------------------------------------------------------
تولد انقلاب اسلامى در واقع یک ولادت جدیدى بود براى اسلام . در آن روزى که دنیاى مادى و قدرتهاى سلطهگر مادى با تلاشهاى دهها ساله تصور می کردند که بساط دین و معنویت را و بخصوص اسلام را از عرصهى زندگى انسانها جمع کردند، در یک چنین شرائطى این صداى عظیم، این غریو بزرگ و ماندگار تاریخى در این کشور به وجود آمد، بلند شد؛ هم دشمنان را دهشتزده کرد، دشمنان اسلام را، دشمنان استقلال ملتها را، دشمنان بشریت را؛ هم دوستان هوشمند و انسانهاى آگاه و بابصیرت را در همهى دنیا امیدوار کرد. آن روزى که انقلاب اسلامى در ایران پدید آمد، هیچ کس در این دنیاى بزرگ گمان نمیکرد که پرچم اسلام بتواند اینجور، آن هم در یک چنین منطقهاى، در یک چنین کشورى که به طور دربست در اختیار سلطهگران بود، به اهتزاز در بیاید.
شخصیت ارزشمند پیامبر اکرم (ص)
-----------------------------------------
این زندگى نبى مکرم است، آن دوران کودکىاش است، آن دوران جوانىاش است، قبل از بعثت . امانت (داری) او به گونه ایست که همهى قریش و همهى عربى که او را می شناختند، به او لقب «امین» دادند. انصاف او نسبت به افراد و نگاه عادلانهى او نسبت به افراد به گونه ایست که وقتى می خواهند (سنگ) "حجرالاسود" را به جاى خود نصب کنند، و طوائف عرب، قبائل عرب با هم مناقشه دارند، نزاع دارند، او را به عنوان حَکم قرار می دهند؛ در حالى که یک جوان است. این نشاندهندهى نگاه منصفانهى او به همه است که همه این را می دانستند. او را صادق و امین می دانستند. این دوران جوانىاش است. بعد هم دوران بعثت؛ آن از خودگذشتگى، آن مجاهدت، آن ایستادگى. همهى بشرِ آن روز که با او مواجه بودند و در مقابل او بودند، نقطهى مقابل او حرکت می کردند و ضدیت با او می کردند. این همه فشار، این سیزده سالِ مکه، چه سالهاى سختى بود؛ پیغمبر ایستاد و ایستادن او مسلمانهاى مقاوم و مستحکمى به وجود آورد که هیچ فشارى روى آنها اثر نمی کرد. اینها درس است براى ما. بعد هم جامعهى مدنى را تشکیل داد، ده سال بیشتر هم حکومت نکرد. اما پىریزى یک بنائى را کرد که در طول قرنهاى متمادى، قلهى بشریت در علم، در تمدن، در پیشرفت معنوى، در پیشرفت اخلاقى، در ثروت، همین جامعه بود؛ جامعهاى که پیغمبر طراحى کرده بود و او پىریزى کرده بود.
پیغمبر اکرم (ص)، مظهر بهترین ویژگی های انسانی
---------------------------------------------------------
ما مسلمانها براى اینکه راه هدایت را پیدا کنیم، کافى است شخصیت پیغمبر را بشناسیم. عقیدهى ما البته این است که همهى بشریت از وجود پیغمبر باید استفاده کنند و می کنند، اما اولى ( سزاوارتر ) به استفاده، ما امت اسلامى هستیم. این موجود عظیم، داراى خُلُق عظیم، این شخصیتى که خداى متعال او را براى بزرگترین رسالت دوران تاریخ بشر تربیت کرد که امام صادق (علیهالسّلام) فرمود: «اِنَّ اللهَ عَزَّوَجَلَّ اَدَّبَ نَبِیَّهُ (ص) فَاَحْسَنَ اَدَبَهُ فَلَّما اَکْمَلَ لَهُ الاَدَبَ قالَ وَ اِنَّکَ لَعَلی خُلُقٍ. عَظیمٍ . ثُمَّ فَوَّضَ اِلَیْهِ اَمْرَ الدّینِ وَ الاُمَّةِ لِیَسُوسَ عِبادَه »؛( 1 ) ( خداوند پیامبر خود را تربیت کرد و نیکو تربیت کرد و چون تربیت او را به کمال رساند فرمود: به راستی که تو دارای خویی بزرگ هستی . آنگاه کار دین و امت را به او سپرد تا بندگانش را اداره کند. ) خداى متعال این شخصیت عظیم را پرورید، تربیت کرد، رشد داد، همهى لوازم یک کار عظیم تاریخى را در این وجود مطهر و مقدس فراهم کرد، بعد این بار سنگین را بر دوش او گذاشت؛ این بار سنگین رسالت تاریخى را .
امروز ما مسلمانها بر روى شخصیت پیغمبر اکرم اگر تمرکز کنیم، دقت کنیم، بخواهیم درس بگیریم، براى دین و دنیاى ما کافى است. براى بازگشت عزت ما نگاه کردن به این وجود و یاد گرفتن از او و درس گرفتن از او کافى است. مظهر علم بود، مظهر امانت بود، مظهر اخلاق بود، مظهر عدالت بود. بشر به چه جیزی احتیاج دارد؟ نیازهاى بشرى همین هاست. اینها نیازهایى است که در طول تاریخ بشر تغییر پیدا نکرده است. این همه تحولات و تطورات از اوّلى که بشر به وجود آمد تا امروز در زندگى انسانها (رخ داده است اما)...خواستههاى اصلى بشر تغییر پیدا نکرده است. از اول تا امروز بشر به دنبال امنیت و آرامش بوده است، به دنبال عدالت ، به دنبال اخلاق نیک ، به دنبال ارتباط مستحکم با مبدأ آفرینش بوده است. اینها خواستههاى اصلى بشریت است که از فطرت انسان بر می خیزد. مظهر همهى اینها پیغمبر اکرم (صلّى اللَّه علیه و اله و سلّم) است.
رسول گرامی اسلام (ص) مظهر صفات برجسته اسلامی
---------------------------------------------------------------
امت اسلامى امروز به پیشرفت علمى نیاز دارد، به ثقه و اطمینان به خداى متعال نیاز دارد. (ما اکنون) به روابط سالم و اخلاق حسنه در میان خودمان احتیاج داریم، باید با هم برادرانه رفتار کنیم، باید با هم با گذشت رفتار کنیم، باید نسبت به یکدیگر حلم داشته باشیم، باید با اغماض برخورد کنیم. مظهر همهى این خصوصیات پیغمبر اکرم است. علم او، حلم او، اغماض او، رحمت او و تودّد او با ضعفا، عدالت او نسبت به همهى آحاد جامعه، مظهر اینها پیغمبر است. درس بگیریم از پیغمبر؛ به اینها احتیاج داریم ما. امروز ما احتیاج داریم به اطمینان به خداى متعال، وثوق به خدا، اطمینان به وعدههاى الهى. خداى متعال به ما وعده کرده است؛ فرموده است اگر مجاهدت کنید، اگر تلاش کنید، خداى متعال شما را به مقصود می رساند و شما در سایهى ایستادگى، به اهداف خود دست پیدا می کنید. در مقابل شهوات دنیائى احساس ضعف و زبونى نکنیم؛ در مقابل مال، در مقابل مقام، در مقابل وسوسههاى گوناگون نفسانى احساس ضعف نکنیم؛ ایستادگى کنیم. اینهاست آن چیزى که بشریت را به اوج کمال میرساند، یک ملت را عزت میبخشد، یک جامعه را به خوشبختى و سعادت واقعى می رساند. به اینها ما احتیاج داریم؛ مظهر همهى اینها پیغمبر ماست.
*************************
تاریخ سخنرانی: ۱۳۹۰/۱۱/۲۱
1- اصول کافی ، جلد 1 ، ص
نظرات شما عزیزان: