تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ندای وحی و آدرس nedayevahi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1301
بازدید دیروز : 221
بازدید هفته : 1937
بازدید ماه : 107303
بازدید کل : 11164154
تعداد مطالب : 16946
تعداد نظرات : 80
تعداد آنلاین : 1


Alternative content


حدیث موضوعیاک مهدویت امام زمان (عج)اک آیه قرآناک
 
 
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : شنبه 27 / 4 / 1396



طلاق عاطفی

طلاق برای هیچ زوجی یک شبه اتفاق نمی افتد‎

 

طلاق به عنوان یکی از شایع ترین و آسیب زا ترین معضلات اجتماعی امروز، هرگز و برای هیچ زوجی یک شبه اتفاق نمی افتد. بلکه محصول عقبه بلند-بالایی است که اغلب از نگاه ما و شما پنهان مانده است. این عقبه همان داستان های نا گفته ای است که هر فرد مطلقه ای در بخش های تاریک- روشن وجودش مخفی کرده است. در این یادداشت و چند یادداشت آینده به مواردی از شایع ترین این داستان ها می پردازیم. 

 

هر زن یا مردی که طلاق  را تجربه کرده است، داستان خاص خودش را دارد. داستانی که از نقطه ای خیلی دور یا خیلی نزدیک شروع شده و اوج و فرودهای خاص خودش را هم داشته است. در میان این همه قصه متنوع، یک قصه مشترک بین همه این آدم ها وجود دارد. 

 

قصه مشترک آنها این است که هیچ کدامشان چه در زمان خواستگاری ، چه سر سفره عقد و چه زمانی که به خانه بخت رفتند تصورش را هم نمی کردند که روزی کارشان به اینجا بکشد. از آنجا که این قصه، قصه مشترک من و شما و همه آدم های دیگر هم است، خوب است با نگاهی موشکافانه تر علت رخداد این رویداد غیر منتظره تلخ را بررسی کنیم. 

 

موضوعات مرتبط: ناگفته های زندگی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : شنبه 27 / 4 / 1396



زندگی زناشویی موفق

قرار نیست همه روابط زناشویی صد در صد کامل باشد، اما می‌توان در مسیر تکامل پیش رفت‎

 

تاکنون شده است احساس کنید استقلال‌تان را از دست داده‌اید؟ شاید جایی که روح و روانتان خدشه‌دار شده است؛ یعنی زندگی احساسی‌تان به مخاطره افتاده است و باید سعی کنید تعادل از دست رفته را بازگردانید.

  

توهین و بد اخلاقی حتما نباید در قالب رفتارهای ناخوشایند فیزیکی و یا کلمات اتفاق بیفتد، این توهین‌ها می‌توانند در قالب رفتارهای احساسی، بدون اینکه حتی یک واژه نامتعارف و ناخوشایند رد و بدل شود، اتفاق بیفتد. جایی که شما استقلال خود را از دست می‌دهید،‌ جایی که روح و روانتان خدشه‌دار می‌شود یعنی زندگی احساسی‌تان به مخاطره افتاده است و باید سعی کنید تعادل از دست رفته را بازگردانید. البته قرار نیست همه روابط زناشویی صد در صد کامل باشد، اما می‌توان در مسیر تکامل آنها پیش رفت.

موضوعات مرتبط: ناگفته های زندگی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : چهار شنبه 26 / 4 / 1396

چرا از ما سلب توفیق می شود؟

  •  
اگر از قدرت و اختیارمان خوب و درست و در راه رضای خدا استفاده نکردیم و بلکه از آن در راه نادرست و گناه و نافرمانی استفاده کردیم، نتیجه وضعی اش این است که مجازات می شویم و بی توفیقی و خذلان نصیبمان می گردد و اسباب و زمینه های موفّقیّت را از دست می دهیم و بلکه زمینهء سقوط و تنزّل بیشترمان می شود.

چه عواملی منجر به سلب توفیقات می شود؟


1. فراموشی خداوند

خداوند می فرماید: «نَسوا اللَّهَ فَأَنْسَاهُمْ أَنفُسهُمْ »؛ (حشر / 19. ) «خدا را فراموش کردند، و خدا نیز آنها را به خود فراموشی گرفتار کرد.» از یاد بردن خدا، زمینه و عاملِ از دست دادنِ بسیاری از توفیقات الهی است که در پرتو یادِ خدا قابل دست یابی است.

2. تردید داشتن

تردید، نشانهء بی بصیرتی، بی ایمانی و عاملِ بی توفیقی است. خداوند می فرماید: «إِنَّمَا یَستَئْذِنُك الَّذِینَ لا یُۆْمِنُونَ بِاللَّهِ وَ الْیَوْمِ الاَخِرِ وَ ارْتَابَت قُلُوبُهُمْ فَهُمْ فى رَیْبِهِمْ یَترَدَّدُونَ»؛ (توبه / 45. ) «تنها کسانی از تو اجازه (ماندن در مدینه) می گیرند که ایمان به خدا و روز آخرت ندارند و قلبشان در شک و تردید است. لذا آنان در تردید خود سرگردانند.»

بصیرت افزایی، عاملی تردیدزا و ایمان افزا و توفیق آفرین است.

پیامبر خدا(صلی الله علیه وآله) فرمود: «اِنَّ المَعَاصِیَ یَستَولی بِهَا الخِذلَانُ عَلَی صَاحِبِهَا حَتَّی تُوقِعَهُ بِمَا هُوَ اَعظَمُ مِنهَا؛ به وسیله گناهان، خذلان (و سلب توفیق) بر گنهکار مستولی می شود تا جایی که او را در گناهان بزرگ تر می اندازد»

3. معصیت و نافرمانی (فسق: خروج از زی بندگی الهی)

خداوند در قرآن می فرماید: «مَن یَعْصِ اللَّهَ وَ رَسولَهُ فَقَدْ ضلَّ ضلَلاً مُّبِیناً»؛ (احزاب / 36. ) «هر کس خدا و رسولش را نافرمانی کند، به ضلالتی آشکار گمراه شده است.» گناه و نافرمانی، موجب سلبِ توفیقِ هدایت و باعث گمراهی می گردد.

خداوند ضرب المثلی مطرح می نماید و سپس می فرماید: «یُضِلُّ بِهِ كثِیراً وَ یَهْدِى بِهِ كَثِیراً وَ مَا یُضِلُّ بِهِ إِلا الْفَسِقِینَ»؛ (بقره / 26. ) «خداوند به وسیله آن [ضرب المثل] گروهی را گمراه و گروهی را هدایت می کند، امّا جز فاسقان (نافرمانان) را گمراه نمی سازد.» در این آیه، سرچشمهء اضلال الهی، فسق و خروج از اطاعت و فرمان الهی شمرده شده است. اگر گناه نکنیم، توفیقاتمان سلب نمی شود.

4. کفر (انکار حقایق دینی و تغییر نعمتهای خداوند)

قرآن کریم می فرماید: «وَ اللَّهُ لا یَهْدِى الْقَوْمَ الْكَفِرِینَ»؛ (بقره / 264. ) «خداوند، کافران را هدایت نمی کند.» در این آیه، کفر، زمینه سازِ سلب توفیق و عاملِ گمراهی معرفی شده است.

5. ظلم (خروج از عدالت و حدّ وسط)

قرآن کریم می فرماید: «وَ اللَّهُ لا یهْدِى الْقَوْمَ الظلِمِینَ»؛ (بقره / 258. ) «خداوند قوم ستمگر را هدایت نمی کند.» یعنی، ظلم زمینه سازِ سلب توفیق و موجب محرومیّت از هدایتِ الهی می شود.

6. اعمال ناشایست

امام صادق (علیه السلام) دربارهء کلام خدای عزّ وجلّ: «قَالُوا رَبَّنَا غَلَبَت عَلَیْنَا شِقْوَتُنَا وَ كنَّا قَوْماً ضالِّینَ»؛ (مۆمنون / 106. ) «گفتند: پروردگارا شقاوتِ ما بر ما چیره گشت.» فرمود: «بِاَعمَالَهُم شَقَوا» به وسیلهء عملهایشان بدبخت شدند.»

بنابراین با اعمال شایسته، توفیق سعادت نصیب ما می شود و از ما سلب نمی گردد.


موضوعات مرتبط: پیام های وحی آسمانی
برچسب‌ها: پيام‌هاي قرآني
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : چهار شنبه 26 / 4 / 1396

چرا برخی نمی توانند گناه را ترک کنند؟

  •  


قَالَ أَ رَءَیْتَكَ هَاذَا الَّذِى كَرَّمْتَ عَلىَ‏َّ لَئنِ‏ْ أَخَّرْتَنِ إِلىَ‏ یَوْمِ الْقِیَامَةِ لَأَحْتَنِكَنَّ ذُرِّیَّتَهُ إِلَّا قَلِیلًا(62- اسراء)

شیطان گفت: اگر تا روز قیامت به من مهلت دهی تمام فرزندان این کسی که بر من مقدم داشتی را افسار می زنم؛ مگر عده کمی.

اصل كلمه «احتناک» از «حنك» است. وقتى گفته مى‏شود:«حنك الدابة بحبلها» معنایش این است كه ریسمانى به گردن حیوان بست و او را كشید. خود «احتناك» هم به معناى افسار كردن است.
شیطان ابتدا وسوسه کرده و به گناه دعوت می کند. پس از آنکه فرد اولین قدم را برداشت و خود را به آن آلود، وسوسه های بعدی سریعتر و راحتتر در او اثر می کند. هر چه انجام گناه ساده تر و سریعتر شود نشان از آن دارد که شیطان بهتر و بیشتر بر او تسلط یافته و به تعبیری بهتر سوار شده و افسار نفس را به دست گرفته است. از این به بعد او می برد هر جا که خاطرخواه اوست و این افسار به دهان یا گردن هم می رود هر جا که او می کشد. چنین کسی به عیان مشاهده می کند که تلاشهای سطحی او برای ترک گناه سودی ندارد و با کوچکترین حرکتی که شیطان به افسار می دهد او با سرعت به سمت گناه رفته و آن را مرتکب می شود.

چاره رهایی از این اسارت، توبه ای حقیقی و تلاش جدی در سایه توکل به خدا و توسل به اولیای اوست.

موضوعات مرتبط: پیام های وحی آسمانی
برچسب‌ها: پيام‌هاي قرآني
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : چهار شنبه 26 / 4 / 1396

راه محبوب شدن در بین مردم

  •  


إِنَّ الَّذِینَ ءَامَنُواْ وَ عَمِلُواْ الصَّلِحَاتِ سَیَجْعَلُ لهَُمُ الرَّحْمَانُ وُدًّا(96- مریم سلام الله علیها)

بی تردید کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام می‌دهند، [خدای] رحمان به زودی برای آنان محبتی [در دل‌ها] قرار خواهد داد.

کلمه «وُدّ» و «مودّت» به معنای محبت است. این آیه شریفه وعده‌ای زیبا از ناحیه خدای متعال است به کسانی که ایمان آورده و عمل صالح می‌کنند که به زودی محبت آن‌ها را در دل‌ها قرار می‌دهد. همان‌گونه که در آیه نمایان است این بشارت را مقید به قیدی نکرده است از این رو دلیلی ندارد که ما آن را منحصر در فرد خاصی کنیم و یا آن را مربوط به بهشت یا قلوب همه مردم در دنیا و یا مقید به قیود دیگری کنیم.

به عبارت دیگر آیه مطلق است و پیامش این است هر کس اهل ایمان و انجام عمل صالح باشد خداوند محبت او را در دل دیگران انداخته و او بدون اینکه قدمی در این جهت برداشته باشد محبوب دیگران می‌شود.در روایتی از رسول خدا صلی الله علیه و آ له آمده است: هنگامی که خداوند کسی از بندگانش را دوست دارد به فرشته بزرگش جبرئیل می‌گوید من فلان کس را دوست دارم او را دوست بدار! جبرئیل هم او را دوست خواهد داشت. سپس در آسمان‌ها ندا می‌دهد که‌ای اهل آسمان! خداوند فلان کس را دوست دارد او را دوست بدارید! که به دنبال آن، همه اهل آسمان او را دوست می‌دارند؛ آنگاه پذیرش این محبت در زمین نیز منعکس می‌شود.

و هنگامی که خداوند کسی را دشمن بدارد به جبرئیل می‌گوید من از او متنفرم، او را دشمن بدار! جبرئیل هم او را دشمن می‌دارد. سپس در میان اهل آسمان‌ها ندا می‌دهد که خداوند از او متنفر است او را دشمن دارید! همه اهل آسمان‌ها از او متنفر می‌شوند؛ آنگاه این تنفر در زمین نیز منعکس می‌شود.

 

موضوعات مرتبط: پیام های وحی آسمانی
برچسب‌ها: پيام‌هاي قرآني
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : سه شنبه 25 / 4 / 1396

--

 
احکام نماز
 
عدم کفایت نماز غفیله از نافله
س. آیا می‌توانیم نماز غفیله را به نیت یکی از نمازهای نافله‌ی مغرب بخوانیم که هم نافله‌ی مغرب حساب شود و هم غفیله؟
ج. نماز غفیله، کفایت از نافله مغرب نمی‌کند.
 
وجود حائل در نماز جماعت
س. آیا حائل با نبودن یک نفر در بین صف نماز جماعت صدق می‌کند بطوری که ارتباط این طرف با آن طرف صف قطع شود؟
ج. اگر از جلو به امام متصل نباشد، و به واسطه کسی که طرف راست یا چپ او اقتدا کرده نیز به امام متصل نباشد، چنانچه بیشتر از یک قدم بزرگ فاصله نباشد، نمازش صحیح است.

 

سجده بر سنگ عقیق
س. آیا سجده بر سنگ عقیق صحیح است. و در صورتی که نگین انگشتر باشد سجده بر آن چه حکمی دارد؟
ج. طبق نظر مقام معظم رهبری (دام ظله) سجده بر عقیق اشکال ندارد، همچنین اگر انگشتر هم باشد با رعایت سایر شرایط سجده بر آن صحیح است.
 
فراموش کردن رکوع
س. اگر بعد از رسیدن پیشانی به سجده و یا بین دو سجده، فرد یادش بیاید که رکوع نکرده است وظیفه اش چیست؟
ج. اگر پیش از آن‌که وارد سجده دوّم شود یادش بیاید که رکوع نکرده است، باید برخیزد و بایستد و رکوع کند و پس از آن دو سجده را به‌جا آورد و نماز را تمام کند و بعد از نماز احتیاطاً دو سجده سهو برای سجده زیادی بگزارد.


موضوعات مرتبط:
برچسب‌ها: استفتائات جدید
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : سه شنبه 25 / 4 / 1396

--

مقدم کردن مسح پای چپ
س.  مقدم کردن مسح پای چپ بر مسح پای راست چه حکمی دارد؟
ج. جایز نیست.
 غسل زیارت امام حسین(ع)
س. آیا برای ورود به حرم سیدالشهداء(علیه السلام) باید غسل کرد یا با گرد وغبار راه وارد حرم شد؟
ج. برای سفر زیارتی امام حسین «علیه السلام» غسل مستحب است و برای ورود به حرم رجائاً انجام شود.
 احکام بانوان
 زود سپری شدن عده با مصرف قرص
س. خانمی مطلقه برای زود سپری شدن عدّه، اقدام به خوردن قرص هایی می نماید که موجب می شود خانم زودتر از موعد، عادت ماهیانه شود؛ در این حال عادت دوم ایشان در روز نهم شروع شده است. با توجه به اینکه فاصله حیض دوم ۱۰ روز نبوده است، آیا این امر صحیح است؟
ج. خوردن قرص های مذکور فی نفسه اشکال ندارد، ولی در فرض مذکور که خون دوم شرایط حیض را نداشته، کفایت از اتمام عده نمی کند.
 نگاه به عکس دختر بچه
س. حکم نظر به عکس دختر بچه‌ای که سرش لخت است و الآن سنش بالاست برای مرد نامحرمی که او را می‌شناسد چیست؟ آیا اگر به قصد لذت باشد و یا مفسده داشته و یا هتک باشد، حرام است؟
و یا مطلقاً حرام است ؟
ج. حرمت مطلق ثابت نیست.

 

موضوعات مرتبط:
برچسب‌ها: استفتائات جدید
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : سه شنبه 25 / 4 / 1396

--

احکام ولایت فقیه و حکم حاکم

منظور از «ترتّب احکام نصب»

س. اصل جواز امامت برای اقامه نماز جمعه متوقف بر این اجازه نیست ولی ترتّب احکام نصب وی برای امامت جمعه متوقف بر این است که منصوب از طرف ولیّ امر مسلمین باشد. منظور از  «ترتّب احکام نصب» چیست؟

ج.  از جمله موارد ترتب احکام نصب:
الف) انجام نماز عید فطر و قربان به جماعت، به نیت استحباب توسط ائمه جمعه منصوب و به نیت رجاء توسط دیگران.
ب) اگر کسی نذری مربوط به امام جمعه منصوب داشته باشد، فقط برای او باید انجام دهد.

اجازه حاکم شرع در ردّ مظالم

س. در ردّ مظالم از چه کسی باید اذن گرفت؟

ج.  بنا بر احتیاط از حاکم شرع اجازه بگیرند.

احکام طهارت و نجاست

وجود خون بعد از نماز در لباس نمازگزار

س. اگر عابری از کنار ذبح حیوان عبور کند و احتمال پاشیدن خون بدهد اما برسی نکند بعد از نماز متوجه شود خون بیشتر معفو در لباس است نماز خوانده شده صحیح است؟

ج. نماز صحیح است اگر چه احتیاط مستحب در صورت باقی بودن وقت، اعاده است.

 

 

موضوعات مرتبط:
برچسب‌ها: استفتائات جدید
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : دو شنبه 24 / 4 / 1396

شهاب ها و شهاب سنگ ها در قرآن

در علم ستاره شناسی شهاب سنگ به قطعات سنگی معلق در قضا گفته می شود که روزانه تعداد زیادی از این شهاب سنگها با جو زمین برخورد می کنند و در اثر حرارت آن آتش می گیرند و تبدیل به شهاب می شوند.اگر جو زمین وجود نداشت قطعات سنگی که از آسمان فرود می آمدند مستقیم به زمین اثابت می کردند ولی به واسطه وجود جو زمین قبل از برخورد به زمین می سوزند و خطری برای ساکنان زمین ایجاد نمی کنند.

دانشمندان معتقد هستند شهاب سنگی که در 5 میلیون سال قبل به نزدیکی قاره آمریکا اثابت کرد باعث نابود شدن بخش اعظم حیات از جمله دایناسور ها شد.اگر جو زمین قدرت آن را نداشته باشد که این قطعات سنگی را بسوزاند بصورت سنگهای بزرگ به زمین برخورد می کنند و خساراتی به بار می اورند.

 

در سوره الصافات آیات ۱۰ و ۱۱ شهابها و شهاب سنګها به خوبی توصیف شده اندږ

إِلَّا مَنْ خَطِفَ الْخَطْفَةَ فَأَتْبَعَهُ شِهَابٌ ثَاقِبٌ ﴿۱۰﴾فَاسْتَفْتِهِمْ أَهُمْ أَشَدُّ خَلْقًا أَم مَّنْ خَلَقْنَا إِنَّا خَلَقْنَاهُم مِّن طِینٍ لَّازِبٍ ﴿۱۱﴾

مگر کسى که ربایشى برباید، که شهابى درخشان در پى‏اش افتد﴿۱۰﴾ پس از ایشان بپرس آیا آفرینش آنان استوارتر است یا آنانى که آفریده‏ایم، ما ایشان را از گلى چسبنده آفریده‏ایم‏﴿۱۱﴾

در آیه ۱۰ به خوبی به این مساله اشاره شده است که اګر کسی بخواهد به جو زمین نزدیک شود امکان برخورد با شهاب ها را خواهد داشت و در ادامه نیز اشاره شده است که جنس شهاب ها از گل چسبنده که خاک ها و سنگ ها نیز از آن تشکیل می شوند است که قبل از برخورد با جو زمین جنس شهابسنگ ها از قطعات سنګی است که از گل چسبنده تشکیل شده ولی بعد از برخورد با جو زمین شهاب سنگ ها آتیش ګرفته و به شهاب های درخشان تبدیل می شوند.

موضوعات مرتبط: گونان گون
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : دو شنبه 24 / 4 / 1396

اشعه های مرگبار ستارگان در قران

خورشید که نور آن حیات بخش است اشعه های بسیار مضر کشنده ای مانند فرابنفش اشعه ایکس و گاما و .... دارد که این اشعه ها بسیار کشنده هستند و در صورتی که جو زمین و میدان وجود نداشت که این اشعه ها را دفع کند این اشعه های کشنده قادر به از بین بردن تمام حیات بروی زمین بودند.دلیل برخی از سرطان های پوست نیز ضعیف تر شدن لایه جو در برخی از نقاط زمین است.

نکته جالب این است که خورشید ما یک ستاره متوسط است و ستاره های بسیار بزرگتری نیز در کیهان وجود دارند که اشعه های کشنده تری که میلیاردها برابر نیز از اشعه های خورشید قوی تر است از خود ساطع می کنند و توانایی دارند که هر چیزی که در معرض آنهاست را نابود نمایند.ستاره های زیادی نیز وجود دارند که انفجارهای اشعه ایکس و اشعه گامای مرگ باری انجام می دهند که اگر خورشید این انفجارها را انجام می داد هیچ موجود زنده ای بروی زمین باقی نمی ماند.

در آیه ۵ سوره الملک به این موضوع اشاره شده است:

 

وَلَقَدْ زَيَّنَّا السَّمَاء الدُّنْيَا بِمَصَابِيحَ وَجَعَلْنَاهَا رُجُومًا لِّلشَّيَاطِينِ وَأَعْتَدْنَا لَهُمْ عَذَابَ السَّعِيرِ ﴿۵﴾ما آسمان پايين را با چراغهاي پرفروغي زينت بخشيديم، و آنها (شهب) را تيرهائي براي شياطين قرار داديم و براى آنان عذاب آتش افروخته، آماده ساختيم‏

 

در این آیه از کلمه ای بنام تیر استفاده شده است که مفهوم آن دقیقا می تواند به اشعه های کشنده ای که از سوی ستارگان گسیل می شود اطلاق شود.همچنین از چراغ های پر فروغی و از آتش نیز نام برده شده که این آیات نیز دقیقا می تواند ستاره های بسیار روشن و قوی را توصیف کند.

موضوعات مرتبط: گونان گون
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : دو شنبه 24 / 4 / 1396

اشاره قرآن به وجود بخار آب در فضا و یکی از مراحل انفجار بزرگ

انفجار بزرگ یا بیگ بنگ یا مهبانگ یک اصل پذیرفته شده کیهانی است که در آن اظهار می کند که جهان هستی 13.8 میلیارد سال قبل از یک انفجار که دمای آن میلیاردها درجه بود طی مراحل خاصی پدید آمد.

انفجار بزرگ دارای مراحل مختلفی است ولی ستاره ها و سیارات در مراحل آخر آن از ابرهای گازی پدید امدند و یک میلیون سال بعد از آفرینش هیچ ستاره یا سیاره ای وجود نداشت و بصورت ابرهای گازی بود و ستاره ها وسیارات از ابرهای گازی پدید امدند.[]امروزه نیز ستاره ها و سیارات نیز از ابرهای گازی به وجود می آیند.

در سوره فصلت آیه ۱۱ نیز نوشته شده است:

ثُمَّ اسْتَوَى إِلَى السَّمَاء وَهِیَ دُخَانٌ فَقَالَ لَهَا وَلِلْأَرْضِ اِئْتِیَا طَوْعًا أَوْ کَرْهًا قَالَتَا أَتَیْنَا طَائِعِینَ ﴿۱۱سپس به آسمان پرداخت که به صورت دودى [/بخارى‏] بود، به آن و به زمین فرمود خواه یا ناخواه رام شوید، [به زبان حال‏] گفتند البته رام و تسلیم هستیم‏

نکته بسیار زیبای دیگری که در این آیه بکار رفته است این است که کلمه دخان بنام بخار آب نیز است و در نقاطی از فضا بخار آب وجود دارد و نکته بسیار زیبا تر از آن این است که بخار آب در شکل گیری تعدادی از ستاره ها نیز بسیار نقش دارد.بخار آب نیز نقش مهمی در شکل ګیری ابر مولکولی که ستاره ها را می سازند دارد و دانه های گرد و غبار به کمک آنها لخته می شوند.[3]تصویر زیر مربوط به بزرگترین منبع بخار آب کشف شده در جهان در فاصله 12 میلیارد سال نوری زمین است که می تواند 140 تریلیون بار تمام اقیانوس های روی زمین را پر کند.[4]

موضوعات مرتبط: گونان گون
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : یک شنبه 23 / 4 / 1396


خودش عامل به حرفش بود



‡‡✿‡‡ مجموعه تصاویر جبهه ، جنگ و شهدا ‡‡✿‡‡

 

 جلوه های تدبیر، مدیریت و فرماندهی شهدا

آخرین تقاضا از فرمانده

شهید قاسم میرحسینی
در یکی از عملیّات ها حاج قاسم در عین پیشروی مشغول سازماندهی و هدایت نیروهای تحت فرمانش بود و نظر خاصی بود تا هم ارتباط خود را با سایر نیروها حفظ کند و هم مأموریتی را که به عهده ی نیروهای تحت فرمانش بود به خوبی انجام دهد. در این میان دشمن زبون برای جلوگیری از پیشروی و نفوذ رزمندگان اسلام، اقدام به آتش مداوم سلاح های سبک و سنگین کرده بود. ولی برادران ما مصمم و با قدرت به جلو می رفتند. در جریان عملیّات، چشم حاج قاسم به برادر مجروحی افتاد که خون زیادی از او رفته بود. در حالتی نیم خیز سرش را بالا آورد و با صدای آهسته و ضعیف توأم با ناله به حاج قاسم گفت: « برادر آب داری؟ من مجروح شده ام. آب ندارم و شدیداً تشنه هستم.» حاج قاسم به قمقمه ی خود دست برد تا کام آن عزیز را در آخرین لحظات عمر، سیراب کند. امّا دید که خودش هم آب ندارد. با حالتی غمگین به او گفت: « برادر! متأسفم من هم آب ندارم.»
حاج قاسم برای ادامه ی سازماندهی آماده حرکت شد، چند قدمی دور شده بود که باز صدای ناله ی برادر مجروح که در زیر آفتاب و با آن حالت بر زمین افتاده بود مجدداً به گوش رسید. حاج قاسم سراسیمه به طرف او برگشت و کنار او بر زمین نشست. عرق از سر و روی حاج قاسم می بارید. از یک طرف در دلش اضطراب ادامه ی عملیّات و وضعیت لشکر بود و از طرف دیگر شاهد جان دادن یک سرباز از سربازان اسلام. با شتابزدگی سر مجروح را روی پایش گذاشت و سر خود را نزدیکی او رساند. از او پرسید: « برادر! چه می گویی؟»


موضوعات مرتبط: دفاع مقدس
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : یک شنبه 23 / 4 / 1396

بیاد سوم خرداد سالروز حماسه همیشه تاریخ ایران

 

 

آزادی خرمشهر

 

تبیان زنجان www.tebyan-zn.ir

 

مسجد جامع خرمشهر، قلب شهر بود كه می‌تپید و تا بود مظهر ماندن و استقامت بود. مسجد جامع خرمشهر، مادری بود كه فرزندان خویش را زیر بال و پر گرفته بود و در بی‌پناهی پناه داده بود و تا بود مظهر ماندن و استقامت بود و آنگاه نیز كه خرمشهر به اشغال متجاوزان در‌آمد و مدافعان ناگزیر شدند كه به آن سوی شط خرمشهر كوچ كنند باز هم مسجد جامع، مظهر همه آن آرزوهایی بود كه جز در پازپس‌گیری شهر برآورده نمی‌شد. مسجد جامع، همه خرمشهر بود.

خرمشهر از همان آغاز، خونین‌شهر شده بود. خرمشهر خونین ‌شهر شده بود تا طلعت حقیقت از افق غربت و مظلومیت رزم‌آوران و بسیجیان غرقه در خون ظاهر شود. و مگر آن طلعت را جز از منظر این آفاق می‌توان نگریست؟ آنان در غربت جنگیدند و با مظلومیت به شهادت رسیدند و پیكرهاشان زیر شنی تانكهای شیطان تكه تكه شد و به آب و باد و خاك و آتش پیوست. اما راز خون آشكار شد. راز خون را جز شهدا درنمی‌یابند. گردش خون در رگهای زندگی شیرین است اما ریختن آن در پای محبوب، شیرین‌تر است؛ و نگو شیرین‌تر، بگو بسیار بسیار شیرین‌تر است.

راز خون در آنجاست كه همه حیات به خون وابسته است. اگر خون یعنی همه حیات و از ترك این وابستگی دشوارتر هیچ نیست پس، بیشترین از آن كسی است كه دست به دشوارترین عمل بزند. راز خون در آنجاست كه محبوب خود را به كسی می‌بخشد كه این راز را دریابد. آن كس كه لذتاین سوختن را چشید در این ماندن و بودن جز ملالت و افسردگی هیچ نمی‌یابد.

آنان را كه از مرگ می‌ترسند از كربلا می‌رانند. مردان مرد، جنگاوران عرصه جهادند كه راه حقیقت وجود انسان را از میان هاویه آتش جسته‌اند. آنان ترس را مغلوب كرده‌اند تا فتوت آشكار شود و راه فنا را به آنان بیاموزد.

آنان را كه از مرگ می‌ترسند از كربلا می‌رانند. وقتی كه كار آن همه دشوار شد كه ماندن در خرمشهر معنای شهادت گرفت، هنگام آن بود كه شبی عاشورایی برپا شود و كربلائیان پای در آزمونی دشوار بگذارند.

كربلا مستقر عشاق است و شهید سید محمد علی جهان‌آرا چنین كرد تا جز شایستگان كسی در آن استقرار نیابد. شایستگان، آنانند كه قلبشان را عشق تا آنجا آكنده است كه ترس از مرگ، جایی برای ماندن ندارد. شایستگان جاودانند؛ حكمرانان جزایر سرسبز اقیانوس بی‌انتهای نور نور كه پرتوی از آن همه كهكشانهای آسمان دوم را روشنی بخشیده است.

به همین مناسبت، روابط عمومی موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان، سالروز آزادسازی خرمشهر عزیز را به ملت شریف ایران و مقام معظم رهبری تبریك و تهنیت گفته،یاد و خاطره شهدای گرانقدر این عملیات بزرگ را گرامی می دارد.

 

موضوعات مرتبط: دفاع مقدس
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : یک شنبه 23 / 4 / 1396

‡‡✿‡‡ مجموعه تصاویر جبهه ، جنگ و شهدا ‡‡✿‡‡

 

ماجرای بسیجی‌ای که ۱۰۰ عراقی را در آخرین روز فتح خرمشهر اسیر کرد

 

 

 

 

دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا گفت: در روز آخر فتح خرمشهر یک جوان بسیجی را دیدم که ۱۰۰ عراقی را اسیر گرفته بود گفت:‌ من وقتی این بسیجی را دیدم، گفتم وی چه عظمی داشته که رعب و وحشت در نیرو‌های عراقی ایجاد کرده است. 

 

  سرلشکر پاسدار سیدرحیم صفوی در گفت‌و‌گو باتسنیم، با تبریک سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر، اظهار کرد: دفاع مقدس دوران طلایی ایثار و شهادت بود.

وی با اشاره به خاطراتی از دوران دفاع مقدس، افزود: هفته نخست عملیات آزاد سازی خرمشهر بود، در قرار گاه نصر که شهید باقری و حسن سعدی بودند، آن زمان نیروهای عراقی یک تیپ گارد نیروهای جمهوری داشتند که تانک های تی 72 را داشت، پاتکی از سوی تیپ حضرت رسول آغاز شد و آن منطقه طوری بود که به جزء جاده خرمشهر و راه آهن خرمشهر به اهواز مکانی در آن دشت باز نبود که بخواهند دفاع کنند و در هنگام اعزام نیروهای ایران به منطقه، عراقی ها نیروهای ما را زیر آتش می‌گرفتند.

دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا گفت: بنده به کمک سردار حسن باقری رفتم، سنگرها طوری بودند که باید سینه خیز وارد و خارج می‌شدیم و بر اثر این کار، لباس‌ها بر اثر عرق و خاک سیاه شده بود، هوا هم به شدت گرم بود و نیروها اعلام می‌کردند که اگر این پاتک ادامه پیدا کنند تا رودخانه کارون مجبور به عقب نشینی می‌شویم و این موجب اضطراب در نیروها شده بود.

سرلشکر صفوی تصریح کرد: به حکمت خداوند، در بعد از ظهر باد یا طوفانی را فرستاد که ارتباط  نیروهای زرهی عراق قطع شود و این طوفان چند ساعتی طول کشید و بیسیم ها نمی توانستد با هم تماس بگیرند.

وی با بیان اینکه دم غروب که شد ما توانستیم نیروها را اعزام کنیم که شب نیروها حمله کردند و این موضوع در مرکز حفظ آثار دفاع مقدس ضبط شده است، اظهار کرد: اگر فرهنگ غربی بر روی فرهنگ اسلامی و بسیجی مسلط شود باید آن روز نگران باشیم که اسلام و انقلاب در خطر می‌افتد.

موضوعات مرتبط: دفاع مقدس
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : پنج شنبه 22 / 4 / 1396

مبنای هم دلی



اینکه چطور شد که انسان ها در کنار هم جمع شدند و زندگی گروهی را در پیش گرفتند، بماند.

به هر حال ما امروز در جامعه ای از انسان های مختلف و در بین
افکار، اندیشه ها و نگاه های متفاوت زندگی می کنیم. آنچه در این میان بسیار
مهم است میزان سلامت و درستی رابطه ای است که ما با آدم های اطرافمان
و با اندیشه هانگرش ها و افکار آنها داریم.


ما در میان جمع و همراه با آن باید راهی را برویم که پایان
خوشی داشته باشد، ولی انسان های اطراف ما، همه با یک سرعت، به یکسو و
به سمت یک هدف نمی روند، پس ما به یقین با همه آنها همسو نخواهیم بود.

مهم این است که بدانیم با چه کسانی همسوییم و با چه کسانی مخالف؟
و اینکه بدانیم روابط ما با اطرافیانمان بر چه مبنایی و چه اصل و اساسی است؟
چرا دوستی می کنیم و چرا دشمن می شویم؟
با چه کسانی دوستیم و با چه کسانی دشمن؟


بی شک، هدفی که ما به آن چشم دوخته ایم، مقصدی که به سویش می رویم
و راهی که در پیش گرفته ایم، مبنایی استوار در دوستی، همراهی و رابطه ما
با انسان های اطرافمان خواهد بود.


موضوعات مرتبط: لحظه ای تامل
برچسب‌ها: مبنای هم دلی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : پنج شنبه 22 / 4 / 1396

 

تکبر؛ سد راه اندیشه



شیطانی که ما آن همه لعن و نفرینش می کنیم و همه گناهانمان را
بردوش او می نهیم، سال هایی بسیار در برابر خدا سجده می کرد
و به عبادت سر به خاک می سایید.

او از سجده در برابر خدای خالق ابایی نداشت و تنها سجده در برابر
آدمی را ننگ شمرد و در آن فرمان خدا را اطاعت نکرد.

خودخواهی، خودبزرگ بینی و تکبر او تا آنجا بود که به
آدمی سرخم نکند، ورنه او در برابر خدا خاضع بود؛

اما هستند کسانی از میان ما آدم ها که خودبینی و تکبر چنان چشم دلشان
را کور می کند و راه اندیشه شان را می بندد که نه خود را می بینند و نه خدا را؛
نه کوچکی خود را درک می کنند و نه عظمت خالق را.


تکبر چنان از اندیشیدن بازشان می دارد که نه سر به سجده شکر و سپاس
و ستایش خدایشان می سایند و نه سفره نیازشان را به درگاه او پهن می کنند و اینان
خود درنمی یابند که حتی از شیطان رانده شده از درگاه خدا هم فروترند.

موضوعات مرتبط: لحظه ای تامل
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : پنج شنبه 22 / 4 / 1396


گرداب زیاده خواهی



من و تو حتی اگر اهل فکر و اندیشه هم باشیم، حتی اگر اهل حساب و کتاب و
سنجش هم باشیم، وقتی هدفمان دنیا باشد، نمی توانیم به آنچه باید بیندیشیم.

اگر من و تو همه سعی و تلاشمان کسب ثروت و تحصیل قدرت و دست یابی به
مقام و موقعیت اجتماعی باشد، حال این هدف با هر جلوه و با هر توجیهی که ذهنمان
را بهخود مشغول کند، نمی گذارد آن گونه که باید اندیشه کنیم.


وقتی افزون طلبی و دنیاخواهی، من و تو را آن قدر به خود مشغول کند که
یادمان برود برای اینها نیامده ایم، دیگر اندیشیدن به فردای قیامت برایمان معنا ندارد.

زیاده خواهیِ دنیایی، گردابی است که از ساحل اندیشه درست دورت می کند و به
نابودی ات می کشاند و این گرداب، بارها و بارها پیش پای هر کدام از ما پهن می شود.

زینهار از آن لحظه که اندیشه مان طعمه این گرداب شود!

موضوعات مرتبط: لحظه ای تامل
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : جمعه 21 / 4 / 1396

چرخيدن چشم ناشی از ترس

« وقتی ترس می آيد آنها را می بينی که مانند کسيکه می خواهد بميرد با چشمان چرخان بتو نگاه میکنند». 

نکـتـه آيه: کسيکه می ترسد چشمش مانند کسيکه می خواهد بميرد می چرخد:

ترسِ زياد درک انسان را از کار می اندازد. در اينحالت مراکز عصبی خارج از اراده و آگـاهی انسان کار می کنند، که چرخیدن غیر ارادی چشم از حالات آن است، و این چیزی است که برای کسيکه در حال مرگ است نيز پيش می آيد.

پوشاک گرمای بدن را حفظ می کند

« و خدا از آنچه آفريد برای شما سايه قرار داد، و از کوهها آشيانه ها، و پوشاکهائی که شما را در مقابل گرما حفظ می کند و پوشاکهائی که گرمای شما را حفظ می کند. به اين شکل نعمتهای خود را برای شما کامل می کند، باشد که حق پذير شويد».

(منظور از سايه درست کردن از پديده ها اينست که همه چيز مانند هوا و آب و شيشه درست نشده که نور از آنها عبور می کند. و منظور از آشيانه ها در کوهها؛ غـارها و فرورفـتگی های کوهها است. و واژه بأس در اصل به معنی: سختی است. بعد از جمله به گرما اطلاق شده، به اعتبار "سختی" آن و در آيه به اين معنی بکار گرفـته شده است).

نکته آيه: پوشاک گرمای بدن را حفظ می کند:

در گذشته انسان فکر می کرد پوشاک بدن را گرم می کند (امروزه نيز کسانی هستند که چنين گمان می کنند)، در حاليکه بدن گرما تولـيد می کند و پوشاک را گرم می کند. پوشاک گرمای بدن را حـفـظ می کند و مانع از رسيدن سرما به بدن می شود.

گرفتن خويشتن خودآگاه انسان هنگام مرگ و درخواب ديدن

« خدا خويشتنِ خود آگاه انسان را هنگام مرگ ميگيرد، و حتی خويشتن خودآگاهِ آنکه در خواب ديدن خود نمی ميرد نيز می گيرد. بعد خويشتنِ خودآگاهِ آنکه مرگ را بر وی گذرانيد را نگه می دارد و آن ديگری (يعنی آنکه مرگ را بر وی نگذرانيد) تا زمان مشخصی (يعنی تا بار بعدی) پس می فرستد. در اين زمينه برای افراد انديشمند نکاتی وجود دارد».

آيه می گويد که خداوند نـَفـْسِ انسان را، يعنی: خويشتنِ خودآگاه وی را، "هنگام مرگ" می گيرد. يعنی آنرا از بدن انسان خارج می کند. و هـمـيـنـطـور "هـنگـام خواب ديدن" نيز خويشتن خودآگاه انسان را می گيرد. بعد خويشتنِ خودآگاهِ فردی که  زمانِ مرگِ وی (در خواب) رسيده را نگه می دارد، و آنکه نرسيده را به بدن برمی گرداند.

به کمک دستگاه انسان می تواند ببيند که هـنگـام خواب چيزی از بدن انسان خارج می شود و به بدن بر می گردد. و کسانيکه در خواب می ميرند آن چيز به بدن آنها برنمی گردد. (فعلاً دانش انسان در این رابطه در همين حد است).

رشک ورزی

در سوره فـَلَـق از انسان خواسته شده که از جمله از ناگواری رشک ورز "هنگامی که رشک بورزد" به خدا پناه ببرد. معنی آيه اين معنی است که زمـيـنـه "رشـک ورزی" در هـمه انسانها هست ولی برخی می ورزند و برخی نمی ورزند.

در جهان دانش امروزی نيز از وجود زمينه "رشک ورزی" بعنوان صفتی که در همه انسانها هست صحبت ميشود. و انسان آنرا به شکل نوعی کنش و واکنش شيميائی و ترشح هورمون می شناسد. اين موضوع از جمله در کتابِ علمیِ سوئدیِ "انسان معجزه"  آمده است. با اين تفاوت که در آنجا گفته شده که همه انسانها رشک ميورزند. ولی از آنجا که اين گفته مستلزم بررسی وضعيت فيزيولوژيکی تک تک انسانها است و چنين بررسی ای نيز نشده نمی توان گفت مبنای علمی دارد، و همان چيزی که قرآن می گويد درست تر است.

 

 

موضوعات مرتبط: انسان از نگاه قرآن
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : جمعه 21 / 4 / 1396

پریود,پریود چیست,پریود و حاملگی,پریود نشدن

عادت ماهانه زنان

« و از قاعدگی زنان از تو می پرسند. بگـو: آن مـواد زائـد است. بنابر اين در دوران قاعدگی با زنان آميزش (جنسی) نکنيد، پس از آن نيز تا آبتنی نکرده اند با آنها آميزش جنسی نکنيد».

قرآن می گوید که خون قاعدگی زنان مواد و عناصر زائد و تفاله ای است، وعـلـم امـروز نيز هـمـين را می گويد. خون قاعدگی مربوط به شستشو و بيرون دادن مواد زائد تخمدان است که آماده سازی تخم در آن صورت می گيرد.

 

موضوعات مرتبط: انسان از نگاه قرآن
برچسب‌ها: عادت ماهانه زنان
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : جمعه 21 / 4 / 1396

اثر وضو گرفتن

« وقتی خواستيد نماز بخوانيد صورت و دستهای خود را تا آرنجها بشوئيد، و بخشی از سر و پاهای خود تا قوزکها را مسح کنيد. (يا بخشی از سر خود را مسح کنيد و پاها تا قوزکها را بشوئيد)».

(تـرجمه ای که در رابطه با پاها در پرانتز و پيش از پرانتز آمده هر دو درست است. و اين تـفـاوت ترجمه به اين بـستگی دارد که از نظر نحوی چگونه جمله را تحـلـيـل کـنـيـم. بـرخی عـبـارت «وَ اَرجُلَکُم» به معـنـی "و پاهـای خود را" به فـعـل «اِغـسـلـُـوا» به معـنـی "بـشـوئـيـد" مـربـوط می دانـنـد (کـه در اين صورت پاها بايد شسته شوند)، و کسانی آن را به فـعـلِ «اِمسَحُوا» به معنی "مسح کنيد" مربوط می دانند (که در ايـن صورت پاها بايد مسح شوند). و هر دو حالت درست است. و منظور قرآن از اينگونه بيان اين بوده که در صورت وجود آب پاها شسته شوند و در صورت کمبود آن پاها مسح شوند).

از انسان پيـوسـته نـور و امواج و انرژی ساطع می شود. امواجی که دستگاه پيش از وضوء گرفـتـن انسان نشان می دهد، با امواجی که پس از وضوء گرفـتن نشان می دهد با هم فرق می کند. امواجی که پس از وضو گرفتن نشان می دهد بيانگر "آرامش بيشتر يافتن انسان" است. يعـنی وضو گرفـتـن که «شـستن صورت و دستها و مسح فرق سر و پاها (و يا شستن پاها) است، به انسان آرامش می دهـد.

 

موضوعات مرتبط: انسان از نگاه قرآن
برچسب‌ها: اثر وضو گرفتن
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : شنبه 20 / 4 / 1396

گیاه خُرفه بیشتر در غالب یک علف هرز شناخته می‌شود. با این حال، یک سبزی بسیار مغذی و خوراکی نیز هست. در حقیقت، خُرفه حاوی همه‌ی انواع مواد مغذی، از جمله اسیدهای چرب امگا ۳ می‌باشد. این مقاله نگاهی دقیق به خُرفه و تاثیرات آن بر سلامت می‌اندازد.

خُرفه چیست؟

خرفه چیست

خُرفه یک سبزی سبز و برگ‌دار است که می‌تواند به شکل خام یا پخته مصرف شود. در محافل علمی با نام Portulaca oleracea شناخته می‌شود، از دیگر نام‌های این گیاه hogweed کوچک، fatweed و pusley می‌باشد. ۹۳٪ این گیاه شاداب آب است. ساقه‌های آن قرمز و کوچک و برگ‌های آن سبز است. طعم خُرفه ترش و شور مشابه اسفناج یا شاهی است. می‌توان از آن در سالاد و ساندویچ به شیوه‌های مشابه اسفناج و کاهو استفاده نمود.

خُرفه در نقاط مختلف جهان در طیف گسترده‌ای از محیط زیست رشد می‌کند. این گیاه در باغ‌ها و باغچه‌‌های پیاده‌روها رشد می‌کند. در عین حال می‌تواند خود را با شرایط خشن‌تر وفق یابد. به عنوان مثال در خشکسالی، خاک بسیار شور یا خاک خالی از مواد مغذی. خُرفه سابقه‌‌ایی طولانی در طب سنتی یا طب جایگزین دارد.

موضوعات مرتبط: گیا هان دارویی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : شنبه 20 / 4 / 1396
گیاهان دارویی ، خواص گیاه یونجه
گیاهان دارویی هر یک به نوعی برای درمان بیماری ها و افزایش قدرت و توان اعضای داخلی و ظاهری بدن از سالهای دور مورد استفاده قرار می گرفته اند. شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که بهترین این بهترین ها چیست؟
بازدید : 32,664 نفر

بهترین و قوی ترین گیاهان دارویی کدام است؟

اگر بخواهید پاسخ این سوال را بدهید کدام یک از گیاهان دارویی را نام می برید؟ شاید کمی مشکل باشد چرا که گیاهان دارویی سرتاسر خواص و فایده هستند و نمی توان از بین آنها بهترین را انتخاب کرد اما بالاخره در هر جمعی یک بهترین وجود دارد که به اعتقاد متخصصان طب سنتی یکی از پرخاصیت ترین گیاهان دارویی یونجه است.گیاهان دارویی

گیاهان دارویییونجه، گیاهی است غریب که امروزه در اذهان عمومی تنها به درد علوفه دام می خورد، درحالی که در گذشته استفاده های فراوان از این گیاه پرفایده می شده است.این گیاه که عمدتاً در آسیا کشت می شود از اولین گیاهان دارویی شناخته شده برای بشر است.

موضوعات مرتبط: گیا هان دارویی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : شنبه 20 / 4 / 1396

 

گیاهان دارویی

با این مواد می‌توانید غذاهای خود را سالم‌تر (و همچنین خوشمزه‌تر!) کنید و در عین حال با التهابات تحریک‌کننده‌ی دیابت نیز مبارزه نمائید. چگونه؟ کافیست به طبیعت و انواع غذاهای گیاهی بنگرید.

تمامی گیاهان و ادویه‌جات که در اینجا آورده شده خواص ضد دیابتی و یا ضدالتهابی دارند و می‌توانند موجب کاهش التهابات مزمن در بدن شوند، فقط کافیست آنها را روی همه‌ی غذاها بپاشید. پس در وعده‌ی بعدی بعضی از این گیاهان و ادویه‌ها را که در ادامه ذکر می‌شود، با غذای خود مخلوط کنید. از تجربه‌‌ی مواد جدید به منظور دستیابی به یک دستور درست نهراسید: با امتحان ترکیبات جدید، می‌آموزید که کدام گیاه یا ادویه بهترین طعم و مزه را به غذای شما می‌دهد و شما استفاده از کدام یک را ترجیح می‌دهید.

موضوعات مرتبط: گیا هان دارویی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : چهار شنبه 19 / 4 / 1396


مجموعه : پزشكی و سلامتی

روش های خانگی از بین بردن ترک کف پا

روش های خانگی از بین بردن ترک کف پا

 

ترک کف پا در بسیاری از افراد باعث ناراحتی و زشت شدن ظاهر پای آنها میشود . درمانهای خانگی برای از بین بردن این مشکل وجود دارد که در ادامه این مطلب از ایران ناز راههای خانگی رفع و درمان ترک پا را با شما بررسی میکنیم.

 

مهمترین علت ترک کف پا, خشکی پوست کف پا است.ترک کف پا عارضه شایعی است که در صورت بی توجهی و عدم درمان می‌تواند به عفونت باکتریایی و درد شدید منجر شود،اما با چند راهکار خانگی و ساده می‌توان ترک پا را در کمترین زمان ممکن درمان کرد.

 

با شروع فصل بهار و تابستان و استفاده از صندل و کفش رو باز، ترک کف پا شیوع بیشتری پیدا می‌کند. مهمترین علت آن خشکی پوست کف پا است؛ زیرا کف پا فاقد هرگونه غده چربی است و همین امر باعث می‌‌شود مستعد خشکی باشد.

موضوعات مرتبط: پزشکی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : چهار شنبه 19 / 4 / 1396

درمان ساده بیماری قوز قرنیه

درمان ساده بیماری قوز قرنیه

 

به گزارش ایران ناز ، یکی از بیماریهای چشمی بسیار شایع در ایران بیماری قوز قرنیه است که باعث کاهش قدرت دید و تحلیل قرنیه میشود و شکل ظاهری چشم را تغییر میدهد .آقای دکتر علیرضا پیمان، با بیان اینکه قوز قرنیه در منطقه ایران شایع است، اظهار داشت: این بیماری در سنین حدود 10 سالگی به تدریج شروع و در نوجوانی پیشرفت می‌کند و در سنین بزرگ‌سالی شدت بیشتری می‌یابد

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: اگر فردی 45 ساله است و به قوز قرنیه از نوع خفیف مبتلا باشد چندان نگران کننده نیست، اما بروز قوز قرنیه در یک نوجوان 13 ساله نگران کنند است.

موضوعات مرتبط: پزشکی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : چهار شنبه 19 / 4 / 1396

روش پیشگیری و درمان عفونت آلت تناسلی زنان

روش پیشگیری و درمان عفونت آلت تناسلی زنان

روش پیشگیری و درمان عفونت آلت تناسلی زنان

 

به گزارش ایران ناز ، رعایت بهداشت آلت تناسلی در زنان بسیار اهمیت دارد . گاهی حتی شستشوی بیش از حد واژن در خانمها سبب ایجاد مشکلاتی برای آنها میشود چرا که باکتریهای مفید این ناحیه را نیز از بین برده و باعث خشکی این بخش از بدن زنان میگردد

 

عفونت های ناحیه تناسلی رایج ترین بیماری های زنان است که انواع و اقسام مختلفی دارد. با ما همراه شوید تا شما را با روش های پیشگیری از عفونت ناحیه تناسلی در زنان آشنا کنیم.

 

یک متخصص زنان و زایمان، ایجاد عفونت در ناحیه تناسلی زنان را به دسته‌های مختلف قارچی، میکروبی، ویروسی و باکتریایی ( هوازی و غیرهوازی) تقسیم کرد و گفت: این عوامل گاهی سبب عفونت ناحیه تناسلی تحتانی می شود و ممکن است در موارد شدیدتر آن، نواحی فوقانی تناسلی شامل لگن و لوله‌های رحم را نیز درگیر کند که در صورت درمان نشدن می تواند عوارض شدیدی را به دنبال داشته باشد.

موضوعات مرتبط: پزشکی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : سه شنبه 18 / 4 / 1396

غلبه غم و گريه در مراسم
پرسش 69. در حالى كه خنده بر هر درد بى درمان دوا است، چرا حالت هيجانى غالب بر آيين دينى و مراسم اجتماعى دين سراسر غم و گريه مى باشد و مراسم دينى ما مسلمانان، هميشه آميخته با مصيبت و مرثيه خوانى حزن آفرين و غم افزا است؟ آيا اسلام مراسم شادى و جشن ندارد كه تمام مراسم دينى به حزن و اشك آميخته است؟
اين سؤال نشانگر ابهام فكرى عميق در بين بيشتر مسلمانان است. عمق و
بسط اين مسأله مى طلبد تا در خور يك جامعه جوياى حقيقت و پوينده ره حقيقت، ابهام زدايى نمود و شكل صحيح و اسلامى اين نوع احساسات و عواطف را بيان كرد و در سطح حوصله اين قلم و كاغذ مطالبى را ارائه نمود.
به منظور پاسخ به اين سؤال، چهار مرحله به شرح زير مطرح و تبيين مى گردد:
1. شناسايى منشأ و خاستگاه اين ابهام فكرى و انحراف رفتارى و علت يا علل بروز آن،
2. جايگاه غم و شادى در معارف اسلامى،
3. جايگاه غم و شادى در روان شناسى، با تكيه بر منابع دينى و علمى،
4. تعيين شكل صحيح و مطلوب غم و شادى (گريه و خنده).

موضوعات مرتبط: پرسش وپاسخ
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : سه شنبه 18 / 4 / 1396

1. اگر در سوگوارى براى سرور آزادگان، به ذكر حادثه جانگداز كربلا مى پردازيم و خاطره كشته شدن امام شهيدان عليه السلام و اسارت خاندان عصمت و طهارت را مرور مى كنيم؛ از اين رواست كه مرور خاطرات، يكى از راه هاى كاهش آلام و تسكين درد جانكاه شهادت و اسارت اهل بيت عليهم السلام است. آن گونه كه
صحبت كردن درباره شخص مورد علاقه و بيان ويژگى هاى خوب او ـ كه چگونه انسانى بود و چه خصايل پسنديده اى داشت و براى چه جان شريفش را از دست داد و ... ـ جملگى در تسكين داغديدگى بسيار مؤثر است.
البته زنده نگه داشتن حادثه كربلا در انديشه دينى، تنها به اين سبب نيست؛ بلكه دميدن لحظه به لحظه فرهنگ حسينى در شريان هاى زندگى و ابلاغ دين و استمرار خط رسالت است. محفل سوگوارى اباعبدالله عليه السلام مكتب حسين است و دراين مكتب درس ديندارى، آزادگى و جوانمردى تعليم مى گردد، نه صرفا مرهم نهادن بر دل داغديدگان (گرچه اين هم هست). از اين رو هم «شعر» است، هم «شعور»؛ هم «احساس» است، هم «ادراك».
2. عزادارى و سوگوارى براى امام حسين عليه السلام از دو منبع «سنت هاى الهى و آيين هاى مذهبى» و «آداب و رسوم بومى و ملى» شكل مى گيرد؛ يعنى، هم دينى و الهى است و هم بر سلايق مردمى و ابتكارات مشروع قومى و محله اى تكيه دارد. اين نوع ابزار سوگوارى و عزادارى، خود راهى ديگر جهت دل ماتم زده و غم ديده است؛ آن گونه كه برگزارى مراسم مذهبى و آيين دينى، خود راهى براى درمان داغديدگى و كاهش آرام داغديدگان معرفى مى شود.
مرثيه سرايى واعظان و روضه خوانى به سبكى كه ائمه عليهم السلام آن را تعليم نموده اند و الان مرسوم است از بهترين و دقيق ترين آيين هاى مذهبى و دينى در عزادارى و سوگوارى شمرده مى شود. اين آيين از تمام رفتارهاى بى هدف و كنش هاى افراطى شيون گونه به دور است و خود يكى از راه هاى التيام بر دل هاى شكسته از غم امام حسين عليه السلاممى باشد. البته آن دلى كه بند در گرو حسين عليه السلام دارد و اسير محبت او و بسته به ريسمان اهل بيت عليهم السلام است، چنين مى باشد؛ اما دل فارغ از تعلق حسينى، شكسته نشده تا به التيام نيازمند باشد و براى وى تمام اين عزادارى ها، همانند شيون مادر داغديده ناآشنا، داد و فرياد ديوانه وار است.

موضوعات مرتبط: پرسش وپاسخ
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : سه شنبه 18 / 4 / 1396

تربيتى و روانشناسى

«گريه» هنجار يا ناهنجار!
پرسش 68. آيا ترغيب به گريه براى امام حسين عليه السلام ترغيب به غمگينى ـ كه حالتى منفى و به هنجار مى باشد ـ نيست؟ چرا اسلام با ترغيب به گريه براى امام حسين عليه السلام ما را به حزن و اندوه ترغيب مى كند؟ ترغيب به حالات نا بهنجار و منفى از جانب يك دين مدعى كمال، چه توجيهى دارد؟
در فرهنگ اسلامى و روايات معصومان عليه السلام، ترغيب فراوانى به گريه شده و براى آن ثواب ها و پاداش هاى زيادى گفته شده است.[1] در اين رابطه دو انگاره مهم قابل توجه و دقت است:
يك. هر گريه اى نشان از غم و اندوه ندارد. گريه اقسام متعدد دارد كه بايد بر اساس نوع آن قضاوت شود.
دو. هر گريه غمگسارانه اى، منفى و نابهنجار نيست.
نخست با تكيه بر محور دوم و اينكه گريه بر امام حسين عليه السلام يك نوع ماتم سرايى و شكلى از حزن و غمگينى است، به پاسخ سؤال مى پردازيم:

گريه كردن غير از غمِ[2] نابهنجار و غمگين بودنِ[3] بيمار گونه است كه شما ازآنبه حالتى منفى تعبير مى كنيد. البته تعريف و حدود معناى ماتم و حالات غمگين همراه با آن، در زبان علمى چندان مشخص و صريح بيان نشده است و ماتم، غم، داغديدگى و عزادارى، هريك به جاى ديگرى به كار مى روند و فاقد حوزه كاربردى متمايز هستند. با اين توصيف مى توان هريك از حالات مذكور را اين گونه تعريف كرد:
«
ماتم»، نشان بالينى است كه پاسخ هاى فيزيولوژيك، روان شناختى، رفتارى و ... در برابر داغديدگى را مشخص مى كند و ممكن است تظاهرات حاد و مزمن پيدا كند.
«
داغديدگى»، به معناى فقدان ناشى از مرگ اطرافيان يا موضوع (خاص) باشد كه نسبت به آن دلبستگى هاى عاطفى وجود دارد.
«
عزادارى» نيز جلوه اجتماعى رفتار و اعمال پس از داغديدگى است و اين معنا با مفهوم روان كاوانه عزادارى ـ كه به عنوان روندى درون درمانى است ـ تفاوت دارد.
«
غم» حالت ووضعيت عاطفى است كه در نتيجه از دست دادن يك شى ء مهم پيدا مى شود.
«
غمگينى» مى تواند واكنشى نسبت به يك رويداد رنج آور باشد و معادل افسردگى نيست. اما بى ترديد افسردگى شامل حالت غمگينى مى شود كه به زندگى روزمره فعاليت، ارزشيابى خود، قضاوت، كنش هاى ابتدايى (مانند خواب و اشتها و ...) اثر مى گذارد.
حال بايد بررسى كرد كه آيا هر نوع غم و ماتمى ـ به تعبير شما ـ منفى و به بيان
ديگر نابهنجار و مرض تلقى مى گردد؟ تا ببينيم كه غمگين بودن براى امام حسين عليه السلام از كدام نوع است؟
از ديدگاه علمى ـ به ويژه بر اساس رويكرد روان شناختى ـ هر نوع غمگينى و غمگين بودنى، مرض، بيمارى و نابهنجارى تلقى نمى شود. غمگينى هنگامى مرض محسوب مى شود كه از لحاظ شدت و طول مدت، با در نظر گرفتن اهميت اين رويداد (رنج آور)، جنبه افراطى پيدا كند؛ به خصوص وقتى كه بدون علت ظاهرى آشكار شود. ماتم و غمگينى نابهنجار، هنگامى ايجاد مى شود كه شدت ماتم به اندازه اى باشد كه فرد را تحت فشار قرار دهد؛ به طورى كه به رفتارهاى غير تطابقى پناه برد و ياآنكه مدت طولانى، اسير ماتم باشد؛ بدون آنكه با گذشت زمان فراگشت ماتم پايان پذيرد.

 

موضوعات مرتبط: پرسش وپاسخ
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : دو شنبه 17 / 4 / 1396

معماهای زنان


1. خانمی كه امام رضا ـ علیه السّلام ـ دست مبارك بر سرش كشید و جوان شد؟
2. كیست آن زنی كه امام جواد ـ علیه السّلام ـ فرمود هر كس او را با معرفت زیارت كند اهل بهشت می باشد؟
3. زنی كه چهار پسرش در كربلا شهید شدند؟
4. كدام زن در راه دفاع از توحید و پیامبر ـ‌ صلّی الله علیه و آله ـ زمان خود به دستور شوهرش شهید شد؟
5. چیزیی كه برای زنان مصونیت آور است نه محدودیت؟
6. زنی كه به جگر خوار معروف شد؟
7. آن چه عملی است كه برای زنان همانند جهاد فی سبیل الله است؟
8. زنی كه حجاج بن یوسف را اسیر خود گردانید؟
9. خانمی كه تا مدت چهل سال غیر آیات قرآنی سخنی دیگر بر لب جاری ننمود؟
10. كیست آن كه نیرنگ و حیله اش از شیطان عظیم تر است؟
11. مادری كه پس از زایمان، نوزاد عزیز خود را در غاری رها نمود؟
12. تعداد زنانی كه در ركاب امام زمان (عج) حضور خواهند داشت؟
13. مادر یكی از پیامبران الهی كه سوره ای از قرآن به نام اوست؟
14. زنی كه بدون پدر و مادر چشم به جهان گشود؟
15. مادر یكی از پیامبران كه بدون اینكه شوهری داشته باشد دارای فرزند شد؟
16. چهار زن برگزیده عالم چه كسانی هستند؟
17. زنی كه به دستور پروردگار فرزندش را در صندوقچه ای نهاده و در رودخانه رها كرد؟
18. زنی كه غذای بهشتی در كنار محراب عبادت او حاضر می شد؟
19. زن كدام پیامبر به او ایمان نیاورد؟
20. زن كدام یك از پیامبران در سنّ پیری دارای فرزند شد؟
21. اوّلین زنی كه سعی بین صفا و مروه انجام داد كه بود؟
22. زنی كه شیفته زیبائی حضرت یوسف شد و او را به گناه دعوت كرد؟
23. زنی كه همسر امام و مادر دو امام بود؟
24. زنی كه ورود به بهشت منوط به رضایت اوست؟
25. زنی كه مادر پدر خویش لقب گرفت؟
26. اولین زنی كه به پیامبر ـ‌ صلّی الله علیه و آله ـ ایمان آورد؟
27. زنی كه خداوند در كعبه از او پذیرائی كرد؟
28. اولین زنی كه در راه اسلام به شهادت رسید؟
29. زنی كه به عقیله بنی هاشم معروف است؟
30. زنی كه در یك روز شاهد شهادت 5 برادر و 2 پسر خود بود؟
31. دختر بچه سه ساله ای كه لقب باب الحوائج دارد؟
32. زن مسیحی و از شاهزادگان روم كه توفیق همسری یكی از امامان و مادری یكی از آنها را پیدا كرد؟
33. زنی كه عمه امام زمان ـ علیه السّلام ـ می باشد؟
34. زنی كه مهریه اش ریختن خون حضرت علی ـ علیه السّلام ـ بود؟
35. زنی كه هیزم كش آتش جهنم است؟
36. اولین زن ایرانی كه به درجه اجتهاد رسید؟
37. اولین همسر پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله) كه خدمات زیادی به اسلام و پیامبر نمود چه كسی بود ؟
38. آنچه نگاه به آن برای زنان حرام است؟
39. روز پرستار، روز میلاد كدام زن است؟
40. كدام زن به كریمه‌ اهل بیت معروف است؟

 

موضوعات مرتبط: معما
برچسب‌ها: معما
 
 
این وب سایت جهت بسط وگسترش فرهنگ قرآنی ، با لا بردن سطح آگاهیهای دینی اعتقادی تربیتی