبوعات همراه با تصاويري گويا، اين گونه انعكاس يافت: «خشم و خروش ميليوني مردم عليه آمريكا در تشييع جنازه 72 شهيد بزرگ انقلاب» روزنامهها به نقل از امام از نقش مردم در حل بحران پیش آمده نوشتند: «امواج شكننده ملت هر كمبودي را جبران خواهد كرد.»
پس از طرح لایحه قصاص توسط شورای عالی قضایی و تقدیم آن به مجلس، مخالفتهایی از سوی جبهه ملی علیه آن لایحه به عمل آمد؛ جبهه ملي كه رويكردي ليبرالی داشت با این بهانه که این لایحه مغایر حقوق بشر است به مقابله با نظام پرداخت و با «سبّ به قرآن و سب به اسلام و غیرانسانی خواندن حکم قصاص» مردم را به شورش خیابانی علیه این لایحه فراخواند و روز 25 خرداد 1360 را روز موعود تعیین کرد.
یکی از کارهایی که بنیصدر در راستای تفرقهافکنی انجام میداد، ایجاد جدایی میان نیروهای نظامی بود. وی نهایت تلاش خود را میکرد تا بین ارتش و سپاه فاصله بیندازد. علی جنتی با اشاره به شرایط جنگ درباره اینگونه اقدامات بنیصدر میگوید: «همه میگفتند بنیصدر اجازه نمیدهد مهماتی که دست ارتش است در اختیار سپاه قرار گیرد.»
ستوان دوم ناصر رکنی یکی از عوامل کودتا در اعترافات خود میگوید: «اگر امریکا در این کودتا نقشی به عهده نداشت اصلا نطفه کودتا تشکیل نمیشد.» او ادامه میدهد: «دو الی سه ماه بعد از پیروزی انقلاب اولین تماس بین ماموران سیا و یکی از دوستان بنیعامری در اروپا برقرار شد و آنها بنیعامری را در خط بختیار قرار دادند. تمام هماهنگیهای لازم بین کشورهای عضو بازار مشترک اروپا و ستاد بختیار در پاریس از طریق سیا انجام میگرفت.»
اندکی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، ضدانقلاب بلافاصله به مقابله با انقلاب اسلامی ملت ایران برخاست. یکی از این مقابلهها در گنبد رقم خورد که طی آن جنایتهایی در این منطقه از سوی ضد انقلاب صورت گرفت. با اوجگیری آشوبگریها، مردم تركمن
فرقان قصد داشت با انجام ترور در مقطع استقرار نظام جمهوری اسلامی، ایجاد رعب و وحشت و القای فضای ناامنی در محیط نظام جدید اسلامی، صدمه زدن به پشتوانه فکری نظام اسلامی با ترور شخصیتهای متفکری چون مطهری و مفتح، ترغیب و تحریک سایر گروههای مخالف به اقدامات براندازانه و رادیکال علیه جمهوری اسلامی ایران، القای ناکارآمدی حاکمیت جدید در برقراری امنیت عمومی در جامعه و ... را دنبال کند. در واقع گروه فرقان اولین گروه تروریستی در جمهوری اسلامی بود که به صورت ساماندهی شده، اقدام به ترور افراد کرد.
امام در تاریخ 11 دی 1358 از مردم آذربایجان خواستند خود را از این لکههای آلوده پاک و مبرا نمایند. به دنبال این موضعگیری امام، طیف وسیعی از مردم به خیابانها ریختند، به گونهای که در تهران حدود 2 میلیون نفر در مقابل سفارت آمریکا گرد هم آمدند و عملکرد حزب خلق را همسو با برنامهها و سیاستهای آمریکا و رژیم صهیونیستی دانستند.
در سال 1358، اقدام سفارت امریكا در فراری دادن مقامات رژیم پهلوی و تلاش برای پناه دادن به محمدرضا پهلوی، شناسایی جاسوسان آمریکایی و عوامل داخلی آنها، مدیریت آشوبهای داخلی توسط سفارت و... خشم مردم انقلابی ایران را برانگیخته بود. به طوری که دانشجویان پیرو خط امام در 13 آبان سفارت امریکا را تسخیر کرده و به توطئهچینیهای سفارت امریکا در ایران پایان دادند.
حزب دموکرات کردستان در 24 بهمن 1357، تنها دو روز بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، ادعای خودمختاری و جداییطلبی از ایران را طرح کرد. از همان 24 بهمن ماه حملات عناصر مسلح وابسته به این گروهک به مراکز نظامی، پاسگاههای ژاندارمری و سازمانهای دولتی منطقه آغاز شد، لذا هیئتی از سوی دولت موقت در روز 30 بهمن 57 برای مذاکره با رهبران این حزب عازم مهاباد شد. اعضای هيئت اعزامی از تهران در اجتماع مردم در ميدان شهرداری مهاباد حاضر شدند. در این اجتماع يک قطعنامه 8 مادهای توسط حزب دموكرات و كومله قرائت شد که اصلیترين خواسته آنها خودمختاری كردستان بود.
در خوزستان وابستگان به "جبههالتحریر"، سازمان سیاسى خلق عرب را پایه گـذارى نـمـودند. هدف نهایى این گروه مورد حمایت مالى ـ تسلیحاتى عراق، خودمختارى خوزستان بود. احمد مدنی، استاندار خوزستان در مصاحبهای میگويد:
روایتی از حمله سربازان شاه به بیمارستان امام رضا مشهد
عباس کلانتر، جانباز ۷۰ درصد مشهدی در گفتوگو با صبح توس، پیرامون مبارزات مردم علیه ظلم در دوران پهلوی اظهار کرد: در خانواده مذهبی به دنیا آمدهام و خانوادگی حضور فعالی در مراسمات مذهبی و هیئت مشهد داشتیم.
وی با اشاره به اینکه در ایام عزاداری حسینی نوحهها و متنهای سخنرانی و مداحی ارائه شده در دستههای عزاداری مورد بررسی مأموران شاه قرار میگرفت افزود: برخی از نوحهها نیز در هیئتهای امام حسین علیه السلام پیرامون آزادیخواهی دردسر ساز شد.
راه درست در برابر فشارها و هجمههای دشمن سؤال اول این است که وقتی فشارها و هجمههای دشمن زیاد میشود و برای ما مشکلات فراوانی میسازد، راه صحیح در برابر آنان چیست و بهترین عملکرد در برابر آنان چیست؟ خداوند در آیات زیادی اینگونه پاسخ میدهد که تصمیم صحیح، مقاومت است و سیره مردان مبارز را اینگونه معرفی میکند که همیشه در برابر دشمن به دنبال مقاومت بودهاند. یکی از نمونههای مهم آن داستان مبارزه طالوت (فرمانده بنىاسرائیل) با جالوت (ابر قدرت ستمگر) است:
والفجر، ولیال عشر... انقلاب اسلامی ایران 29 سال پرحادثه اما موفق را پشت سرنهاده است. انقلابی باشکوه و شگفتی ساز که با وقوع آن متخصصان پدیده انقلاب، تحلیلگران سیاسی و سیاست مداران که تصور وقوع آن را نداشتند غافلگیر شدند و زمانی که آغاز شد چنان حرکتی گسترده و سراسری پدید آورد که امکان ایستادگی در مقابل آن و سرکوبی و آرام کردنش غیر قابل تصور شد و توانست در مدتی کوتاه یعنی حدود یک سال و یک ماه بر قدرتمندترین حکومت منطقه –که ابرقدرت غرب آن را به ژاندارم خویش درمنطقه تبدیل کرده بود تا در مقابل حکومت های مخالف یا وقوع انقلاب های احتمالی بایستد-پیروز گردیده، مسیر تحولات منطقه ای و جهانی را تغییر دهد.
هرچند ایران در طول تاریخ چند هزار ساله،حوادث و فراز و نشیبهای زیادی به خود دیده است،اما سال 57 از ویژگی خاصی برخوردار بوده و با هیچ سال دیگری قابل مقایسه نیست،چرا که ملت قهرمان ایران در این سال به وحدت بی سابقه ای دست یافته بود،حوادث بسیاری را خلق کرده و سرانجام رژیم پوسیده ی پادشاهی را سرنگون کرد.اتحاد و اتفاق امت شهیدپرور ایران که از ایمان مذهبی تبلور پیدا کرده بود،توانست رژیم تا دندان مسلح شاهنشاهی را که متکی به بزرگترین قدرتهای دنیا نیز بود،روانه موزه ی تاریخ کند.(1)
انقلاب اسلامی از مهاجرت امام خمینی به پاریس تا پیروزی
پژوهشگر: علی اکبر علی اکبری بایگی فاصلهی زمانی ۱۴ مهرماه تا ۲۲ بهمن ۱۳۵۷، یکی از فصول برجستهی تاریخ نهضت اسلامی به حساب میآید. این برههی زمانی که از هجرت حضرت امام به پاریس تا پیروزی انقلاب را در برمیگیرد، مملو از حوادث و اتفاقاتی است که هر یک مسیر انقلاب را به پیش میبرد. با توجه به اهمیت زمان فوق، مرکز اسناد انقلاب اسلامی در قالب روش پژوهشی تاریخ شفاهی، وقایع و رویدادهای آن و نقش هدایتگر و سرنوشتساز امام خمینی را در آفرینش موفقیتهای این ایام مورد بررسی قرار داده است که در قالب کتاب تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی از مهاجرت امام خمینی به پاریس تا پیروزی منتشر شده است. نوشتار زیر گزیده ای از این کتاب را متناسب با این ایام در بر می گیرد.
راه تکامل و تقرب الى الله به روى آدمى - صرف نظر از جنسیت او - باز است و زن و مرد حق دارند در مسیر عبودیت الهى گام بردارند و به عالىترین مقام نایل شوند. در صورتى که زمینههاى رشد و تکامل مهیا بوده و عوامل انحطاط، فساد و فحشا تضعیف شده باشد این مسیر به سهولت طى شده، پلههاى تکامل معنوى به آسانى دست یافتنى خواهد بود. این آرمان در بهمن 57 براى جامعه ایران تحقق یافت و زن و مرد مسلمان با خاطرى آسوده و در پرتو امنیت همه جانبه نظام اسلامى به بالندگى ایمان و عمل صالح همت گماشتند. در فضاى عطر آگین انقلاب اسلامى و نظام جمهورى اسلامى انبوهى از دستاوردهاى معنوى براى بانوان فراهم آمده است که «دریافت پیام انقلاب و تحول بنیادى»، «همراهى در انقلاب و جنگ تحمیلى»، «حضور فعال در حوزه دین و تربیت»، «به دست آوردن حقوق و ارتقاى جایگاه اجتماعى» و «بینش و پوشش و هویت اسلامى» از جمله آن است و در این مقاله تبیین شدهاند.
مسیر امام خمینی در صبح 12 بهمن 1357 از فرودگاه تا برگشتن به مدرسه رفاه به شکل هیجانانگیزی پر از جزئیات است که در این گزارش برخی از این جزئیات را توضیح داده ایم: ساعت 9:30 صبح ـ گروهی از دانشآموزان سرود خمینی ای امام را در سالن فرودگاه اجرا میکنند.
از 22 بهمن 1357 تا 29 فروردین 1358 بر ارتش چه گذشت؟
اگرچه دیدگاههای حضرت امام خمینی(ره) درخصوص ارتش از همان اوایل نهضت اسلامی دیدگاههای جانبدارانه بوده و همواره ارتش –کارکنان- را مورد محبت و پشتیبانی قرار میدادهاند، امّا جهتگیری ایشان پس از اوجگیری نهضت و سپس، بعد از پیروزی انقلاب تا 29 فروردین 1358 بسیار جالب توجه است.
سازمان مجاهدین خلق (منافقین) که در دهه 60 مسئولین و سران نظام را هدف ترورهای خود قرار داده بود، جنایت دیگری نیز به نام خود ثبت کرد: قتلعام مردم بیگناه. در جای جای برگهای تاریخ ایران، نام مردان، زنان و کودکانی وجود دارد که بدون هیچگونه پیشینه سیاسی، قربانی ترورهای منافقین شدهاند. به شهادت رساندن زوار بیگناه در حرم امام رضا(ع)، کشتار مردم بیگناه در تهران، شیراز، اهواز، قم، اصفهان، مازندران، همدان، گیلان، سمنان، تبریز، کردستان و ... تنها بخشی از کارنامه سیاه منافقین است. آنها نه تنها سران نظام را هدف قرار میدادند، بلکه از کشتن و اعمال جنایت علیه مردم عادی نیز ابایی نداشتند.
روایت آیتالله خامنهای از حمله شبانهی ساواک به منزل ایشان
این روایت به زبان عربی در کتاب «انّ مع الصبر نصراً» -خاطرات خودگفتهی رهبر انقلاب اسلامی از دوران مبارزه علیه رژیم پهلوی- آمده است. این کتاب توسط دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله العظمی خامنهای همزمان با ایام دههی مبارک فجر انقلاب اسلامی منتشر شده و ترجمهی فارسی آن نیز روانهی بازار شده است.