آسیب های غیرقابل جبران ازدواج نکردن
ازدواج نکردن ضررهای اجتماعی و روحی زیادی را برای جوانان به دنبال دارد که گاهی در سنین میانسالی غیرقابل جبران میشود.
ضررهای ازدواج نکردن دختران و پسران
ازدواج سنت پیامبر است و همیشه به آن توصیه شده است . در زمان های قدیم سن ازدواج به دلیل شرایط جامعه پایین بود و دختر و پسر وقتی به سن خاصی میرسیدند پدر و مادر زمینه ازدواج آنها را فراهم میکردند و آنها را به خانه بخت می فرستادند اما در دنیای امروز شرایط ازدواج پیچیده تر و چه بسا بسیار سخت تر از قبل شده است . به همین دلیل سن ازدواج در جامعه امروزی بسیار بالا رفته است و تمایل به ازدواج نکردن افزایش یافته است .
ازدواج نکردن دلایل زیادی دارد . عدم تمایل فرد تا مسائل مالی همگی دلایلی برای ازدواج نکردن است . ازدواج نکردن ضررهای بسیاری را متحمل جوانان میکند که با بالا رفتن سن خودش را نشان میدهد . ازدواج نکردن مشکلات جسمی و روحی زیادی برای جوانان در پی دارد .
یک وقت کسی عذر موجه دارد، مثلاً هنوز به سربازی نرفته یا منتظر است شغل مناسبی پیدا کند و بعد به سراغ ازدواج برود. خوب، این شخص حق دارد.اگر کسی بی جهت و در عین حال که شرایط برایش مهیاست ازدواج نکند، معلوم است که بسیار ضرر می کند. در این جا به بعضی از این ضررها اشاره می کنیم.
مضرات ازدواج نکردن
1) فاصله گرفتن از پیامبر اکرم(ص) و سنت آن حضرت
حتماً شنیده اید که پیامبر عزیزمان فرموده اند:« ازدواج سنت من است و هرکس از سنت من دوری کند از من نیست.» پس حتی اگر ما حکمت ها و فوائد ازدواج را هم ندانیم، وقتی به توصیه ی رسول خدا عمل کنیم، خیر و سعادت نصیبمان خواهد شد و اگر بی توجهی کنیم، ضرر کرده ایم؛ به ویژه که آن حضرت در جمله ی دیگری فرموده اند:«هرکه قدرت ازدواج داشته باشد و ازدواج نکند، از من نیست. »
ازدواج نکردن آسیب های روحی و اجتماعی زیادی برای جوانان دارد
2) فراهم بودن زمینه ی دخالت شیطان و گرفتار شدن به گناه
نمی خواهم بگویم هر آدم مجردی گناه کار است؛ چه بسا جوان های مجردی که وقتی یوسف وار از زمینه های گناه فرار می کنند چنان پیش خدا عزیز می شوند که ده ها متأهل هم به گردشان نمی رسند. اما واقعیت این است که اگر کسی بتواند ازدواج کند و نکند، شیطان خیلی به او طمع می کند و برایش نقشه می کشد! پیامبر اکرم(ص) به شخصی فرمودند:« آیا همسر داری؟ گفت:نه یا رسول الله. فرمودند:« آیا ثروت و امکانات ازدواج داری؟ گفت:بله. فرمودند:ازدواج کن و گرنه از گناهکاران خواهی بود. »
3) در معرض خطر بودن اعمال صالح
کارهای خوبی که انسان انجام می دهد مانند پس اندازی است که جوانی کوشا و پرتلاش دارد. حالا مجسم کن اگر جوانی زحمت بکشد و کار کند اما پول های خود را جایی پنهان کند که در دسترس دزدان و شیادان است، هر لحظه خطر سرقت هست. چقدر این جوان در معرض خطر قرار دارد؟ از همین روست که امام باقر(ع) فرموده اند:« دو رکعت نماز همسردار بهتر است از آنکه فرد بی همسر شب را تا صبح نماز بخواهند.» بله، اجر نمازهای او زیاد است اما شاید شیطان با یک فریب دستاورد او را غارت کند.
4) محروم شدن از نسل پاک
می دانی که فرزند صالح بهترین دستاورد زندگی است. گاهی در میان اخلاف انسان، افرادی ممتاز متولد می شوند که اجداد ایشان هم از برکات اعمالشان بهره مند می شوند. ازدواج نکردن انسان را از این نعمت محروم می کند.
5) ضررهای دیگر
علاوه برآنچه گفتم، اگر بعد از سالها که تصمیم نداشته ای ازدواج کنی در سن بالا به فکر ازدواج بیفتی، ضررهای غیرقابل جبرانی متوجه تو خواهد بود:
1) از دست دادن شور و شوق زندگی
2) سخت شدن هماهنگی و هم دلی زن و شوهر، چون شخصیت هریک تا آن سن شکل گرفته و تثبیت شده است.
3) بالا رفتن توقعات و مشکل پسندی
4) کم شدن احتمال پیدا کردن همسر مورد نظر
5) زود رنجی و ضعف اعصاب