فلسفه دعای سلامتی امام زمان(عج) در ‌آخرین شب از لیالی قدر
 

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ندای وحی و آدرس nedayevahi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 3881
بازدید دیروز : 37451
بازدید هفته : 153713
بازدید ماه : 475994
بازدید کل : 10867749
تعداد مطالب : 16946
تعداد نظرات : 80
تعداد آنلاین : 1


حدیث موضوعیاک مهدویت امام زمان (عج)اک آیه قرآناک

 
 
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : سه شنبه 28 / 2 / 1399

از ادعیه و اعمال توصیه شده برای شب بیست و سوم از ماه مبارک رمضان به عنوان آخرین شب از شب های سه‌گانه قدر، دعای سلامتی امام زمان(عج) «أللَّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحجّه بن الحسن ...» است. به منظور بررسی چرایی این توصیه و نیز محتوای این دعای کوتاه اما نغز و پرمعنا با حجت الاسلام «محمدرضا فوادیان»، کارشناس، پژوهشگر و مولف مهدوی گفتگویی داشته ایم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:

دعای سلامتی امام زمان(عج) «أللَّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحجّه بن الحسن ...» در اعمال شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان چه جایگاهی دارد؟
شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان اعمال فراوانی دارد، مرحوم شیخ عباس قمی روایتی را در مفاتیح الجنان آورده است که در این شب قبل از نماز، بین نماز و بعد از آن در حال قیام و قعود زیاد بگویید: «أللَّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحجّه بن الحسن ...». همچنین در ادامه آورده هر موقع از عمرت به یاد آوردی اینگونه بگو.

وقتی نگاه کنیم بهترین ماه ها نزد خدا ماه مبارک رمضان است و بهترین شب های آن 10 شب آخر و از بهترین شب ها، شب قدر است و از میان لیالی قدر آنکه احتمال قدر بودن آن بیشتر است، شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان است که در این ظرف زمانی ویژه بر دعای سلامتی امام زمان(عج) تاکید شده است.

وقتی بررسی می کنیم، می بینیم شش خواسته در این دعا آمده است: «وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَلیلاً وَعَیْناً؛ سرپرست و نگاهدار و راهبر و یارى گر و راهنما و دیدبان باش».

اللهم کن لولیک الفرج.......

چه فلسفه ای بر توصیه به مداومت به این دعای شریف در شب بیست و سوم ماه رمضان به عنوان آخرین شب از لیالی قدر مترتب است؟
این دعا کوتاه اما مشتمل بر مضامین ژرف است؛ دکتر بهداروند در کتاب «امام مهدی(عج)، امام حاضر» صفحه 101 می نویسد: در پانسیونی در آمریکا درس می خوانده، یک روز بعد از غذا همه دانشجویان گفتند بیایید برای آمدن منجی دعا کنیم، هر کس دعایی کرد و من دعای سلامتی حضرت حجت(عج) را خواندم، به قدری از این دعا خوششان آمد که همان شب تکثیرش کردند.

چون ما از کودکی با این دعا انس داریم گاهی به معنای آن توجه نمی کنیم که از خدا چه می خواهیم و دعایمان برای سلامتی کسی است که دنیا را از ظلم و جور نجات می دهد.

در این میان باید توجه داشت مگر می شود ما برای آن حضرت(عج) دعا کنیم و آن حضرت(عج) در حق ما دعا نکنند؟! «هَلْ جَزاءُ الْإِحْسانِ إِلَّا الْإِحْسانُ»؛ بنابر این اگر بخواهیم بهره خود را در شب قدر افزایش بدهیم آنهم امشب که بیشتر قدر بودن آن محتمل است و مقدرات یک سال پیش روی ما به امضای حضرت صاحب الزمان(عج) می رسد، با دعا برای سلامتی و فرج ایشان در واقع فرصت بهره مندی از دعای ایشان در حق خودمان را فراهم می کنیم چراکه قرآن می فرماید: هر کس به شما هدیه ای داد، شما بهترش را برگردانید.

پس چه زیبا و سرنوشت ساز است دعا در این شب برای سلامتی امامی که واسطه فیض و رحمت الهی برای مخلوقات است.
آیا در سیره علما و بزرگان انس و اهتمام به دعای سلامتی امام عصر(عج) و توصیه به قرائت و مداومت بر آن وجود دارد؟
حجت الاسلام محسن قرائتی کتابی در شرح این دعا دارد که به همت بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) منتشر شده است، ایشان در این کتاب در مقدمه ای کوتاه به جایگاه دعا و دعا برای امام زمان(عج) اشاره کرده و نیز اینکه بزرگان نسبت به این دعا چه اهتمامی داشته و دارند.

فردی نقل می کرد: در نماز آیت الله العظمی خویی در نجف شرکت کردم و دیدم ایشان در قنوت نمازشان، دعای سلامتی امام عصر(عج) را می خوانند بعد از نماز رفتم محضرشان و گفتم ما در ایران برای انس مردم با این دعا کارهایی انجام می دهیم و از شما ممنونم که به عنوان مرجع این دعا را در قنوت نماز می خوانید.

آیت الله خویی بیان کردند: من سالیان بسیار است که با این دعا در قنوت نمازم انس دارم. این نشان از اهمیت این دعای شریف دارد چنان که در دو کتاب از کتب اربعه ما شیعیان، دعای سلامتی امام مهدی(عج) با سند عالی نقل شده است.

علاوه بر این نقل است آیت الله العظمی بهاءالدینی همیشه در قنوت نمازشان دعای «لا اله الا الله الحلیم الکریم...» را می خواندند، زمانی دیدند ایشان فقط دعای سلامتی حضرت حجت (عج) را در قنوت می خوانند، دلیل را پرسیدند، این مرجع تقلید بیان کرد: امام زمان(عج) پیام دادند وقت آن نرسیده در نمازها یاد ما باشید.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





موضوعات مرتبط: ضیافت نور
 
 
این وب سایت جهت بسط وگسترش فرهنگ قرآنی ، با لا بردن سطح آگاهیهای دینی اعتقادی تربیتی