اگرچه مادر و فرزند محرم هستند و از نظر شرعی و فقهی برای بچه ای که خوب و بد را نمی فهمد یعنی ممیز نشده نامحرم ها هم لازم نیست حجاب را رعایت کنند چه برسد به مادر که محرم فرزند هست و بچه 4 ساله ممیز نیست ولی از نظر اخلاقی این کار شایسته نیست چرا که اسلام از کودکی برای فرزندان برنامه داده تا در بزرگ سالی به فحشا و گناهان جنسی مبتلا نشوند خدا در سوره مبارکه نور می فرماید بچه هایی که هنوز بالغ نشدند در طول روز باید سه بار از شما اجازه بگیرند و به اتاق شما بیایند چرا که مادر و پدر در اتاقشان ممکن است لباس مناسبی نداشته باشند و این کودک با دیدن پوشش بد مادر یا پدر این تصویر در ذهنش بماند و زمینه گناه برای او در آینده فراهم شود. لذا قرآن فرموده بچه ها را یاد دهید تا در سه وقت از شما اجازه بگیرند تا وارد اتاق شما شوند.
«يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا لِيَسْتَأْذِنْكُمُ الَّذينَ مَلَكَتْ أَيْمانُكُمْ وَ الَّذينَ لَمْ يَبْلُغُوا الْحُلُمَ مِنْكُمْ ثَلاثَ مَرَّاتٍ مِنْ قَبْلِ صَلاةِ الْفَجْرِ وَ حينَ تَضَعُونَ ثِيابَكُمْ مِنَ الظَّهيرَةِ وَ مِنْ بَعْدِ صَلاةِ الْعِشاءِ ثَلاثُ عَوْراتٍ لَكُمْ لَيْسَ عَلَيْكُمْ وَ لا عَلَيْهِمْ جُناحٌ بَعْدَهُنَّ طَوَّافُونَ عَلَيْكُمْ بَعْضُكُمْ عَلى بَعْضٍ كَذلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمُ الْآياتِ وَ اللَّهُ عَليمٌ حَكيم؛ (1) اى كسانى كه ايمان آوردهايد، بايد بندگان شما و آنها كه هنوز به حد بلوغ نرسيدهاند، در سه هنگام از شما براى وارد شدن به خانه رخصت طلبند: پيش از نماز صبح و هنگام ظهر كه لباس از تن بيرون مىكنيد و بعد از نماز عشا. اين سه وقت، وقت خلوت شماست. در غير آن سه هنگام، شما و آنها گناهى مرتكب نشدهايد اگر بر يكديگر بگذريد. خدا آيات را اين چنين براى شما بيان مىكند، و خدا دانا و حكيم است».
این سه وقت وقت استراحت است که ممکن است پدر و مادر با لباس های راحت تری بخوابند لذا کودکان هم باید اجازه بگیرند
این اسلامی که اینگونه حساسیت دارد چگونه پوشیدن لباس نامناسب مادر را در مقابل فرزند پسندیده بداند؟! پس بهتر است در مقابل فرزندان با رعایت این نکات به دست خود زمینه انحراف آن ها را فراهم نکنید.
البته نکاتی که گفته شد مخصوص مادر نیست؛ پدران هم باید در پوشش مقابل دختران رعایت این مسائل را بکنند.
پی نوشت ها:
1. نور (24) آیه 58.
بر پایى فریضههاى دینى به صورت دسته جمعى، در زندگى فردى و اجتماعى امت اسلام ، به ویژه در نسل جوان آثارمثبت معنوی ،فرهنگی ، اجتماعی وسیاسی فراوانى دارد. در زیر به برخی از آن ها اشاره می شود .
1= دانش آموزان یاد می گیرند و تمرین می کنند که نماز جماعت چگونه باعث وحدت صفوف مسلمانان و نزدیکى دل ها و تقویت کننده روح اخوت و برادری میان آن ها است .
2= چون در نماز جماعت ها نوعى دید و بازدید مجانى از همدیگر نهفته است، سبب نشاط وسرور قلبی و انبساط روحی در جوانان می شود .
3= . به وسیله نماز جماعت مؤمنان از مشکلات و نیازهاى یکدیگر آگاهی پیدا می کنند . به نیازمندان کمک می کنند. بدین وسیله روحیه همکاری و تعاون و مشارکت اجتماعى بین آن ها تقویت می شود.
4= باعث تقویت شعور سیاسی و اجتماعی آنان می شود .متوجه می شوند که نماز جماعت بهترین، پاک ترین و کم خرجترین اجتماعات و نمایش قدرت و همبستگی مسلمانان را تحقق می بخشد. باعث الفت دل ها و انسجام صفوف آن ها می شود.
5= نماز جماعت تفرقهها و کدورت های بین آن ها را از بین می برد .
6= بیم در دل دشمنان مىافکند، منافقان را مایوس مىسازد، خار چشم بدخواهان است. بدین وسیله احساس غرور و سر افرازی دینی را در آنان تقویت می کند.
7- نماز جماعت باعث خروج برخی از جوانان از انزوا و غربت و به وجود آمدن نشاط و شادى و آرامش روحی در آن ها می شود.
8- انس پیدا کردن با افراد شایسته و مؤمن که این مسأله برکات و الطافى را در بر خواهد داشت.
9- با این کار به یک سنت نیکو و ارزشمند اسلامى جامه عمل پوشانده شده که مایه ثواب و اجر اخروى خواهدبود.
10- نماز جماعت بهرهمند ی از معارف و مسائلى را که به مناسبتها در مساجد و در جمعه و جماعات بیان مىشود، در بر خواهد د اشت.یکی از عرصه های دفاع از افکار و عقائد ، سنگر مساجد و جماعات است.
نظرات شما عزیزان: