تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ندای وحی و آدرس nedayevahi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 33273
بازدید دیروز : 29776
بازدید هفته : 33273
بازدید ماه : 98594
بازدید کل : 12443857
تعداد مطالب : 16946
تعداد نظرات : 80
تعداد آنلاین : 1


Alternative content


حدیث موضوعیاک مهدویت امام زمان (عج)اک آیه قرآناک
 
 
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : پنج شنبه 14 / 2 / 1397

زیبایی های جهان

 

 
اهداف ذكر طبيعت

مهم‌ترين نكته، جهت‌گيري ذكر طبيعت در قرآن است. انسان‌ها به ويژه‌ مخاطبان قرآن، كم و بيش طبيعت را مي‌شناختند، اما آنچه لازم بود كه آنها بدانند، جهت و سراپرده طبيعت است. مثلاً قرآن بارها به اين جهت از طبيعت ياد مي‌كند تا اثبات مانع كند و از پيچيدگي‌ها وشگفتي‌هاي طبيعت به عنوان مظاهر خلق خدا ياد كند.

البته گاهي در ابعاد دقيق‌تر زيبايي‌هاي طبيعت بازگفته مي‌شود، مانند دلالت بر توحيد يا تنزيه خداوند ازداشتن فرزند ( انعام /100-101 ) يا داشتن نظم و پيوند. يا ذكر آنها توجه دادن به عظمت، قدرت، تدبير و رحمت و حكمت گستره علم الهي است.( زمر/7، فرقان/60-62، حج/61، انعام /63-64، نور/45) .

و جالب‌تر از همه اينها كه نشان‌دهنده تعادل و واقع‌گرايي قرآن مي‌باشد، تشويق به بهره‌برداري از طبيعت و استفاده از لذات حسي است ( انعام/142-144). به نظر من اين شيوه بيان از ويژگي‌ در قرآن است كه به شكل معتدلي ما را در استفاده از طبيعت تشويق مي‌كند. 

نكته ديگر ذكر شگفتي‌هاي طبيعت در قرآن به اين جهت است كه از غرور و عجب و خودخواهي باز دارد و نور ايمان در دلها ايجاد شود.

يا از رفتار گذشته‌ها عبرت بگيرد.

گاهي قرآن با ذكر نمونه‌اي از طبيعت در جهت تربيت نفس و جلوگيري از غفلت او سخن مي‌گويد: مثلاً در آنجا كه از طوفان دريا و تلاطم كشتي‌ها سخن مي‌گويد و اين حالت طبيعت را بيان مي‌كند از آن جهت كه انسان درحالت گشايش و وفور نعمت خدا را فراموش مي‌كند و به هنگام سختي و فشار به ياد پروردگار مي‌افتد؛

خدا اين حالت را در ضمن حادثه‌اي طبيعي ذكر مي‌كند:

او كسي است كه شما را در خشكي و دريا مي‌گرداند، تا وقتي كه دركشتي و در حالت آرامش هستيد كه با بادي خوش در حركت است، افرادي در اين حالت آرامش هستيد كه با بادي خوش درحركت است، افرادي در اين حالت شاد هستند. ( و از ياد خدا غافل‌ )، اما بناگاه بادي سخت بر آنها وزد و موج از هر طرف بر ايشان تازد يقين كنند كه در محاصره افتاده‌اند، در آن حال خدا را پاكدلانه مي‌خوانند كه اگر ما را از اين ورطه برهاني، قطعاً از سپاسگزارانيم ( يونس/22).

اين‌ها نمونه‌هايي از اهداف ذكر طبيعت است، البته اهداف بسياري در ذكر طبيعت مي‌باشد كه به همين نمونه‌ها بسنده شد، چنانكه مباحث ديگري در ذكر طبيعت مطرح است، مانند اسلوب قرآن در توصيف طبيعت، مقايسه ميان شيوه‌ قران و شيوه‌ كتاب‌هاي مقدس، اعجاز علمي قرآن در بيان مسائل طبيعي و موضوعات ديگري كه هريك بحث مستقلي را مي‌طلبد....


حال  شگفتی های قرآن در مورد طبیعت را که تا همین قرون پیش در قرآن به عنوان راز نهفته بود و کسی از آنها خبری نداشت ولی حال با پیشرفت علم به آن دست یافته اند را برایتان بازگو میکنیم.


همانطور که در اول مقاله گفتیم خداوند همواره به بشر گفته شده است که در زمین گردش کنند و بر آنچه در آن خلق شده است بنگرند و بیندیشند. دراین مطلب به بررسی بخش‌هایی از اعجاز قران در طبیعت شامل ترجمه آیات قران در باره هر پدیده طبیعی به همراه توضیحات علم و یافته‌های علمی بشر در آن رابطه پرداخته شده است.


موضوعات مرتبط: گونان گون
برچسب‌ها: اهداف ذكر طبيعت
 باد
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : پنج شنبه 14 / 2 / 1397

تعبیر مشاهده باد وزیدن در خواب

باد

 سوره حجر 22

(( وَأَرْسَلْنَا الرِّيَاحَ لَوَاقِحَ فَأَنزَلْنَا مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَسْقَيْنَاكُمُوهُ وَمَا أَنتُمْ لَهُ بِخَازِنِي ))

(( ما باد‌ها را برای بارور ساختن (ابر‌ها و گیاهان) فرستادیم; و از آسمان آبی نازل کردیم، و شما را با آن سیراب ساختیم; در حالی که شما توانایی حفظ و نگهداری آن را نداشتید! ))


باد‌ها با وزش خود روی اقیانوس‌ها باعث حرکت قطرات اب و بعد از مدتی به وجود امدن موج می‌شوند. سپس این موج‌ها سب پخش شدن ذرات اب در هوا می‌شوند و باد آن‌ها را به سمت بالا انتقال می‌دهد که از اولین مراحل بارش باران می‌باشد. یکی دیگر از وظایف باد‌ها انجام عمل لقاح می‌باشد.

موضوعات مرتبط: گونان گون
برچسب‌ها: باد
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : پنج شنبه 14 / 2 / 1397

اس ام اس باران,sms baran,شعر باران,hs hl hs fhvhk


باران

 

سوره نور 43

(( أَلَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ يُزْجِي سَحَابًا ثُمَّ يُؤَلِّفُ بَيْنَهُ ثُمَّ يَجْعَلُهُ رُكَامًا فَتَرَى الْوَدْقَ يَخْرُجُ مِنْ خِلَالِهِ وَيُنَزِّلُ مِنَ السَّمَاءِ مِن جِبَالٍ فِيهَا مِن بَرَدٍ فَيُصِيبُ بِهِ مَن يَشَاءُ وَيَصْرِفُهُ عَن مَّن يَشَاءُ يَكَادُ سَنَا بَرْقِهِ يَذْهَبُ بِالْأَبْصَارِ ))

(( آیا ندیدی که خداوند ابرهایی را به آرامی می‌راند، سپس میان آن‌ها پیوند می‌دهد، و بعد آن را متراکم می‌سازد؟! در این حال، دانه‌های باران را می‌بینی که از لابه لای آن خارج می‌شود; و از آسمان -از کوه‌هایی که در آن است (ابرهایی که همچون کوه‌ها انباشته شده‌اند) - دانه‌های تگرگ نازل می‌کند، و هر کس را بخواهد بوسیله آن زیان می‌رساند، و از هر کس بخواهد این زیان را برطرف می‌کند; نزدیک است درخشندگی برق آن (ابر‌ها) چشم‌ها را ببرد! ))

 

دانشمندان با مطالعه بر روی ابر‌ها به این نتیجه رسیدند که چگونگی بارش باران از ابر‌ها دارای سیستم و مرا حل خاصی می‌باشد.

هوا‌شناسان در مورد تشکیل ابر کومولونیمبوس مطالعه کرده‌اند تا نحوه تولید و ایجاد باران، تگرگ، برق (نور) را بیابند. یافته‌ها نشان می‌دهد که کومولونیمبوس طی مراحل زیر باران ایجاد می‌کند.

۱- ابتدا ابر‌ها با نیروی باد به حرکت در می‌آیند، قطعه‌های پراکنده و کوچک که کومولوس نام دارند با نیروی باد به یکدیگر فشرده شده و در یک منطقه تجمع می‌یابند و ابرهای کومولونیموس را می‌سازند.

۲- اتصال: ابرهای کوچک‌تر به یکدیگر متصل و ابرهای بزرگ‌تر را تشکیل می‌دهند.

۳- تراکم و انبوه شدن: وقتی ابرهای کوچک‌تر به هم می‌پیوندند و ابرهای بزرگ‌تر را می‌سازند در ابرهای بزرگ حرکت و رشد عمودی به سمت بالا صورت گرفته که این پدیده در مرکز ابر‌ها بیشتر از لبه‌ها و کناره‌های آن رخ می‌دهد.

 
ابر‌ها بعد از این رشد رو به بالا موجب کشیده شدن توده ابر به بالا و رسیدن به ناحیه سرد‌تر اتمسفر (جو) که محل تشکیل قطره‌های آب و تگرگ است می‌شود و قطره‌های آب و تگرگ، بزرگ‌تر و سنگین‌تر شده و حرکت رو به بالای آن‌ها متوقف می‌شود.

به صورت قطره‌های باران و تگرگ فرود می‌آیند به هم پیوستن تکه‌های کوچک و تشکیل ابرهای بزرگ می‌باشد و شروع بارندگی می‌باشد.

در مورد برف‌ها نیزهمه ابر‌ها ذرات آب یا کریستال یخ را با خود حمل می‌کنند، اما این ذرات بسیار کوچک‌تر از آن هستند که به زمین ببارند.

اگر ارتفاع ابر‌ها بیشتر شود، هوای سرد‌تر، باعث فشرده‌تر شدن بخارآب می‌شود، و این ممکن است برای شکل دادن باران، تگرگ یا برف مناسب باشد.

 

تناسب باران

سوره زخرف 11

(( وَالَّذِي نَزَّلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً بِقَدَرٍ فَأَنشَرْنَا بِهِ بَلْدَةً مَّيْتًا كَذَلِكَ تُخْرَجُونَ ))

(( همان کسی که از آسمان آبی فرستاد بمقدار معین، و بوسیله آن سرزمین مرده را حیات بخشیدیم; همین گونه (در قیامت از قبر‌ها) شما را خارج می‌سازند! ))

 بر اساس تحقیقاتی که دانشمندان بر روی تناسب قطرات باران انجام دادند به این نتیجه رسیدند که مقدار قطراتی که از زمین بخار می‌شودن در حدود ۱۶ میلیون تن می‌باشد و به همین میزانآب ازآسمان فرود می‌آید.


موضوعات مرتبط: گونان گون
برچسب‌ها: باران
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : جمعه 13 / 2 / 1397

عکس متحرک نیمه شعبان

نویسنده : مترجم: سیدمهدی حائری قزوینی

تلخیص از سیمای حضرت مهدی (ع) در قرآن، علامه سید هاشم حسینی بحرانی،

خوشا به حال منتظران موعود که تا همیشه تاریخ، دل در گرو پیام جاودانه غدیر دارند که پیام آور امین خدا در آن روز عظیم، خطاب به جمیع مؤمنین فرمودند: «انی تارک فیکم الثقلین کتاب الله و عترتی اهل بیتی فانهما لن یفترقا حتی یردا علی الحوض » .

و خوشا به حالمان اگر دل های شکسته را تا ظهور چهاردهمین قرآن ناطق، به حبل المتین دوران غیبت گره بزنیم و چشمان تشنه رااز پرتو تابناک وحی الهی و باران «بشارت های آسمانی » روشنی بخشیم:

بشارت اول

سوره بقره، آیه 3 - 1

الم × ذلک الکتاب لا ریب فیه هدی للمتقین × الذین یؤمنون بالغیب و یقیمون الصلوة و مما رزقناهم ینفقون .

امام صادق (ع) درباره فرموده خداوند: «و آنان که به غیب ایمان آورند» فرمودند:

متقین، شیعیان علی (ع) هستند و غیب همان حجت [غائب] است . (1) و شاهد آن، فرموده خدای تعالی است: «و [کافران] گویند چرا آیتی از پروردگارش بر او نازل نمی شود پس بگو همانا غیب مخصوص خداست، پس منتظر باشید که من نیز از منتظران هستم . (2)

رسول خدا (ص) نیز فرموده اند:

خوشا به حال صبرکنندگان در زمان غیبت او، خوشا به حال کسانی که بر محبت شان پای بر جا می مانند، آنهایند که خداوند در کتاب خویش چنین وصفشان فرموده: «و آنان که به غیب ایمان آورند» سپس فرمودند: «آنان حزب خدایند . آگاه باشید که حزب خداوند پیروزند .» (3)

بشارت دوم

سوره بقره، آیه 148

... فاستبقوا الخیرات این ما تکونوا یات بکم الله جمیعا ...

از امام صادق (ع) و یا امام محمد باقر (ع) روایت شده که درباره فرموده خداوند: «پس به کارهای نیک پیشی گیرید» فرمودند:

خیرات، ولایت است، و فرموده خدای تبارک و تعالی: «هر جا که باشید خداوند همه شما را خواهد آورد .» منظور اصحاب قائم (ع) سیصد و سیزده نفرند، به خدا سوگند امت معدوده ایشانند، به خدا سوگند همچون ابرهای پاییزی پی درپی در یک ساعت جمع خواهند شد . (4)

جناب عبدالعظیم حسنی از حضرت امام جواد (ع) نقل می کند که فرمودند:

... هر یک از ما [امامان معصوم] قائم به امر خداوند [و هدایت کننده به سوی خداست] ولی آن قائمی که خداوند به [دست] او زمین را از کفر و انکار حق پاک خواهد ساخت، و آن را پر از قسط و عدل خواهد کرد، کسی است که ولادتش بر مردم مخفی می ماند و شخص او از ایشان غایب می گردد، ... و هر گونه دشواری برایش آسان خواهد گشت . [از] اصحابش به تعداد اهل بدر، سیصدو سیزده مرد از اطراف زمین به سویش جمع خواهد شد، و این است [معنی] فرموده خداوند عزوجل: «هر جا که باشید خداوند همه شما را خواهد آورد محققا خدا بر همه چیز تواناست » .

پس چنانچه این تعداد از اهل زمین [اهل اخلاص] برایش جمع گردیدند خداوند امرش را آشکار می سازد، و چون ده هزار مرد برایش کامل شود به اذن خداوند خروج خواهد کرد . (5)

پی نوشت ها

1 . کمال الدین و تمام النعمة، ج 2، ص 340 .

2 . سوره یونس، آیه 20 .

3 . کفایة الاثر، 60; سوره مائده، آیه 56 .

4 . روضه کافی، ص 313 .

5 . احتجاج، ج 2، ص 249 .


موضوعات مرتبط: ویژه نامه ها
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : جمعه 13 / 2 / 1397

عکس نوشته متحرک نیمه شعبان

 
نویسنده : رضا سعیدی

خوشا به حال منتظران موعود که تا همیشه تاریخ، دل در گروه پیام جاودانه غدیردارند که پیام آور امین خدا در آن روز عظیم، خطاب به جمیع مؤمنین فرمودند:

انی تارک فیکم الثقلین کتاب الله و عترتی اهل بیتی فانهما لن یفترقا حتی یردا علی الحوض .

و خوشا به حالمان اگر دل های شکسته را تا ظهور چهاردهمین قرآن ناطق، به حبل المتین دوران غیبت پیوند زنیم و چشمان تشنه را از پرتو تابناک وحی الهی و باران روشنی بخشیم:

و لنبلونکم من الخوف و الجوع و نقص من الاموال و الانفس و الثمرات و بشر الصابرین و البته شما را به چیزی از ترس و گرسنگی و کمبودی از اموال و جان ها و ثمرات می آزماییم و مژده ده صبرکنندگان را .

سوره بقره: آیه 155

امام صادق (ع) درباره این آیه شریفه فرموده اند: همانا قبل از (ظهور) حضرت قائم (ع) علامت هایی هست که از سوی خداوندامتحان مؤمنین می باشد، (چنانکه) فرموده: ظیëd×qaی× co dطz éogخc ق>یعنی مؤمنین به چیزی از از پادشاهان فلان خاندان دراواخر سلطنتشان و یثـvpت>به گرانی نرخ هایشان و حcک×c qc êkکgطئ>به فساد و تباهی تجارت ها و کمی سود آنها و çعdv>مرگی زودرس و کمی رشد گیاهان (کاهش کشاورزی) و کم شدن برکت میوه ها (امتحان می شوند) و در آن هنگام به خروج قائم (ع) . (1) ‹رس ث››>

بشارت چهارم

... ان الله مبتلیکم بنهر ...

... همانا خداوند شما را به نهر آبی آزمایش می کند ...

سوره بقره: آیه 249

از امام صادق (ع) روایت است که فرمودند: ‹یاران طالوت به آن نهر مبتلا (و امتحان شدند) ... و همانا اصحاب قائم (ع) نیز به مانند آن مبتلا و آزمایش خواهند شد (2) ‹رس ث›› .

در ماجرای این نهر آمده است: چون طالوت با لشکری از هشتاد هزار جوان شجاع خارج شدند و به میان بیابان رسیدند به طالوت گفتند از خداوند بخواه تا برای ما نهری جاری گرداند . طالوت گفت: ای قوم! خدا آزماینده شماست . در این هوای گرم به نهری از آب میان اردن و فلسطین شما را بیازماید تا مطیع و عاصی به وسیله آن از هم ممتاز شوند . پس هر که بیش از یک کف دست از این آب بیاشامد، از پیروان من نیست و از طریق من خارج است .

چون خداوند به قدرت خود نهر آب را ظاهر گرداند و لشکر در آن هوای گرم با عطش زیاد به آن نهر رسیدند، پس از آن نهرزیادتر از یک کف دست برداشتند و آشامیدند و در خوردن آب افراط کردند، مگر عده کمی از ایشان که سیصد و سیزده نفر بودند وبقیه که زیاده از کف دست آب خوردند، لب هایشان سیاه و تشنگی شان افزون تر شد . پس بر کنار نهر از لشکر بازمانده و عده معهود باصحت و قوت تمام با طالوت از آب عبور نمودند و به توفیق خداوند، سپاه عظیم جالوت را درهم شکستند . (3)

تلخیص از سیمای حضرت مهدی (ع) در قرآن، علامه سیدهاشم حسینی بحرانی، مترجم: سیدمهدی حائری قزوینی .

پی نوشت ها:

1) نعمانی، کتاب الغیبه، ص 132 .

2) نعمانی، کتاب الغیبة، ص 316 .

3) تفسیر اثنی عشری، ج 1، ص 445 - 442 .

منبع : مجله موعود جوان-خرداد و تیر 1381، شماره 21 ,

موضوعات مرتبط: ویژه نامه ها
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : جمعه 13 / 2 / 1397

عکس متحرک تبریک نیمه شعبان مبارک

بشارت های آسمانی 3
 

 

خوشا به حال منتظران موعود که تا همیشه تاریخ، دل در گرو پیام جاودانه غدیر دارند که پیام آور امین خدا در آن روز عظیم، خطاب به جمیع مؤمنین فرمودند:

انی تارک فیکم الثقلین کتاب الله و عترتی اهل بیتی فانهما لن یفترقا حتی یردا علی الحوض .

و خوشا به حالمان اگر دل های شکسته را تا ظهور چهاردهمین قرآن ناطق، به حبل المتین دوران غیبت پیوند زنیم و چشمان تشنه را از پرتو تابناک وحی الهی و باران «بشارت های آسمانی » روشنی بخشیم:

بشارت هفتم:

و ان من اهل الکتاب الا لیؤمنن به قبل موته و یوم القیامة یکون علیهم شهیدا .

و هیچکس از اهل کتاب نیست جز آنکه پیش از مرگ به او [حضرت عیسی (ع)] ایمان خواهد آورد و روز قیامت، او بر آنان گواه خواهد بود .

سوره نساء، آیه 159

در حدیثی از امام محمد باقر (ع) در تفسیر آیه شریفه آمده است:

همانا عیسی (ع) پیش از قیامت به دنیا فرود می آید، پس از اهل آیین یهود و غیر آن [مسیحی] هیچ کس باقی نماند مگر آنکه پیش از مردنش به حضرت عیسی (ع) ایمان آورد و پشت سر حضرت مهدی (ع) نماز بگزارد .

بشارت هشتم:

... یوم یاتی بعض آیات ربک لا ینفع نفسا ایمانها لم تکن آمنت من قبل او کسبت فی ایمانها خیرا قل انت ظروا انا منتظرون .

... روزی که بعضی از آیات پروردگارت فرا رسد هیچکس را ایمان، نفع نبخشد در صورتی که از پیش ایمان نیاورده و یا در ایمان خود کسب خیر و سعادت نکرده باشد، بگو شما منتظر [نتیجه کارهای ناپسند خود] باشید، ما نیز منتظر [نتیجه اعمال نیک خویش] هستیم .

سوره انعام، آیه 158

امام صادق (ع) درباره آیه شریفه فرموده اند:

«آیات » همان امامان هستند و آیه ای که مورد انتظار است قائم (ع) می باشد، پس در آن روز کسانی را که پیش از قیام به او ایمان نداشته اند، ایمان سودی نبخشد، هر چند به امامان دیگر از پدران او ایمان داشته باشد .

بشارت نهم:

و من قوم موسی امة یهدون بالحق و به یعدلون .

و جماعتی از قوم موسی به [دین] حق هدایت می کنند و به آن باز می گردند .

سوره اعراف، آیه 159

امام صادق (ع) فرمودند:

برای [یاری] حضرت قائم (ع) از پشت کعبه بیست و هفت مرد بیرون می آیند که از آنها پانزده تن از قوم موسی هستند که به حق هدایت می کرده و به آن بازمی گردند و هفت نفر از اصحاب کهف و یوشع بن نون وصی موسی و سلمان فارسی ابودجانه انصاری و مقداد (در روایتی دیگر مؤمن آل فرعون) و مالک اشتر .

بشارت دهم:

ان عدة الشهور عندالله اثنا عشر شهرا فی کتاب الله یوم خلق السموات والارض منها اربعة حرم ذلک الدین القیم فلا تظلموا فیهن انفسکم .

همانا شماره ماه ها نزد خداوند در کتاب خدا دوازده ماه است از آن روز که آسمان ها و زمین را آفرید، چهار ماه از آنها حرام است، این است دین استوار، پس در [مورد] آنها بر خودتان ستم مکنید .

سوره توبه، آیه 36

از حضرت امام باقر (ع) نقل است که در تاویل قول خداوند فرموده اند:

... شناختن ماه ها (محرم، صفر، ربیع و ... و اینکه ماه های حرام رجب و ذوالقعده و ذوالحجه و محرم می باشند) دین استوار نیست، زیرا که یهود و نصاری (مسیحی) و سایر ملل و همه مردم از موافقین و مخالفین این ماه ها را می شناسند و آنها را به اسم می شمارند ... [بلکه] منظور از سال جدم رسول خدا (ص) است و ماه ها همان دوازده امام و حجت های خداوند بر خلق و امنای او بر وحی و علمش می باشند و حرام از آنان امیرالمؤمنین (ع) است که خدای تعالی برایش اسمی از نام بلند خویش (علی) مشتق فرمود، همچنانکه برای رسول خود، اسمی از نام پسندیده خود (محمود) برگزید و سه تن از فرزندانش که نامشان علی است: علی بن الحسین، علی بن موسی و علی بن محمد; پس برای این اسم که از اسم خداوند مشتق شده، حرمتی به سبب او انجام گرفته است و درود خداوند بر محمد و آل گرامی او باد که به او حرمت یافته اند ... بنابراین اقرار به ایشان همان دین استوار است، یعنی به همه آنها معتقد باشید که هدایت شوید .

× تلخیص از کتاب «سیمای حضرت مهدی (ع) در قرآن » ، علامه سید هاشم حسینی بحرانی، ترجمه سید مهدی حائری قزوینی .

منبع : مجله موعود جوان-آذر و دی 1381، شماره 23 ,

موضوعات مرتبط: ویژه نامه ها
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : جمعه 13 / 2 / 1397

تصاویر متحرک نیمه شعبان

 

Download Play کریمی اباصالح ای ماه زیبای من ویژه نامه نیمه شعبان سال 1383
Download Play کریمی یابن زهرا بیا بیا ویژه نامه نیمه شعبان سال 1383
Download Play کریمی ای عشق آسمانی اباصالح ویژه نامه نیمه شعبان سال 1383
Download Play کریمی همه وجودم سوخته در تب و تاب تو ویژه نامه نیمه شعبان سال 1383
Download Play طاهری عزیز فاطمه عشق ما همه ویژه نامه نیمه شعبان سال 1383
Download Play طاهری ای راحت جانم مولا صاحب الزمان ویژه نامه نیمه شعبان سال 1383
Download Play طاهری خوش آمدی گل زهرا ویژه نامه نیمه شعبان سال 1383
Download Play طاهری مهدی ای هستی من ویژه نامه نیمه شعبان سال 1383
Download Play طاهری من کیم فرزند زهرا ویژه نامه نیمه شعبان سال 1383
Download Play خلج آمده جانان من سیدی یابن الحسن ویژه نامه نیمه شعبان سال 1383
Download Play واعظی ای گل رویت بهار من ویژه نامه نیمه شعبان سال 1383
Download Play سازور ای تک سوار عشق خدایی بیا ویژه نامه نیمه شعبان سال 1383
Download Play نبوی ای یوسف زهرا چشمی به سوی ما ویژه نامه نیمه شعبان سال 1383
Download Play آیینه چی گل نرگس یا مولا ویژه نامه نیمه شعبان سال 1383
Download Play هوشیار هستی و جانم به فدای تو ویژه نامه نیمه شعبان سال 1383
Download Play ارضی نگار بی همتا ماه ولا آمد ویژه نامه نیمه شعبان سال 1383
Download Play بنی فاطمه یابن الحسن ویژه نامه نیمه شعبان سال 1383
Download Play بختیاری یا اباصالح سرمستم از جام تو
موضوعات مرتبط: ویژه نامه ها
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : جمعه 12 / 2 / 1397



بس که یارم قشنگه -شده آیینه حیرون

سبو به دوشم یابن الزهرا - پیاله نوشم یابن الزهرا

بس که میخوامت یابن الزهرا - پریده هوشم یابن الزهرا


حاج محمود کریمی



فایل های پیوست شده فایل های پیوست شده
موضوعات مرتبط: ویژه نامه ها
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : جمعه 12 / 2 / 1397
تعیین کننده وقت ظهور دروغگو است

بخوانید؛ زمان ظهور امام زمان مشخص شد!

درست است که می خواهیم نسبت به مسئله ظهور علم بیشتری پیدا کنیم اما این نباید ما را به سمت کسانی سوق دهد که به تعبیر روایات دروغگو هستند. وقتی خود حضرت هم از این موضوع اطلاعی ندارند چرا ما خودمان را کاسه داغ تر از آش کنیم؟

 

تعیین وقت ظهور


شاید همه ما به نوعی علاقه داریم که بدانیم امام عصر چه زمانی ظهور می کنند. عده ای هم از این علاقه مردم سوء استفاده می کنند و با ادعای ارتباط با آن حضرت، برای ظهور وقت هایی را تعیین می کنند. ولی روایاتی وجود دارد که توطئه این افراد را باطل می کند. روایات صریحا کسی که برای ظهور حضرت حجت عج وقت تعیین کند را دروغگو خوانده و از این طریق ملاکی برای پوچ کردن دست های خالی دروغ گو ها به ما می دهند.

تعیین کنندگان وقت ظهور

از حضرت باقر عليه السلام پرسيدند: آيا براي اين امر وقتي هست؟ سه مرتبه فرمود: «کذب الوقاتون» [1]
حضرت صادق عليه السلام فرمود: ما اهل بيتي نيستيم که وقت گذاري کنيم با اينکه پيغمبر صلي الله عليه و اله و سلم فرموده: «کذب الوقاتون».[2]
مهزم اسدي به خدمت آن حضرت عرض کرد:
«چه وقت است اين امري که ما در انتظار او هستيم؟
فرمود: کذب الوقاتون و هلک المستعجلون و نجي المسلمون و الينا يصيرون؛ دروغ گفتند وقت گذاران و هلاک شدند عجله کنندگان و نجات يافتند تسليم شدگان و مسير ايشان به سوي ما است». [3]

موضوعات مرتبط: ویژه نامه ها
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : جمعه 12 / 2 / 1397

تشرّف یافتگان


شیخ مفید(رحمه الله)

از كسانى كه موفق به دریافت نامه از ناحیه مقدّسه حضرت بقیّة الاعظم عجّل الله تعالى فرجه الشریف شده است جناب ابى عبدالله محمد بن نعمان معروف به شیخ مفید (رحمه الله) مى باشد.

و آن نامه به این شرح است:

«لأخ السدید و والولىّ الرشید الشیخ المفید ابى عبدالله محمد بن نعمان ادام الله اعزازه من مستودع العهد المأخوذ على عباده»

ترجمه، (این نامه ای ست) از كسى كه خدا عهد او را به بندگانش وعده داده براى برادر استوار (در دین) و دوستى كه (در ایمان) رشد پیدا كرده است جناب شیخ مفید ابى عبدالله محمد بن نعمان كه خدا عزّت او را پایدار بدارد.

بسم الله الرحمن الرحیم

امّا بعد سلام علیك اى دوستدار مخلص در دین كه به یقین، مخصوص حقّ ما گشتى به درستى كه ما حمد مى كنیم خدایى را كه غیر او خدایى نیست و از او مى خواهیم كه درود بفرستد بر آقا و مولا و پیغمبر ما محمّد و آل طاهرین او.

و تو را (كه خدا توفیق تو را براى یارى حق پایدار گرداند و درستى گفتار تو را كه از ما سخن مى گویى، پاداش عنایت فرماید) خبرى مى دهم كه خدا به ما اذن داد كه تو را به نوشتن نامه اى برایت، مشرف سازیم و تو را امر نمائیم كه بعضى از امور را به دوستان ما كه نزد تو هستند برسانى (خداوند آنها را با اطاعت از خودش عزیز گرداند و كارهاى مهمّ ایشان را به عنایت و حفاظت خود، به عهده گیرد) پس اطاعت كن و توجه داشته باش (كه خدا تو را براى یارى خود علیه دشمنانش كه از دین خارج شده اند، تأیید نماید) بر چیزیكه ذكر مى كنم و به دستور العملى كه برایت مى نویسم عمل كن و آن را به كسانى كه به ایشان اطمینان دارى، برسان. انشاء الله

اگر چه خدا صلاح ما و شیعیان مؤمن ما را در این دانسته تا زمانیكه حكومت دنیا با گناهكاران است در جایى منزل كنیم كه از شهرهاى اهل ظلم و ستم دور باشد، لیكن ما از خبرهاى شما آگاه هستیم و هیچ چیز از احوال شما بر ما پنهان نیست و انحرافاتى كه به شما رسیده را مى دانیم. خطاهایى كه پیشینیان صالح از آن كناره مى گرفتند ولى بسیارى از شما به آنها میل پیدا كرده اند و آن عهدى را خدا از ایشان گرفته بود، پشت سر انداختند. گویا اصلا عهد و میثاقى نمى دانند. ما شما را رها نمى سازیم و یاد شما را فراموش نمى كنیم كه اگر اینچنین نبود بلاها بر شما نازل مى شد و دشمنان، شما را نابود مى كردند پس از معصیت خدا پرهیز نمائید و تقوى پیشه كنید و براى نجات و رهایى شما از فتنه اى كه به شما روى آورده، ما را یارى كنید(78) فتنه اى كه هر كس زمان مرگش فرا رسیده باشد، در آن فتنه هلاك مى شود و كسى كه به آرزویش (دیدار و ظهور ما) رسیده باشد، نجات مى یابد و این فتنه نشانه نزدیك شدن حركت ما و علامت جدا شدن خوب و بد شما است كه به جهت انتقال امر و نهى ما صورت مى گیرد.

موضوعات مرتبط: ویژه نامه ها
برچسب‌ها: تشرّف یافتگان
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : جمعه 12 / 2 / 1397

از پشت ابرهاى غیبت


اریخ انتظار و شكیبایى ما به آن ظلمى كه در عاشورا بر ما رفته استت ‏برمى‏گردد. به آن تیرها كه از كمان قساوت برخاست و بر گلوى مظلومیت نشست، به آن سم اسب هاى كفر كه بدن هاى پاك را مشبك كرد. به آن جنایتى كه دست و پاى مردانگى را برید. از آن زمان تاكنون ما به آب حیات انتظار زنده‏ایم. انتظار ظهور منتقم خون حسین علیه‏السلام، و همه مظلومان پهنه خاك. تاریخ استقامت ما از آن زمان هم دورتر مى‏رود. از عاشورا مى‏گذرد و به بعثت پیامبر اكرم صلى‏الله‏علیه ‏و آله مى‏رسد. او كه در مقابل همه جهل و ظلم و كفر و شرك و عناد و فسادى كه جهان آن زمان را پوشانده بود وعده مى‏فرمود كسى خواهد آمد:

نامش نام من، كنیه‏اش كنیه من، لقبش لقب من، دوازدهمین وصى من خواهد بود و جهان را از توحید و عدل و داد پر خواهد كرد. اما تاریخ صبر و انتظار و بردبارى ما را وسعتى است از هابیل تاكنون و تا برخاستن فریاد جبرئیل در زمین و آسمان و آوردن مژده ظهور امام زمان عجل‏الله‏تعالى‏فرجه.

آرى! در آن زمان هستى حیات خواهد یافت؛ عشق پر و بال خواهد گشود و در رگ هاى خشكیده علم، خون تازه خواهد دوید. پشت هیولاى ظلم و جهل، با خاك، انس جاودان خواهد گرفت. شیطان خلع سلاح خواهد شد. انسان بر مركب رشد خواهد نشست و عروج را زمزمه خواهد كرد.

در جلد 13 كتاب بحارالانوار از پیامبر عظیم‏الشان اسلام حضرت محمد صلى‏الله‏علیه ‏وآله، اینگونه نقل گردیده است: سوگند به خدایى كه مرا به نبوت برگزیده، مردم از نور رهبرى او در دوران غیبتش بهره مى‏گیرند؛ همانگونه كه از خورشید به هنگام قرار گرفتن پشت ابرها.

موضوعات مرتبط: ویژه نامه ها
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : جمعه 12 / 2 / 1397

امام غایب و مدعیان دروغین

 

 

مقدمه

 

نخستین مدعیان

 

امام منتظر و اعلام قیامت

 

اعجاز صاحب الزمانی

 

از مهدویت تا الوهیت

 

كلام آخر

مقدمه

اعتقاد به منجی آخرالزمان یكی از وجوه مشترك تمام ادیان و آیین ها ست. پیروان این ادیان معتقد اند كه در زمانی نامشخص فردی از اعقاب پیامبرشان یا آن كه خدا در كتاب آسمانی شان وعده داده است ظهور می كند و دنیا را از داد و برابری آكنده می سازد. در كتاب مقدس، مجموعه مزامیر داوود در مزمور 37 و بند 29 آمده است:" نیكان، دنیا را به ارث خواهند برد و تا به ابد در آن سكونت خواهند كرد" بی گمان دین اسلام نیز از این موهبت الهی بی بهره نیست، در قرآن كریم در سوره قصص آیه 5 آمده است:" و ما می خواهیم كه بر كسانی كه در روی زمین به زبونی كشیده شده اند، منت نهیم( و نعمت دهیم) و ایشان را پیشوا گردانیم و ایشان را وارث گردانیم"

اعتقاد به منجی آخرالزمان را می توان از پایه های اساسی اندیشه و تعالیم شیعی دانست. آنچه "تشیع" را در طول زمان و در شرایط بسیار سختی كه توسط "سنت" پیرامون گرفته شده بود، نجات داد و زنده نگاه داشت، همانا اندیشه و اعتقاد به ظهور مهدی آخر الزمان است. اندیشه تشیع از چندین منشا تغذیه می كند كه یكی از آنها بی گمان اعتقاد به ظهور فرزند رسول خدا مهدی(عج) است.

در این نوشتار سعی بر آن داریم تا با نگاهی اجمالی بر تاریخ ایران به بررسی ادعاهای مهدویت بپردازیم، ولی در همین ابتدا باید متذكر شد كه ادعای مهدویت در تاریخ با ادعاهای دیگری نظیر نبوت و در نهایت الوهیت همراه بوده است.

موضوعات مرتبط: ویژه نامه ها
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : جمعه 12 / 2 / 1397

دین در عصر ظهور

 

پاسخ به پرسش های مقدمه

چگونگى دین در زمان ظهور در روایات

 

1. دعوت مردم به امر جدید

2- اسلام جدید و انهدام آن‏ چه كه قبل از آن بوده است.

 

3- استقبال به عدل

4- تعلیم قرآن طبق آن چه كه خداوند نازل فرموده است

 

5- عمل به كتاب خدا

6- تكامل عقول بشرى

 

7- عمومیت و گستردگى دین در زمان آن حضرت

"هو الذى ارسل رسوله بالهدى و دین الحق لیظهره على الدین كله و لو كره المشركون." (توبه / 33)

از موضوعات مهمى كه همیشه بشر در ارتباط با آن بوده و منشا بسیارى از تحول‏ها قرار گرفته، موضوع دین و ابعاد آن است. این موضوع، از ابعاد گوناگونى قابل بررسى است. آن چه در این مختصر به دنبال آن هستیم، بررسى دین و چگونگى آن در عصر ظهور حضرت حجت عجل الله تعالى فرجه الشریف است .

یكى از پرسش‏هایى كه همیشه در پیش روى متفكران است، این است كه «آیا در زمان ظهور حضرت، احكام و قوانین جدیدى از سوى آن وجود شریف بیان خواهد شد؟ آیا در ‏حكومت جهانى حضرت، دین، با ساز و برگى جدید و اصولى متناسب با آن زمان و قوانینى جدید جلوه مى‏كند؟» آیا مى‏توان گفت، اكنون احكامى به حسب واقع وجود دارد كه مورد نظر خداوند تبارك و تعالى است و براى رشد و سعادت فرد و جامعه به آن‏ها نیاز است ولكن تا زمان ظهور، به جهت وجود موانعى، به مرحله فعلیت نرسیده است، اما با ظهور آن حضرت چنین احكامى از مرحله انشاء خارج شدهو لباس فعلیت مى‏پوشد یا این كه چنین چیزى مطرح نیست

‏بلكه آن چه كه در زمان ظهور واقع مى‏شود، تنها تحولى عظیم در مرحله اجراى احكام مقدس اسلام و احیانا توسعه‏اى در برخى از احكام محدود است؟

پاسخ به این پرسش مهم، نه تنها آگاهى انسان را نسبت ‏به حقیقت دین در زمان ظهور روشن مى‏سازد، بلكه نتایج مهم و چشمگیرى نسبت‏ به برخورد عالمان و متفكران با دین، در زمان قبل از ظهور دارد. در اینجا به برخى از آن‏ها اشاره مى‏شود:

موضوعات مرتبط: ویژه نامه ها
برچسب‌ها: دین در عصر ظهور
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : جمعه 12 / 2 / 1397

صبح جمعه بود که شکفتی و گیتی، به طلوع غنچه سرختلبریز از شور و شعور شد؛
صبح جمعه پانزدهم شعبان المعظّم، سال 255 هجری.


شهر سامرّا در سکوتی سرد و سنگین، ثانیه ها را می شمرد.
مِهِ سکوت بر پیکر شهر چیره و مردم، در خوابی عمیق، سخت پژمرده بودند.

نفخه فرح بخش و زندگی زای سحرگاهان، در کمینگاه کوه ها، به امید نور،
عزلت گزیده بود و در اعتکافی مبارک، عاشقانه تسبیح می گفت.


و ستاره ها که به سینه آسمان، مدال وار چسبیده بودند، بر جمع ستارگان زمین که در خانه
امام حسن عسگری علیه السلام خوشه پروین شهره بودند به لبخندهای هزاره، غمزه می زدند،

«ضاحِکَةٌ مُسْتَبْشِرَةٌ بِنَعیمِ الْجَنَّةِ»
خندان و بشارت ده به میلاد مهدی موعود(عج).

آن شب، «حکیمه ـ عمه امام عسگری علیه السلام ـ به اجابت پسر برادر آمده بود
تا شاهد نورافشانی آخرین ستاره کهکشان امامت باشد.

و «نرجس» خاتونِ دو سرا آرام و بی صدا با رؤیای فرزند دلبندش، تنفس می کرد
که ناگاه، ایجاد نوری را در پیکر شریف خویش احساس کرد.


لحظات بعد...
خورشید سیمین تن، از گریبان افق درخشید و چادر گل نشان شب را از سر روز انداخت
و ماه که از فرط شرم، ناپیدا بود، موسیقی تطهیر می نواخت


به میمنت تابش آفتاب زلالِ قائم آل محمد صلی الله علیه و آله وسلم
یُریدُ اللّهُ لِیُذْهِبَ عَنْکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیْتِ وَ یُطَهِّرَکُمْ تَطْهیرًا


«نام تو کناره سبزه جاری ای گل!
تو شهرت آفتاب داری ای گل!

تو رویش لاله های زخمی، یعنی
تاریخ تولّد بهاری ای گل!»


و من هر صبح جمعه، به یاد صبح جمعه میلادت،
اشک هایم را از مشک هایم ندبه می کنم و نثار مقدمت می سازم.


و هر صبح جمعه، به جاروب مژگان و گلاب اشک،
بزرگراه حضورت را آب و جارو می کنم.
به امید صبح جمعه ای که می آیی...





موضوعات مرتبط: ویژه نامه ها
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : جمعه 12 / 2 / 1397



( ) شمیم وصال ( )
ویژه نامه ولادت با سعادت امام زمان (عج)




قال المهدی عج الله تعالی فرجه شریف


(أَكْثِرُوا الدُّعاءَ بِتَعْجيلِ الْفَرَجِ، فإِنَّ ذلِكَ فَرَجُكُمْ)(1)

حضرت مهدی که خداوند در فرجش تعجیل کند فرموده اند

براى شتاب در گشايش حقيقى و كامل، بسيار دعا كنيد؛ زيرا، همانا، فَرَج شما در آن است.


بحارالأنوار، ج53، ص181، ح10.




موضوعات مرتبط: ویژه نامه ها
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : چهار شنبه 11 / 2 / 1397

شباهت رزمندگان دفاع مقدس با یاران مهدوی/ ماجرای حضور امام زمان(عج) در کربلای ۵!

دفاع مقدس عامل افزايش مقاومت داخلي و خارجي عليه نظام سلطه

تا بدين جا از سياست حضرت امام (ره ) در مديريت جنگ و موضع گيري ايشان نسبت به پذيرش قطعنامه سخن گفتيم و بر اين نكته تاكيد نموديم كه ايشان توانستند با اداره مطلوب جنگ انديشه دفاعي خود را به بدنه جامعه اسلامي ايران بلكه دنياي اسلام منتقل نمايند تا از اين طريق بتوانند جنگ ميان كفر و اسلام را نهادينه كنند و جنگ هشت ساله را به عنوان ابزار ارتقا وجدان عمومي ملل جهان خصوصا دنياي اسلام مطرح نمايند. قطعااين امردر عوامل درون زا و برون زاي جنگ تحميلي بسيار موثر بود و باعث شد هم مقاومت داخلي در مقابل كفر و هم مقاومت بين المللي در سطح جهاني در برابر نظام استكبار فزوني يابد. به ديگر بيان ايشان توانستند با اين ابزار در نظام قدرت جهاني در درون و خارج مرزهاي ايران اسلامي انگيزه و ايمان دروني معتقدين به اسلام را نسبت به ضرورت درگيري همه جانبه با كفر صدچندان كنند. موفقيت اساسي ايشان را در صحنه جنگ بايست در همين دو عرصه « درون » و « بيرون » ارزيابي نمود. به گونه اي كه در درون به ابقا نظام انگيزشي جامعه بر محور ايمان ـ و نه احساسات ناسيوناليستي ـ نائل آمدند. اين امر باعث شد جايگاه اسلام در نظام قدرت جهاني ارتقا يابد و دشمن را در عرصه هاي بسياري به انفعال كشاند. همين تحرك حضرت امام (ره ) در اين عرصه باعث انفعال دشمن و كم اثرشدن ابزارهاي قدرت استكبار در ديگر عرصه ها شد. قطعا قدرت عملكرد حضرت امام (ره ) به انديشه ايشان در خصوص حكومت ديني بازگشت داشت به اينكه چنين نظامي را تبلور خلافت صالحان در زمين ارزيابي مي كردند.
دفاع مقدس دفاع از مرزهاي عقيدتي نه جغرافيايي اگر قرار بود رهبري جنگ به اين پديده به عنوان ابزار پالايش فرد و اجتماع ننگرد و آنرا در محدوده ضيق و غيركارآمد نژادي قومي و ملي محدود كند. در اين حال نه اصولا قوا براي حضور در جنگ ايجاد مي شد و نه انگيزه ها مي توانست پيروزهاي بزرگ نظامي را رقم زند.

موضوعات مرتبط: دفاع مقدس
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : چهار شنبه 11 / 2 / 1397

خمینی ، اسم رمز جهاد رزمندگان

رهبري معنوي امام خميني در دفاع مقدس

نویسنده : حسین شیدائیان

بررسی رفتار فردی و شیوه مدیریت و رهبری حضرت امام( رحمت الله علیه ) از جمله نكات جالب و ارزشمندی است كه به واسطه‌ی مطالعه رفتار و منش مدیریتی و رهبری ایشان به دست می‌آید و می‌تواند برای علم مدیریت موهبتی بزرگ باشد. همچنین مدیران و رهبران سیاسی و اجتماعی در تمامی سطوح می‌توانند از روش رفتاری ایشان بیاموزند. آن چه می‌خوانید نگاهی از زاویه دانش مدیریت به شخصیت رهبری حضرت امام( رحمت الله علیه ) است:
پدیده «رهبری» با پیدایش زندگی جمع‌زیستی انسان در كره خاكی پیوند دارد و تجربه‌های گوناگون سیاسی اجتماعی در طول تاریخ حیات بشریت، نیازمندی به رهبری را به اثبات رسانده است. از دیدگاه قرآن كریم كه گنجینه معارف الهی و كتاب هدایت بشریت است بعثت رسولان الهی و كیفیت دعوت آنان از مردم برای ایمان آوردن به خداوند متعال، مشحون از لطایف و نكات ظریف رهبری انبیای عظام است. در فرهنگ شیعی نیز به رهبری جامعه اهتمام خاصی شده و آن را یكی از نیازهای اصیل بشری قلمداد نموده است.


موضوعات مرتبط: دفاع مقدس
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : چهار شنبه 11 / 2 / 1397

جنگ تحمیلی

در این بخش از مقاله به برخی از این موارد اشاره خواهید داشت:

1. عشق رزمندگان به امام؛ علاقه و محبت شدید و زایدالوصف رزمندگان به امام(رحمت الله علیه) بارزترین جلوه از تاثیر عمیق شخصیت معنوی امام بر رزمندگان است: محبتی كه تجلی عشق عرفانی و معنوی است و ریشه و سرمنشاء بسیاری از تاثیرات دیگر است. آری اینجا صحبت عشق است و عشق و قلم از ترسیمش بر خود می‌شكافد. نذر برای سلامتی حضرت امام(رحمت الله علیه) و طول عمر ایشان؛ اظهار عشق و علاقه در سخت‌ترین شرایط خط مقدم جبهه در حال مجروحیت و هنگام اسارت گوشه‌هایی از ارادت رزمندگان به حضرت امام(رحمت الله علیه) است.
2. عشق خانواده ایثارگران به امام؛ بازماندگان شهیدان و ایثارگران، بالندگی و رشد و سلامتی مكتب حیاتبخش اسلام و خط امام را در گرو قربانی شدن و فدایی دادن در این راه می‌دانستند و جوانان و نونهالان به خون خفته خویش را قربانیان این راه قلمداد می‌نمودند. در یكی از دیدارهای خانواده شهدا با امام خمینی(رحمت الله علیه)، مادری با لهجه خرمشهری فریاد می‌زد: ای امام! سه پسر داشتم و هر سه شهید شدند دیگر فرزندی ندارم تا در راه اسلام قربانی كنم، خدا مرا فدای تو كند.


موضوعات مرتبط: دفاع مقدس
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : سه شنبه 10 / 2 / 1397

photo_2017-06-26_16-57-02

 

 

امیر المومنین علی (علیه السلام):

عید فطر شبیه‌ترین روز به روز قیامت است. چون در قیامت عده‌ای که زیانکارند ، تأسف می‌خوردند و غضبناک می‌گردند و عده‌ای که نیکوکارند رستگار و متنعم به نعمتهای الهی می‌شوند.

[مجموعه ورام جلد ۲ ص  ۱۵۸]

 

به قول معروف،زمستان تمام شد و روسیاهی برای زغال باقی ماند.ماه رمضان تمام شد؛  کسانی که روزه نگرفتند و عمدا روزه خواری کردند، رو سیاهی برای آنها ماند. کسانی که بعضا در ملأ عام و در خیابان روزه خواری  می کردند،آنها امروز عیدی ندارند؛ امروز برای آنها بسان جهنم است.اما کسانی که روزه گرفتند:

اصلا فکر کنید خدا و قیامتی هم در کار نباشد، اینها فقط چند ساعت وعده ی نهارشان به تأخیر افتاد و چند ساعت آب نخوردند. چیزی را از دست نداده اند.اما کسانی که روزه نگرفته اند، جواب خدا را چه خواهند داد؟ در برابر دختر بچه های ۹ ساله ای که در این روزهای گرم چادر سر می کردند و روزه می گرفتند چه دارند بگویند؟اینهایی که تن سالمی داشتند و روزه نگرفتند، و خوشحال هم بودند، صبر کنند؛  روزی خواهند فهمید…

موضوعات مرتبط: لحظه ای تامل
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : سه شنبه 10 / 2 / 1397

یکی از کتاب های بسیار مفیدی که برای جوانان نوشته شده است، کتاب «حکت نامه جوان» به قلم آیت الله ری شهری است.

یکی از بخشهای این کتاب، پیرامون «اندیشیدن بسیار درباره لذتها و شهوات» است.

این که کسی در ذهنش پیرامون مسائل شهوانی بسیار بیاندیشد، برایش آفت خواهد داشت.

حضرت علی علیه السلام می فرمایند: «مَنْ کَثُرَ فِکرُهُ فی اللَّذّاتِ غَلَبَتْ عَلَیْهِ»؛ هر که زیاد درباره لذتها بیندیشد، آن لذتها بر او چیره شوند. [غررالحکم، ح ۸۵۶۴]

 

 

 

داستانک:

امام صادق علیه السلام می فرمایند:

روزی حضرت عیسی (علیه السلام) در جمع حواریون نشسته بودند.

حواریون به عیسی علیه السلام عرض کردند: آموزگار راه هدایت! ما را از نصایح و پندهایت بهره مند ساز.

عیسی علیه السلام: پیامبر خدا موسی علیه السلام به اصحاب فرمود؛ سوگند دروغ نخورید، ولی من می گویم سوگند – خواه دروغ و خواه راست نخورید.

آنها عرض کردند: ما را بیشتر موعظه کن.

حواریون از ایشان به حواریون فرمود : برادرم موسی میگفت :‌ زنا نکنید ولی من به شما میگویم : حتی فکر زنا نکنید ؛ زیرا فکر گناه مثل این است که در اتاقی آتش روشن کنند که اگر خانه را هم به آتش نکشد، دیوارها را سیاه میکند. [سفینه البحار، ج ۳، ص ۵۰۳]

 

کسی که فکر گناه می کند، کم کم قلبش سیاه می شود.

وقتی از آیت الله العظمی بهجت(رحمت الله علیه) پرسیدند برای درمان وسواس های ذهنی چه کنیم فرمودند:

بسیار ذکر «لاإله إلا الله» بگویید.


موضوعات مرتبط: لحظه ای تامل
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : سه شنبه 10 / 2 / 1397

17 (1)

عَنْ زُرَارَهَ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ (علیه السلام) قَالَ :

جَاءَتْ فَاطِمَهُ (علیها السلام) تَشْکُو إِلَى رَسُولِ اللَّهِ (صلی الله علیه وآله) بَعْضَ أَمْرِهَا فَأَعْطَاهَا- رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه وآله) کُرَیْسَهً وَ قَالَ تَعَلَّمِی مَا فِیهَا فَإِذَا فِیهَا

 

 

“مَنْ کانَ یُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَ الْیَوْمِ الْآخِرِ فَلَا یُؤْذِی جَارَهُ ” …

 حضرت صادق علیه السلام فرمود:

فاطمه (علیها السلام )براى شکایت از جریانی نزد رسول خدا  (صلی الله علیه وآله) آمد، پس رسول خدا (صلی الله علیه وآله) جزوه ‏اى به او داد و فرمود: آنچه در آنست بیاموز، و (این ۳ جمله) در آن بود:

      1. هر کس ایمان به خدا و روز قیامت دارد باید همسایه را نیازارد …

 [ الکافی، جلد‏۲، صفحه  ۶۶۷، باب حق الجوار ]

در اهمیت همسایه همین بس که رسول رحمت صلی الله علیه و آله می فرمایند: حرمه الجار على الانسان کحرمه أمّه. حرمت همسایه بر آدمى همچون حرمت مادر است.[ الحیاه،ج۱،ص ۴۱۶]

برخی همسایه داری خوبی ندارند:به عنوان مثال :درب منزل را نیمه شب محکم به هم می زند.

ماشین را جلو پل همسایه پارک می کند.

در پله ها طوری رفت و آمد می کند که همسایه اذیت می شود.

آشغال را جلو درب همسایه می گذارد.

از منزلش صدای آهنگ یا مداحی بلند است.

اول صبح برای صدازدن اعضای خانه از داخل کوچه بوق می زند.

مهمانی دیر وقت می گیرد و …

کسانی که در خوابگاه های دانشجویی هستند محدوده شخصی شان کمتر است و همسایه های بیشتری دارند. هم اتاقی آنها، همسایه شان است. صدای خنده، مداحی، موسیقی بلند می شود همسایه شان اذیت می شود. نیمه های شب برای نماز شب ساعت کوک می کنند، هم اتاقی شان بیدار می شود.

 

 

داستانک :

یکى از مسلمین از اهالى مدینه ، همسایه بدى داشت که از آزار او در امان نبود، او به حضور رسول خدا (صلی الله علیه و آله) آمد و از همسایه اش شکایت کرد و گفت :”من همسایه اى دارم که نه تنها خیرى از او به من نمى رسد، بلکه از شرّ و آزار او، آسوده نیستم .”

پیامبر(صلی الله علیه و آله) به على (علیه السلام) و ابوذر و سلمان و یک نفر دیگر (که راوى مى گوید بگمانم مقداد بود) فرمود: به مسجد بروید و با صداى بلند فریاد بزنید: لاایمان لمن لایا من جاره بوائقه، “هر که همسایه اش از آزار او آسوده نباشد ایمان ندارد.”

آنها به مسجد رفته، سه بار با صداى بلند، این دستور پیامبر (صلی الله علیه و آله) را به سمع مردم رساندند. امام صادق (علیه السلام) پس از نقل این داستان، با دست خود اشاره به اطراف کرد و فرمود: تا چهل خانه در چهار طرف، همسایه به حساب مى آیند.

نکته ی مهم اینجاست که :

خوب همسایه داری فقط این نیست که ما به همسایه آزار نرسانیم. امام کاظم علیه السلام  می فرمایند:خوش همسایگى تنها این نیست که آزار نرسانى، بلکه خوش همسایگى این است که در برابر آزار و اذیت همسایه صبر داشته باشى. [تحف العقول ص ۴۰۹]


موضوعات مرتبط: لحظه ای تامل
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : سه شنبه 9 / 2 / 1397

 

معنویت و ابعاد وجودی انسان در قرآن

 معنویت و ابعاد وجودی انسان در قرآن

 

نویسنده: محمود اکبری (1)

چکیده

علیرغم پیشرفت‌های چشمگیر مادی، اضطراب و نگرانی همیشه یکی از بزرگ‌ترین بلاهای زندگی انسان‌ها بوده و هست و عوارض ناشی از آن نیز در زندگی فردی و اجتماعی انسان سرگردان امروزی کاملاً محسوس است. از طرف دیگر، آرامش نیز همیشه یکی از گمشده‌های بشر بوده که برای یافتن آن به هر دری می‌زند تا آن را فراچنگ آورد، و اگر تلاش و کوشش بشر در زمینه یافتن آرامش جمع‌آوری شود، خود کتاب قطوری را تشکیل می‌دهد. وجود چنین بحران دهشتناکی؛ یعنی جولان اضطراب و نگرانی در زندگی کنونی و نیز نبود آرامش روحی و روانی در عصر پیشرفت و تکنولوژی، ناشی از آن است که انسان معاصر با تمام وجود، زندگی خود را از معنویت تهی نموده و به طور فزاینده‌ای به مادی‌گری گرایش یافته است. مقاله حاضر که با استفاده از روش کتابخانه‌ای و منابع نرم افزاری و نوشتاری انجام گردیده، بر آن است تا با استفاده از متون دینی و غیره، دیدگاه اسلام را در رابطه با نقش معنویت و به حاشیه راندن آن در دنیای کنونی را مورد کنکاش قرار دهد. نتایج تحقیق به صراحت بیان‌گر این موضوع می‌باشد که تنها راه خلاصی از اضطراب و نگرانی و نیز یگانه رهیافت بشر امروزی جهت فراچنگ آوردن آرامش، چنگ زدن و دست یازیدن به معنویت و ایجاد تعادل میان مادیات و معنویات در زندگی بوده و حتی سلامت جسم و ماده انسان نیز تا حد بسیار زیادی وابسته و مرتبط با سلامت روان و بعد معنوی او می‌باشد و با تمدن بدون تدین، زندگی به کام بشریت تلخ و اضطراب و نگرانی ملازم دایمی او گردیده و در جستجوی آرامش خسته و بازنده می‌ماند حتی اگر در قله پیشرفت و اوج مادیات باشد.

موضوعات مرتبط: انسان از نگاه قرآن
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : سه شنبه 9 / 2 / 1397

 

جایگاه خدا در انسان‌شناسی قرآنی

 جایگاه خدا در انسان‌شناسی قرآنی 

نویسنده: عبدالله نصری
  هنگام بحث از انسان از دیدگاه قرآن همواره باید این نکته را در نظر داشت که جهان‌بینی قرآن خدا مرکزی و خدامحوری است، نه انسان مرکزی و انسان‌مداری.

در نظام خدا مرکزی محور همه امور خداست. مبدأ عالم وجود، ذات بی‌منتهای خداست. هدف انسان و جهان سیر به سوی خداست، یعنی هستی هم از خداست و هم به سوی خداست، هم از خدا منشأ گرفته است و هم به سوی خدا در حرکت و تکاپوست. مبنا و اساس همه باید‌ها و نبایدها خداست. آن قانون و تکلیفی مورد پذیرش است که از خدا صادر شده باشد و خدا به آن دستور داده باشد. حاکمیت از آن خداست و هیچ قدرتی جز او حق حکومت مطلقه بر انسان‌ها را ندارد. فرمانده و حکمران حقیقی فقط خداست.
مالکیت حقیقی نیز از آن خداست، چرا که او خالق زمین و آسمان‌هاست و هرچه در هستی وجود دارد پرتوی از ذات لایتناهای اوست. محور حیات و زندگی نیز باید خدا باشد. هر انسانی زندگی خود را باید آن گونه شکل دهد که خدا خواسته است. هر انسانی باید تنها او را ناظر بر احوال خود دانسته و از او انتظار بیم و امید داشته باشد.
اما در نظام انسان مرکزی یا اومانیسم محور همه امور انسان است. انسان است که قانونگذاری می‌کند و تکلیف صادر می‌نماید. انسان است که ارزشگذاری می‌کند.

موضوعات مرتبط: انسان از نگاه قرآن
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : سه شنبه 9 / 2 / 1397

 

نیازهای انسان

 نیازهای انسان

  نویسنده: عبدالله نصری
 

انسان دارای نیازهای متعددی است که ارضاء و اقناع آن‌ها موجب رشد و تکامل وی می‌شود. و اگر این نیازها به گونه صحیح ارضاء نشوند موجبات ناهماهنگی ابعاد شخصیت انسان را فراهم می‌آورند.
اینکه انسان چه نیازهایی دارد در میان مکاتب مختلف روان‌شناسی مورد گفتگو است. و روش این مقاله نیز ایجاب نمی‌کند که ما نظریات روان‌شناسان مختلف را مطرح سازیم، بلکه در اینجا به برخی از نیازهای انسانی پرداخته و نظرگاه قرآن را در این زمینه روشن می‌سازیم. ما قبل از آنکه به بحث پیرامون برخی از نیازهای انسانی بپردازیم چند نکته را خاطر نشان می‌سازیم:
1. قرآن کریم مجموعه نیازهای اصیل انسانی را در نظر می‌گیرد، نه آنکه برخی از نیازهای انسانی را در نظر آورده، برخی دیگر را به فراموشی بسپارد، و این از ویژگی‌ها و ابعاد جاودانه این کتاب مقدس است. بدون هیچ‌گونه مبالغه‌ای باید گفت که هیچ مکتبی را نمی‌توان سراغ گرفت که یک یا چند نیاز انسانی را به فراموشی نسپرده باشد. اسلام هم به نیازهای مادی انسان توجه دارد و هم به نیازهای اخلاقی و معنوی؛ هم به روح توجه دارد و هم به جسم؛ هم به عقل توجه دارد و هم به دل.

موضوعات مرتبط: انسان از نگاه قرآن
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : یک شنبه 8 / 2 / 1397






اى فاطمه را آئينه ى كوثر ديگر
وى نوش لبت شهد و گل و شكر ديگر

هر گوشه‏اى استاده خليلى به تماشا
آورده مگر دسته گلى هاجر ديگر

جبرئيل به شوق آينه پرداخته گويى
از كوچه ى نور آمده پيغمبر ديگر

كنعان شده بيتاب‏تر از جان زليخا
يوسف ز سفر آمده با منظر ديگر

مشاطّه ايمان پى آرايش توحيد
آورده ز گنجينه ى حق گوهر ديگر

اى اصل تو از آب و گل ختم رسالت
از نور حسين آمده‏اى حيدر ديگر

با زلف خم اندر خمت اى ماه دو هفته
بر تارك خورشيد زدى افسر ديگر

اى نام تو پيرايه ى تسبيح ملايك
ديپاچه ى عشق آمدى از دفتر ديگر

در مرتبه ى وصل ازل خون خدا را
مثل تو نداده است خدا اكبر ديگر



موضوعات مرتبط: ویژه نامه ها
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : یک شنبه 8 / 2 / 1397




✿^**^✿ ماه تابان آل طه ✿^**^✿
ویژه نامه ولادت فرخنده شبه پیامبر, زاده لیلای اطهر
رعنا جوان دلاور , حضرت علی اکبر علیه السلام

هلال ماه جبینش از دل شبِ زلفش رخ نمود،
ابرهای پلک واره از هم دور شد و برق نگاه یک جفت ستاره،
آسمان مهتابی رخسارش را شکافت!

این نخستین تصویر از شمایل شهزاد بنی هاشم
در قاب نگاه چشم های لیلا علیهاالسلام بود!

از وقتی که پنجره چشم هایش را به روی جاده بی انتها نگاه لیلا باز کرده بود،
خواب را از دیدگان او ربوده بود؛
نه از آن جهت که دستی باید گهواره بی تابی هایش را تکان می داد
و یا جرعه های شیره گل، لبان او را به شبنم می نشاند!

لیلا نیز مثل هر زن دیگری، راه و رسم مادری می دانست
و سلوک مهربانی می شناخت، اما آن چه در گهواره دستان او تکان می خورد،
یک کودک نبود که سپیدی موی مادر را به پای بزرگ شدن خویش بطلبد.

او از هم اینک بزرگ بود!
همانند اسم اعظمی که بر وی خطاب می کردند
و غیرت بوتُراب را در برق چشمان او به تماشا می نشستند!
انگار که از هم اکنون با ذوالفقار نگاهش، دروازه های کربلا را می گشود!

آن جلال و جبروتی که کودک لیلا را بر تخت بزرگی و شوکت می نشاند،
تکرار خطوط نسخه وجود حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله وسلم
بر صفحه هستی علی اکبر علیه السلام بود.

گویی برگه ای از کتاب جان پیامبر رحمت صلی الله علیه و آله وسلم
در پیش چشم لیلای دور مانده از خاتم رُسُل قرار گرفته بود
و او در آن نظر نمی افکند و چیزی نمی خواند،
جز آن چه به امین اللّه منتسب بود!

لیلا دیگر مادر کودک خویش نبود،
بلکه دایه کودکی های پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم شده بود!
و چه موهبتی برتر از آن که زنی موسپید شود در راه روسپیدی عشق!

مگر نه آن که چیزی نخواهد گذشت
که کودک رسول واره لیلا،
دلاور صحنه های کربلا خواهد شد؟!

لیلا اطهر ، مهربان مادرعلی اکبر
میلاد مهتاب درخشان شبهایت مبارک



 

موضوعات مرتبط: ویژه نامه ها
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : یک شنبه 8 / 2 / 1397

برای موضع گیری صحیح در برابر هر پدیده و هر مرحله از زندگی باید واقعیت آن را فهمید و به جوان شناساند. این یک برخورد صادقانه است، چنان که علی (ع) در نامه ای به امام حسن (ع) می گوید:

«پسرم! بدان که پیش روی تو گردنه ایست رنج زا، در عبور از این گردنه حال مردم سبک بار بهتر است از سنگین باران...

... و جز این نیست که قلب جوان مانند زمین خالی است هر چه در آن کاشته شود همان را می پذیرد (اگر بادام شیرین; نتیجه شیرین و اگر بادام تلخ; نتیجه تلخ)

... و این وصیت پدری است رو به فنا، اعتراف کننده به تغییر و تحولات زمان، در منزلگه مردگان آرمیده، که فردا از آن جا کوچ خواهد کرد، به فرزندی که چیزی را آرزو می کند که آن را نخواهد یافت. انسانی که راهروی کسانی است که از هستی برخوردار بوده و هلاک شدند، هدف بیماری ها و گروگان روزگار است، در تیررس ناگواری ها و بنده ی دنیا و سوداگر فریبنده ها، وامدار زوال و فنا، در بند اسارت مرگ و هم پیمان اندوه ها و همدم غصه ها و نشانه های آفات و زمین خورده ی تمایلات و جانشین مردگان است.» (1)

موضوعات مرتبط: ویژه نامه ها
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : یک شنبه 8 / 2 / 1397

نکته:

حجة الاسلام و المسلمین علیرضا اعرافی از محققان و کارشناسان مسائل تربیتی می باشند. در زمینه مسائل و مشکلات جوانان، سؤالاتی در محضر ایشان مطرح کرده ایم. امید است توانسته باشیم راه حل های مناسبی برای حل مشکلات جوانان جامعه خویش ارائه دهیم و این گفت وگو در نظر آشنادیداران جوان مؤثر افتد.

دیدار: اساسی ترین آسیبی که امروزه جوانان جامعه ما را تهدید می کند چیست و راه مبارزه با آن کدام است؟

حجة الاسلام اعرافی: بحث درباره جوانان از یک جهت، بحث تازه و زنده ای است; به لحاظ کثرت جمعیت جوان کشور ما، هم چنین به لحاظ موقعیت تاریخی حساس ومهمی که در آن قرار داریم و جوانان در دوره معاصر، در چند مقطع بسیارمهم، در شروع نهضت، در پیروزی انقلاب، جنگ و مقاطع و جریان های دیگر، همواره نقش مهم و ارزنده ای داشته اند. بنابراین، طبیعی است که به دلیل همین نقش ارزشمند و مؤثر، مورد تهاجم ویژه دشمنان اسلام باشند، همان گونه که کمابیش علایم و نشانه های آن را به صورت آشکار هر روز مشاهده می کنید.

موضوعات مرتبط: ویژه نامه ها
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : یک شنبه 8 / 2 / 1397

اشاره

اسلام و جوانی

سید محمد صادق میرقیصری

دین اسلام، دوره جوانی را پر اهمیت ترین و اثرگذارترین دوره زندگی انسان برمی شمارد؛ به گونه ای که در این دوره، انسان هر کار مفیدی انجام دهد ارزشمندتر است؛ زیرا اعتقاد اسلام بر این است که شخصیت اصلی آدمی، در جوانی شکل می گیرد. همچنان که امیرالمؤمنین علی علیه السلام می فرماید: «دل جوان، همچون زمین خالی است که هر چه در آن کاشته شود، آن را می پذیرد».

اسلام بر این باور است که جوانان چون روحیه حساس و انعطاف پذیری دارند، نازک دل هستند و این مهم، در روی آوردن به کارهای خیر در آنان، اثر بیشتری دارد.

هر چند جوانان روحیه خوبی نسبت به کارهای خیر دارند؛ اما باید این نکته را در نظر داشت که جوان، آماده پذیرش هر چیزی هست و این، نشانه آن است که خانواده و مسئولان فرهنگی نقش مهمی در هدایت جوانان دارند. همان گونه که امام صادق علیه السلام می فرماید: «جوانان را از گمراهی بیم دهید تا فاسد نشوند».

موضوعات مرتبط: ویژه نامه ها
برچسب‌ها: روز جوان
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : یک شنبه 7 / 2 / 1397

روغن های ضد پیری

هنگامی که صحبت از درمان چین و چروک به میان می آید، گزینه ها به نظر بی پایان می آیند. باید یک کرم ضدآفتاب یا ضد پیری را انتخاب کنید؟ استفاده از سرم یا ترکیبات ویتامین C یا ژل مبتنی بر اسید چطور؟ با این حال، اگر به دنبال درمان های مبتنی بر طبیعت هستید، ممکن است با کمک روغن های ضروری سرم ضد پیری خود را ایجاد کنید.

روغن های ضروری نمی توانند چروک ها را از بین ببرند، اما می توانند به بهبود آنها کمک کنند. آنها همچنین ممکن است:

  • باعث افزایش کلاژن شوند
  • حتی تن پوست را بهبود ببخشند
  • به چهره شما کمک کنند
  • باعث کاهش التهاب شوند
  • سلول های پوستی را ترویج کنند
  • از آسیب زیست محیطی محافظت نمایند.


موضوعات مرتبط: گیا هان دارویی
 
 
این وب سایت جهت بسط وگسترش فرهنگ قرآنی ، با لا بردن سطح آگاهیهای دینی اعتقادی تربیتی