برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ندای وحی و آدرس nedayevahi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
آیا انس با امام زمان(عج) از طریق این دعای شریف بر تقدیر مقدرات بهتر برای انسان ها در شب قدر تاثیر دارد؟
شب قدر فرصتی استثنایی برای انسان است لذا اگر بخواهیم راحت تر، بهتر و سریع تر فیوضات این شب برتر از هزار ماه را جذب کنیم، باید دل هامان را با امام زمان(عج) مانوس کنیم چون در روایت آمده است هر وقت در عمرت یادت آمده، این دعا را بخوان «أللَّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحجّه بن الحسن ...».
فلسفه دعای سلامتی امام زمان(عج) در آخرین شب از لیالی قدر
از ادعیه و اعمال توصیه شده برای شب بیست و سوم از ماه مبارک رمضان به عنوان آخرین شب از شب های سهگانه قدر، دعای سلامتی امام زمان(عج) «أللَّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحجّه بن الحسن ...» است. به منظور بررسی چرایی این توصیه و نیز محتوای این دعای کوتاه اما نغز و پرمعنا با حجت الاسلام «محمدرضا فوادیان»، کارشناس، پژوهشگر و مولف مهدوی گفتگویی داشته ایم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:
«اللّهمّ اغسِلْنی فیهِ من الذُّنوبِ وطَهِّرْنی فیهِ من العُیوبِ وامْتَحِنْ قَلْبی فیهِ بِتَقْوَى القُلوبِ یا مُقیلَ عَثَراتِ المُذْنِبین» «خدایا بشوى مرا در این ماه از گناه و پاکم کن در آن از عیبها و آزمایش کن دلم را در آن به پرهیزکارى دلها، اى چشم پوش لغزشهاى گناهکاران»
باز شدن درهاي آسمان و رفع تمام موانع ارتباط ربّ و عبد
روايت از پيغمبر اکرم(ص) است؛ «إِنَّ أَبْوَابَ السَّمَاءِ تُفَتَّحُ فِي أَوَّلِ لَيْلَةٍ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ وَ لَا تُغْلَقُ إِلَى آخِرِ لَيْلَةٍ مِنْهُ». حضرت فرمودند: درهاي آسمان در اولين شب از شب هاي ماه مبارک رمضان باز مي شود و تا آخرين شب از شب هاي اين ماه هم بسته نمي شود.
اين يعني چه؟ منظور از «سماء» در اينجا آسمان نيست! اشتباه نکنيد. «سماء» اشاره به آن جهت عِلوي از عوالم وجودي و آن نشئه برتر عالم وجود است. ما در اين «دنيا» در عالم ناسوت هستيم. اين عالم دنيا پست ترينِ عوالم وجود است.
اينکه در روايت فرمود که خدا شب اوّل ماه مبارک رمضان درهاي آسمان را باز مي کند، يعني چه؟ يعني مي خواهد بگويد از ناحيه آن عوالم برتر وجودي هيچ مانع و حاجبي در کار نيست.
پس هر چه حجاب و مانع هست، از طرف من است. او دارد راز مي گويد، اما گوش من نمي شنود.
حالا من چه کار کنم تا اين حجاب ها را رفع کنم؟ در مقامات معنويه مقامي هست که آن را بايد به دست بياوريم؛
2- سخن نرم کسانی که دور و بر ما هستند، یا اعضای خانواده و فامیلند، یا دوست و همکارند، یا همسایه و هم محلی، یا همشهری و هموطن.
در جامعه ی ما خیلی خیلی به ندرت پیش می آید که ما با دشمنانمان (دشمنِ واقعی نه کسی که شاید یک وقتی باهم دعوایمان شده) روبرو شویم.
نکته ی مهم اینجاست که به دستور قرآن گاهی باید با دشمن خدا هم نرم سخن گفت. چه برسد به کسانی که یا پاره ی تن ما هستند یا پاره ای از تنِ میهنمان.
خدا به موسای کلیم فرمود وقتی با هارون به سراغ فرعون ستمگر-که حالا دشمن خونی توست- می روی، با او به نرمی سخن بگو. "فَقُولا لَهُ قَوْلًا لَیِّناً لَعَلَّهُ یَتَذَكَّرُ أَوْ یَخْشى "
(طه44)
"به نرمى با او سخن بگویید شاید متذكر شود یا از (خدا) بترسد."
حجت الاسلام عباس جعفری فراهانی، محقق و پژوهشگر دینی در گفتگویی گفت: روزه داری از جمله اعمال و واجبات دینی است که خداوند مانند سایر تکالیف و فرایض دینی بر انسان ها به ویژه بر مسلمانان واجب کرده است و مانند هر تکلیف الهی دیگری قطعاً در سعادت و سرنوشت انسان تاثیر فراوان دارد. زیرا خداوند حکیم که سعادت و خیر انسان ها را می خواهد هیچ امر غیر مفید و غیر حکیمانه ای را بر انسان واجب نمی کند.
حضرت مولای متّقیان علیه السلام رهبر آزادمردان و آزادی خواهان می فرماید: «أَلَا حُرٌّ یَدَعُ هَذِهِ اللُّمَاظَهَ لِأَهْلِهَا إِنَّهُ لَیْسَ لِأَنْفُسِکُمْ ثَمَنٌ إِلَّا الْجَنَّهَ فَلَا تَبِیعُوهَا إِلَّا بِهَا؛ آیا آزاده ای نیست که این بازمانده غذای دهان دیگران (دنیا) را برای اهلش بگذارد؟ به درستی که برای جان های شما بهایی غیر از بهشت نیست؛ پس آن را به غیر بهشت نفروشید.(۱)
نظامی شاعر حکیم می گوید:
دگرباره پرسید آن شهریار * که: «تو کیستی من کیم در شمار؟!»
چنین داد پاسخ سخن گوی پیر * که: «فرمان دهم من، تو فرمان پذیر!»
مرا بندهای هست نامش هوا * دل من به آن بنده فرمانروا
تو آنی کِی آن بنده را بنده ای * پرستار ما را پرستنده ای!
محققان آلمانی در تحقیقات اخیر خود به این نتیجه رسیدند که روزه گرفتن تاثیر مثبتی بر بدن انسان دارد. آنان اعلام کردند روزه می تواند جلوی بسیاری از بیماری های کبدی و به خصوص چربی کبد را بگیرد. چربی کبد از شایع ترین بیماری های کبدی در جهان محسوب می شود. دانشمندان آلمانی در تحقیقات اخیر خود، به این نتیجه رسیدند که روزه تاثیر مثبتی بر بدن انسان دارد. محققان مرکز تحقیقاتی "هلمهولتز زنترون مونچن” به این نتیجه رسیدند که جلوگیری از خوردن و آشامیدن در مدت به خصوصی از روز، سوخت و ساز کبد را تعدیل می کند.
راوی می گوید: کُنْتُ عِنْدَ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع، فَقَالَ لَهُ أَبُو بَصِیرٍ: جُعِلْتُ فِدَاکَ اللَّیْلَةُ الَّتِی یُرْجَى فِیهَا مَا یُرْجَى؟ نزد امام صادق صلوات الله علیه مشرف بودم، ابو بصیر خدمت حضرت عرض کرد: فدایتان شوم! آن شبی که در مورد او آرزوهاست - یعنی شب قدر - کدام شب است؟