تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ندای وحی و آدرس nedayevahi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 139
بازدید دیروز : 40
بازدید هفته : 594
بازدید ماه : 105960
بازدید کل : 11162811
تعداد مطالب : 16946
تعداد نظرات : 80
تعداد آنلاین : 1


حدیث موضوعیاک مهدویت امام زمان (عج)اک آیه قرآناک

 
 
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : یک شنبه 8 / 10 / 1396

- شفاعت گسترده
بالاترين جايگاه شفاعت، از آن رسول گرامی اسلام است كه در قرآن‏ كريم از آن به «مقام محمود» تعبير شده است. و گستردگی آن با جمله بلند: (ولسوف يعتيك ربك فترضی) بيان گرديده است. همانا دو تن از بانوان خاندان رسول مكرم شفاعت گسترده ‏ای دارند كه بسيار وسيع ‏و جهان شمول است و می‏تواند همه اهالی محشر را فراگيرد:
1- خاتون محشر، صديقه اطهر، حضرت فاطمه زهرا سلام الله ‏عليها.
2- شفيعه روز جزا، حضرت فاطمه معصومه(سلام الله علیها).
در مورد شفاعت گسترده حضرت زهرا سلام الله عليها همين بس كه‏ شفاعت، مهريه آن حضرت است و به هنگام ازدواج پيك وحی طاقه‏ ابريشمی از جانب پروردگار آورد كه در آن، جمله «خداوند مهريه‏ فاطمه زهرا را شفاعت گنهكاران از امت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) قرار داد.» باكلك تقدير نقش بسته بود.
اين حديث از طريق اهل سنت نيز آمده است.
بعد از فاطمه زهرا سلام الله عليها از جهت گستردگی شفاعت،هيچ كس و حد اقل هيچ بانويی به شفيعه محشر، حضرت معصومه‏ دخت موسی بن جعفر سلام الله عليها نمی‏رسد، كه امام به حق ‏ناطق، حضرت جعفر صادق(علیه السلام) در اين رابطه می‏فرمايد: «تدخل بشفاعتها شيعتنا الجنه باجمعهم‏»: «با شفاعت او همه شيعيان ما وارد بهشت می‏شوند.»

2- عصمت
بر اساس روايتی كه مرحوم سپهر در «ناسخ‏» از امام رضا(علیه السلام)روايت كرده، لقب «معصومه‏» را به حضرت معصومه، امام هشتم‏ اعطا كرده‏ اند. طبق اين روايت امام رضا(علیه السلام) فرمود: «من زار المعصومه بقم كمن زارنی‏» «هركس حضرت معصومه را درقم زيارت كند، همانند كسی است كه مرا زيارت كرده باشد.» اين‏ روايت را مرحوم محلاتی نيز به همين تعبير نقل كرده است.با توجه به اين كه عصمت ‏به چهارده معصوم(عليهم السلام) منحصر نيست، بلكه همه پيامبران، امامان و فرشتگان معصوم هستند.و علت اشتهار حضرت رسول اكرم، فاطمه زهرا و امامان(عليهم‏ السلام) به «چهارده معصوم‏» آن است كه آنها علاوه بر مصونيت ازگناهان صغيره و كبيره، از «ترك اولی‏» نيز كه منافات با عصمت‏ ندارد، پاك و مبرا بودند.
مرحوم مقرم در كتابهای ارزشمند: «العباس‏» و «علی الاكبر» دلائل عصمت ‏حضرت ابوالفضل و حضرت‏ علی‏ اكبر(عليهم االسلام) را بر شمرده ‏است. و مرحوم نقدی در كتاب‏«زينب الكبری‏» از عصمت ‏حضرت زينب سلام الله عليها سخن‏ گفته است. و مولف «كريمه اهلبيت‏» شواهد عصمت‏ حضرت معصومه(سلام الله علیها) را بازگو نموده است.
و با توجه به اين كه حضرت معصومه(سلام الله علیها) نام شريفشان «فاطمه‏»است و در حال حيات به «معصومه‏» ملقب نبودند، تعبير امام(علیه السلام)دقيقا به معنای اثبات عصمت است، زيرا بر اساس قاعده معروف:«تعليق حكم به وصف مشعر بر عليت است‏» دلالت‏ حديث‏ شريف بر عصمت آن بزرگوار بی‏ ترديد خواهد بود.
3- فداها ابوها
آيت الله سيد نصرالله مستنبط از كتاب «كشف اللئالی‏» نقل‏ فرموده كه روزی عده ‏ای از شيعيان وارد مدينه شدند و پرسش هايی ‏داشتند كه می‏خواستند از محضر امام كاظم(علیه السلام) بپرسند. امام(علیه السلام) درسفر بودند، پرسش های خود را نوشته به دودمان امامت تقديم ‏نمودند، چون عزم سفر كردند برای پاسخ پرسش های خود به منزل‏ امام(علیه السلام) شرفياب شدند، امام كاظم(علیه السلام) مراجعت نفرموده بود و آنها امكان توقف نداشتند، از اين رو حضرت معصومه(سلام الله علیها) پاسخ آن پرسش ها را نوشتند و به آنها تسليم نمودند، آنها با مسرت فراوان از مدينه منوره خارج شدند، در بيرون مدينه با امام كاظم(علیه السلام) مصادف ‏شدند و داستان خود را برای آن حضرت شرح دادند.
هنگامی كه امام(علیه السلام) پرسش های آنان و پاسخ های حضرت معصومه(سلام الله علیها) راملاحظه كردند، سه بار فرمودند: «فداها ابوها» «پدرش به قربانش باد.» باتوجه به اين كه‏ حضرت معصومه(سلام الله علیها) به هنگام دستگيری پدر بزرگوارش خردسال بود،اين داستان از مقام بسيار والا و دانش بسيار گسترده آن حضرت‏ حكايت می‏كند.
4- بارگاه حضرت معصومه(سلام الله علیها) تجلی گاه حضرت زهرا(سلام الله علیها)
بر اساس رويای صادقه ‏ای كه مرحوم آيت الله مرعشی نجفی(ره) از پدر بزرگوارش مرحوم حاج سيد محمود مرعشی (متوفای 1338 ه)نقل می‏كردند، قبر شريف حضرت معصومه(سلام الله علیها) جلوه ‏گاه قبر گم شده‏ مادر بزرگوارش حضرت صديقه طاهره سلام الله عليها می‏باشد.آن مرحوم در صدد بود كه به هر وسيله ‏ای كه ممكن باشد، محل دفن ‏حضرت زهرا سلام الله عليها را به دست آورد، به اين منظورختم مجربی را آغاز می‏كند و چهل شب آن را ادامه می‏دهد، تا درشب چهلم به خدمت‏ حضرت باقر و يا حضرت صادق(عليهماالسلام) شرفياب می‏شود، امام(علیه السلام) به ايشان می‏فرمايد: «عليك بكريمه اهل البيت‏» «به دامن كريمه اهلبيت پناه ‏ببريد.» عرض می‏كند: بلی من هم اين ختم را برای اين منظور گرفته ‏ام كه قبر شريف ‏بی‏ بی را دقيقا بدانم و به زيارتش بروم.
امام(علیه السلام) فرمود: منظور من قبر شريف حضرت معصومه درقم می‏باشد.»سپس ادامه داد: «برای مصالحی خداوند اراده فرموده كه محل دفن حضرت فاطمه ‏سلام الله عليها همواره مخفی بماند و لذا قبر حضرت معصومه را تجلی گاه قبرآن حضرت قرار داده است. هر جلال و جبروتی كه برای‏ قبر شريف حضرت زهرا سلام الله علیها مقدر بود خداوند متعال همان جلال و جبروت ‏را بر قبر مطهر حضرت معصومه(سلام الله علیها) قرار داده است.»
5- پيشگوئی امام صادق(علیه السلام)
امام جعفر صادق(علیه السلام) در ضمن حديث مشهوری كه پيرامون قداست قم به ‏گروهی از اهالی ری بيان كردند، فرمودند: «تقبض فيها امراءه هی من ولدی، واسمها فاطمه بنت موسی، تدخل‏ بشفاعتها شيعتنا الجنه باجمعهم‏» «بانويی از فرزندان من به‏ نام «فاطمه‏» دختر موسی، در آنجا رحلت می‏كند، كه با شفاعت او همه شيعيان ما وارد بهشت می‏شوند.» راوی می‏گويد: من اين حديث‏ را هنگامی از امام صادق(علیه السلام) شنيدم كه حضرت موسی بن جعفر(علیه السلام)هنوز ديده به جهان نگشوده بود.
پيشگوئی امام صادق(علیه السلام) از ارتحال حضرت معصومه(سلام الله علیها) در قم پيش از ولادت پدر بزرگوارش بسيار حائز اهميت است و از مقام بسيار شامخ‏ آن حضرت حكايت می‏كند.

6- رمز قداست قم
در احاديث فراوانی از قداست قم سخن رفته، تصوير آن در آسمان‏ چهارم به رسول اكرم(صلی الله علیه و آله و سلم) ارائه شده است.
اميرمؤمنان(علیه السلام) به اهالی قم درود فرستاده و از جای پای جبرئيل ‏در آن سخن گفته و امام صادق(علیه السلام) قم را حرم اهلبيت معرفی كرده وخاك آن را پاك و پاكيزه تعبير كرده ‏است. امام كاظم(علیه السلام) قم را عش ‏آل محمد ( آشيانه آل محمد(صلی الله علیه و آله و سلم)) ناميده و يكی از درهای بهشت را از آن اهل‏ قم دانسته. امام هادی(علیه السلام) اهل قم را «مغفور لهم‏»(آمرزيده) تعبير كرده و امام حسن عسكری(علیه السلام) از حسن نيت آنها تمجيد كرده و با تعبيرات بلندی اهالی قم را ستوده است. اينها و دهها حديث ديگری كه در قداست و شرافت قم و اهل قم از پيشوايان معصوم به ما رسيده، فضيلت و عظمت اين سرزمين را برای‏ همگان روشن می‏سازند، جز اين كه بايد ديد راز و رمز اين همه‏ شرافت و قداست چيست؟
حديث فوق كه پيرامون ارتحال حضرت معصومه(سلام الله علیها) به عنوان پيشگوئی ‏از امام صادق(علیه السلام) نقل شد، از راز و رمز آن پرده بر می‏دارد و روشن می‏سازد كه اين همه فضيلت و شرافت، از ريحانه پيامبر،كريمه اهلبيت، مهين بانوی اسلام، حضرت معصومه(سلام الله علیها) سرچشمه‏ می‏گيرد، كه در اين سرزمين ديده از جهان فرو بسته، گرد و خاك‏ اين سرزمين را توتيای ديدگان حور و ملائك نموده است.

7- تنها خواهر امام هشتم
نجمه خاتون همسرگرامی امام كاظم(علیه السلام) تنها دو فرزند در دامان‏ خود پرورش داد و آنها عبارتند از:
1- خورشيد فروزان امامت، حضرت علی بن موسی الرضا(علیه السلام).
2- ماه تابان درج عصمت، حضرت معصومه(سلام الله علیها).
محمد بن جرير طبری، دانشمند گرانمايه شيعه در قرن پنجم هجری،براين واقعيت تصريح نموده است.
مدت 25 سال تمام حضرت رضا (علیه السلام) تنها فرزند نجمه خاتون بود، پس ‏از يك ربع قرن انتظار، سرانجام ستاره‏ ای تابان از دامن نجمه‏ درخشيد كه هم سنگ امام هشتم(علیه السلام) بود و امام(علیه السلام) توانست والاترين‏ عواطف انباشته شده در سويدای دلش را بر او نثار كند.
بين حضرت معصومه(سلام الله علیها) و برادرش امام رضا(علیه السلام) عواطف سرشار و محبت‏ زايدالوصفی بود كه قلم از ترسيم آن عاجز است.
در يكی از معجزات امام كاظم(علیه السلام) كه حضرت معصومه (سلام الله علیها) نيز نقشی دارد،هنگامی كه مرد نصرانی می‏پرسد: «شما كه هستيد؟» می‏فرمايد: «انا المعصومه اخت الرضا» «من معصومه، خواهر امام رضا(علیه السلام)می‏باشم.» اين تعبير از محبت‏ سرشار آن حضرت به برادر بزرگوارش ‏امام رضا(علیه السلام) و از مباهات او به اين خواهر برادری سرچشمه ‏می‏گيرد.
8- نامه دعوت
محبت و مودت اين خواهر و برادر در سطح بسيار بالا بود، به طوری‏ كه مفارقت امام هشتم(علیه السلام) برای حضرت معصومه(سلام الله علیها) بسيار سخت ‏بود،جدائی حضرت معصومه(سلام الله علیها) نيز برای امام هشتم(علیه السلام) قابل تحمل نبود.و لذا پس از استقرار امام هشتم(علیه السلام) در مرو، نامه‏ ای خطاب به‏ حضرت معصومه(سلام الله علیها) مرقوم فرموده، آن را توسط غلام مورد اعتمادی به‏ مدينه ارسال نمود.
جالب توجه است كه حضرت رضا(علیه السلام) به غلام دستور داد كه در هيچ‏ منزلی توقف نكند، تا آن مرقومه را در اندك زمان ممكن به مدينه ‏منوره برساند.
حضرت معصومه(علیه السلام) نيز به مجرد دريافت دست‏ خط برادر، رخت‏ سفر بس ت‏و خود را مهيای سفر نمود.
هادی دانشور

زيارت حرم
يادم نيست، اما می‏گويند بچه بودم كه يك بار به زيارت حرمش‏ آمده بودم، هميشه با فكرم كلنجار می‏رفتم كه حرمش چگونه است،چه شكلی است و چه حال و هوايی دارد؟ نزديك به يك سال پيش بودكه از طرف دانشگاه برای شركت در «همايش بانوی كرامت‏» به شهرمقدس قم دعوت شديم...بالاخره به حرم رسيديم; السلام عليك يا فاطمه المعصومه. ..اين همايش افقی به سوی روشنايی و دنيای جديد برای من گشوده شد.
برادر پيری! نامه صميمانه ‏ای نوشته ‏ايد و آرزو كرده ‏ايد كه باره ازيارت حضرت نصيبتان شود، اميدواريم به اين آرزوی خود برسيد و همچنان از شهر خود با مجله همراه باشيد. فرهنگ كوثر، مبلغ‏ فرهنگ تشيع است; آن را از دوستان خود دريغ نكنيد و بر سيل‏ كوثريان در دانشگاه بيافزاييد.
«فتح الله پيری - قزوين‏»

نگاه و گناه
از تشابه دو واژه «نگاه‏» و «گناه‏» در شگفتم. سكوت دل مردان ‏خدا، زيباترين سكوت‏ هاست. ای خورشيد شرق! طلوع كن و ارمغان ‏سپيده ‏دمان را به شب سيه‏ دل ارزانی دار...
«حميد رضا كوی‏ آبادی‏»

چشم به راه
آسمان ميدان نبرد بود، خورشيد در خون خود غوطه می‏خورد;...دوست عزيز آقای بصير! چهار مطلب (چشم به راه، سرخ تولد عشق،كوچ مسافر، پنجه) به دستمان رسيد. در فرصت مقتضی از آثارتان‏ استفاده خواهد شد.
«محمد عارف بصير - افغانستان‏»

ارسال ماهنامه
به مطالعه و تحقيقات علمی و مذهبی خيلی علاقه دارم و از مطالعه ‏كوثر بی ‏اندازه لذت می‏برم; از شما خواهش می‏كنم هر وقت مجله چاپ ‏می‏شود، برای من بفرستيد، در آينده نزديك كه بتوانم وجه اشتراك ‏را خواهم فرستاد شما را به حضرت معصومه(سلام الله علیها) قسم خواننده خود را از ياد نبريد.
خواهر اشرف عقيلی! نامه پر احساستان به دستمان رسيد. آن را به ‏مسئولان پخش جهت اقدام لازم ارجاع داديم.
«اشرف عقيلی مشهد»

فروش فرش منزل
شخصی نزد شيخ انصاری آمد و قرضش را طلب كرد، شيخ مهلتی خواست.يكی از حاضرين گفت: شيخ! اين همه پول داری، چرا قرضش را نمی‏دهی؟ شيخ گفت: اينها وجوهات شرعی است و من برای ادای قرض،از او مهلت ‏خواستم تا فرش خانه ‏ام را بفروشم.
آقای موسوی! داستان مختصر و مفيدی برای دوری از حيف و ميل‏ بيت المال آورده‏ ايد، خدا كند! خدا كند آنها كه بايد بخوانند،بخوانند.
«سيد حسين موسوی - قم»

20 نفر خواننده برای كوثر
اينجانب به مجله علاقه ‏مندم و فهرست‏ بيست نفر را كه يك جا حاضرشده‏ اند ماهنامه كوثر را مشترك شوند، خدمتتان می‏فرستم.
آقای خطيب زاده! تمام دوستانی را كه نام برده ‏ايد، مشترك كرديم‏ و تا آينده ‏ای نزديك ماهنامه برای همه آنها ارسال می‏شود.
«غلامحسين خطيب ‏زاده - دامغان»

رسالت انبيا
انبيا هرگز از امت‏ خود مزد در قبال رسالت نداشتند.
در مورد رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم)، قرآن‏ كريم تعبيرات گوناگونی دارد كه سرجمع آنها اين است: «يگانه مزد رسالت، عشق به ولايت واهل‏ بيت.» است.
برادر بابا نيا! نوشته ‏تان را خوانديم و منتظر آثار ديگری ازشما هستيم تا در ماهنامه استفاده كنيم.
«محمد باقر بابانيا - قم‏»

توسل
وقتی پسر دايی مرحوم عباسعلی را به اعدام محكوم كردند، مرحوم‏ عباسعلی به پدر او گفت: بايد به امام زمان توسل كنی. ..» آخرشب بوی مشك عجيبی را هر سه نفر حس می‏كنند، شخصی نورانی رامشاهده می‏كنند كه می‏گويد: دعايتان مستجاب شد.
آقای جندقی! مطلبی را كه از كتاب «داستانهای شگفت‏» برگزيده ‏و پيرامون آن مقاله نوشتيد، خوانديم و به دليل وجود مقالات‏ موازی از چاپ آن معذوريم. با كوثر باشيد.
«محسن جندقی خبرنگار آزاد قم»

فضای مسموم
روی سخن من با كسانی است كه تمام نيروی خود را صرف آلوده ‏سازی‏ فضای فرهنگی جامعه می‏كنند...اگر همه در لاك خود فرو بروند و ازعاشوراها عبرت نگيرند، وضع از اين بدتر خواهد شد. بياييد كمی‏به خود و اعمالمان بنگريم. آخر چه چيز باعث می‏شود، جوانان درورطه فساد فرو بروند؟ كمی به خود آييد و آن قدر به زرق و برق‏و ميز و رياست آلوده نشويد، به روح پاك جوانان بيانديشيد كه به‏ خاطر قدرت‏ طلبی ‏های شما از دين و مذهب رويگردان شده‏اند.
مسئولان، رئيس ‏ها و ميزدارها! بدانيد اگر حكومت اسلامی اسپانيا با فساد و شراب و خودنمايی زنان مسيحی از هم پاشيد، انقلاب نيزممكن است‏با فساد و بدحجابی كه چه گويم بی‏ حجابی زنان و فساد جوانان از هم بپاشد. راستی فكر كرده ‏ايد زنان و دختران مسيحی و يهودی و فرزندان سفيران كفر چگونه شالوده بدحجابی و بی‏حجابی‏زنان و دختران مسلمان كه ناموس شما هستند را در تهران ريختند؟
آيا كسی حاضر است لحظه‏ ای از روح رياست‏ طلبی خود بكاهد و به اين‏ امور اهتمام ورزد.؟!
«فاطمه مصيبی - قم»

قم چرا برنمی‏خيزد؟!
قم تنها خانه روحانيت نيست، معدن مبلغ‏ سازی نيز هست. پس چرادر صد كيلومتری آن يعنی تهران من خود با زنی روبرو شدم كه اصلا نمی‏دانست نماز واجب است، جوانانی را می‏شناسم كه در يزد(دار العباده)، شيراز، مشهد، آلوده شده ‏اند. از شما می‏خواهم: به ‏اين مردم كه بی ‏كفش از زمين پا برنمی‏دارند، نشان ده آسمان بازاست ثابت كن كه پر داری. دوران سقوط مطبوعات است و فرهنگ دارددر بی‏ دينی خود دست و پا می‏زند. و اگر چشم دل باز كنيم، سقوط ‏انسانيت را نيز در آينده ‏ای نزديك خواهيم ديد.
خواهر زارع! نامه مفصل شما را خوانديم و از اين كه حاضريد بخش‏ شعر و ادب ماهنامه را با حرف های واقعی پركنيد، خوشحاليم. اين‏گوی و اين ميدان. از همين امروز منتظر فعاليت‏ شما و ديگر همكارانتان در دانشگاه هستيم.
«محبوبه زارع - قم»

دشمنی هاليوود با مسلمانان
همكاران عزيز اخبار خوبی از فعاليت تخريبی هاليوود عليه اسلام‏ و... برايمان ارسال كرده‏ ايد، از آنها استفاده خواهيم كرد.
«صندوق پستی‏995....»

درباره بلخی
هر كس كه برای اسلام و مسلمين در هر حزب و گروهی و از هر نژادی كه باشد. خدمت كند، خدمت او البته كه اولی ‏تر از همه به ‏اسلام و مسلمين بر می‏گردد، تا به آن حزب و گروه.... يكی از برجسته ‏ترين فعاليت‏ های گروه فرهنگی افغانستان در اروپا، دعوت‏برخی از شخصيتها به اروپاست. ولی بايد بدانيم تنها يك ششم‏ حقوق به اين اساتيد پرداخت می‏شود و بقيه را بالا می‏كشند.
...بله اگر می‏خواهيد در موسسه ‏ای به اسم علامه بلخی، ياد او رازنده نگه داريد، بياييد دست ملت مظلوم بلخی را بگيريد و به ‏ناله‏ های يتيمان افغان پاسخ دهيد و اين قدر به فكر ساخت ويلا و... برای خود نباشيد.
خواهر بلخی! مطالب شما مفصل بود و به اين مقدار بسنده كرديم.
در پايان شعری را كه از علامه بلخی آورده ‏ايد نقل می‏كنيم: هر چه ابتلاست كه در هر بلاد می‏نگرم ‏نزاع مذهب و جنگ نژاد می‏نگرم
به نام صلح به اسباب جنگ می‏كوشند ز بهر تفرقه در اتحاد می‏نگرم
نوای عدل به هر نای ليك وقت عمل خلاف مصلحت و عدل و داد می‏نگرم
مگر نه جمله ز يك نسل پاك باباييم ترا به محنت‏خود از چه شاد می‏نگرم
بيا بيا همه اعضای يك بدن باشيم امور جمله وفق مراد می‏نگرم
«شراره بلخی ايوبی - قم»


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





موضوعات مرتبط: ویژه نامه ها
 
 
این وب سایت جهت بسط وگسترش فرهنگ قرآنی ، با لا بردن سطح آگاهیهای دینی اعتقادی تربیتی