تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ندای وحی و آدرس nedayevahi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 30805
بازدید دیروز : 70777
بازدید هفته : 110031
بازدید ماه : 163309
بازدید کل : 10555064
تعداد مطالب : 16946
تعداد نظرات : 80
تعداد آنلاین : 1


حدیث موضوعیاک مهدویت امام زمان (عج)اک آیه قرآناک

 
 
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : یک شنبه 21 / 12 / 1400

ویژه نامه زکات؛ تزکیه فردی و همیاری اجتماعی

زکات:
برای نه چیز واجب است: گندم(وقت بستن دانه)-جو(وقت بستن دانه)-خرما(هنگام زرد یا قرمز شدن)-کشمش(هنگام بستن دانه های انگور)-طلا(سکه خورده باشد)-نقره(سکه خورده باشد)-شتر-گاو-گوسفند.( در صورتی که یازده ماه مالک آن باشد)
حد نصاب زکات غلات : ۸۴۷ کیلوگرم- با آب باران ده یک – با آب دلو و موتورپمپ و آب دستی بیست یک – با هر دو آبیاری شود چهل سه است.
نصاب طلا: نصاب اول بیست مثقال شرعی که هرمثقال ۱۸ نخوداست(۱۵ مثقال معمولی)چهل یک راباید بدهد-نصاب دوم چهار مثقال شرعی که سه مثقال معمولی می شود.
نصاب نقره :نصاب اول ۱۰۵ مثقال معمولی استچهل یک آنرا باید بدهد- نصاب دوم ۲۱ مثقال است .
نصاب شتر: ۵ شتر (زکات: یک گوسفند) – ده شتر (دو گوسفند) ۱۵ شتر(سه گوسفند) ۲۰ شتر(چهار گوسفند) ۲۵ شتر(۵ گوسفند)۲۶ شتر(یک شترداخل سال دوم شده)
دو شرط زکات دامها:
حیوان در تمام سال بیکار باشد و بکار گرفته نشده و رها باشند –در تمام سال از علف بیابان بچرد و در ملک مالک باشد.
نصاب گاو : نصاب اول سی تاست و زکات آن گوساله ای که داخل سال دوم شده –نصاب دوم چهل تاست که زکاتش یک گوساله ماده ای که داخل سال سوم شده است.
نصاب گوسفند: چهل تا یک گوسفند-۱۲۱ تا و دو گوسفند-۲۰۱ تا و سه گوسفند-۳۰۱ تا و چهار گوسفند-۴۰۰ تا و بالاتر که هر صدتا یک گوسفند .

مصرف زکات:
در هشت مورد می توان بمصرف رساند: فقیر و آن کسی که مخارج سال خود و خانواده اش را ندارد-مسکین و آن کسی که از فقیر سخت تر می گذراند-نایب امام که مامور است زکات را جمع کند-کافرهایی که اگر به آنها زکات برسد به دین اسلام روی می آورند یا در جنگ به مسلمانان کمک می کنند-خریداری بنده ها و آزاد کردن آنها-بدهکاری که نمی تواند قرض خود را بدهد-فی سبیل الله یعنی کاری که منفعت عمومی دارد-ابن السبیل یعنی کسی که در راه مانده است.

بهترین زمان استخاره و نحوه ی گرفتن استخاره چیست؟

 نحوه ی گرفتن استخاره, بهترین زمان استخاره گرفتن,راهنمای گرفتن استخاره

نحوه ی استخاره با قرآن

 

بهترین زمان استخاره

استخاره به معنای طلب خیر از خداوند است و انواع مختلفی دارد: مانند استخاره مطلق، استخاره مشورتی، استخاره قلبی، استخاره با تسبیح و استخاره با قرآن که در این مطلب به بررسی استخاره با قرآن می پردازیم. زمان گرفتن استخاره از قرآن کامل 30 جزء استفاده کنید نه از قرآن هایی که 1 یا چند جزء از قرآن هستند.

استخاره چیست و در چه زمانی و چگونه باید انجام شود؟

«استخاره» در لغت به معنی «طلب خیر از خداوند کردن» است که زمانی که انسان های مومن در کاری درنگ و تامل دارند و خیر و صلاح خود را نمی دانند، به استخاره متوسل می شوند. زیرا آنها اعتقاد دارند که خداوند مهربان و آفریننده آسمان و زمین که تمامی قدرت های جهان که در اختیار اوست می تواند انسان را به سمت نیکی ها و درستی ها هدایت کند.

 

برای استخاره با قرآن صحیح و اصولی باید آدابی را رعایت نمود و استخاره را در هر روز باید در زمان خاص خودش انجام داد.

 

استخاره در مواقعی انجام می شود که انسان بین دو راه مانده است و نمی داند چه کاری انجام بدهد. اما حتما باید قبل از انجام استخاره فکر کرده باشید و همه ی راهها را بسنجید، هرگز بدون فکر و تحقیق استخاره نکنید.

 

زیرا استخاره باعث راحت شدن خیال و فکر فرد می شود که بتواند با اطمینان بیشتر راه خود را انتخاب کند.

 

در روايات اسلامى آداب ويژه اى براى استخاره ذكر شده؛ مانند وضو داشتن و رو به قبله بودن و حالت توجّه و ارتباط قلبى با خداوند داشتن و استغفار كردن به هنگام استخاره و مانند آن و اين امور، مطلوب و قطعاً تاثیر گذار می باشد.

 

نکاتی را که هنگام استخاره گرفتن نبايد فراموش كرد:

 استخاره منحصر به کارى است كه خوب یا بد بودن كار بر انسان مشخص نباشد، و با فکر کردن، و حتّى مشورت كردن با افراد خبره و دانا هم راه درست را نتوان پیدا کرد، در این زمان می توان از استخاره استفاده کرد. در غیر این صورت استخاره گرفتن، اشتباه است.

 

از گرفتن چند بار استخاره برای یک موضوع پرهیز کنید، مگر اینکه فاصله ی زیادی با استخاره ی قبلی داشته باشد و یا شرایط آن تغییر کرده باشد. اگر چند بار برای یک موضوع استخاره بگیرید، اولین استخاره معتبر است. بعد از گرفتن استخاره تردید نکنید و آن کاری را که استخاره گفته است، انجام بدهید و به خدا توکل کنید و از خداوند خیر و صلاح خود را بخواهید و مطمئن باشید که نتیجه خواهید گرفت.

 

برای گرفتن استخاره با قرآن باید آداب و مقررات صحیح و اصولی را رعایت کرد و آن را در زمان و روز مناسب خود انجام بدهید.

 

اصول گرفتن استخاره با قرآن,آشنایی با نحوه ی گرفتن استخاره با قرآن,نکاتی برای گرفتن استخاره

روش های گرفتن استخاره با قرآن

 

بهترین زمان و ساعات استخاره

زمانی که انسان می خواهد کاری را انجام دهد باید با نهایت دقت و توجه، تمام مقدمات کار را انجام بدهد و از آنچه موجب ضرر و زیان است بپرهیزد، مثلا در امر ازدواج باید تمام تحقیقات و اصول را انجام بدهید و در مرحله ی آخر زمانی که بین دو راه مانده اید استخاره کنید اما در مرحله ی اول باید به عقل خود رجوع کنید. سپس از صمیم قلب از خداوند بخواهید شما را در این راه موفق کند و نفع و خیر نصیب شما کند. خلاصه اینکه، زمانی که انسان دست به یک کار بزرگ می زند و سرانجام کار مشخص نیست، پس از انجام کارهای لازم که در پیشرفت او دخالت دارد، باید در این مواقع از خدا بخواهد که او را در این کار از هر لحاظی موفق و پیروز کند و او را در رسیدن به مقصد راهنمایی کند.

 

بر اساس روایات ساعات زیر بهترین زمان ها برای استخاره می باشد:

روز شنبه: تا ظهر و از ظهر تا عصر؛

روز یکشنبه: از صبح تا به ظهر و از عصر تا مغرب؛

روز دوشنبه: تا طلوع آفتاب و از ظهر تا عشاء؛

روز سه شنبه: از ظهر تا عصر و از عصر تا عشاء؛

روز چهارشنبه: تا ظهر و از عصر تا عشاء؛

روز پنجشنبه: تا طلوع آفتاب و از ظهر تا عشاء؛

روز جمعه: تا طلوع آفتاب و از ظهر تا عصر نیک است.

 

ساعات مناسب استخاره از مرحوم محدث کاشانی

مرحوم محدث کاشانی در کتاب «تقویم المحسنین» برای استخاره به قرآن مجید در ایام هفته ساعاتی را نقل کرده و گفته است: اختیار این ساعات بنا بر مشهور بین اهل ایمان است اگرچه حدیثی از اهل بیت بر آن یافت نشده است، سپس فرمود:

 

روز شنبه: تا وقت ناهار خوب است، آنگاه از ظهر شرعی تا عصر.

روز یک شنبه: تا ظهر خوب است، آنگاه از عصر تا مغرب.

روز دوشنبه: تا طلوع آفتاب خوب است، آنگاه از زمان ناهار تا ظهر و سپس از عصر تا عشاء آخر.

روز سه شنبه: از وقت ناهار تا ظهر خوب است، آنگاه از عصر تا عشاء آخر.

روز چهارشنبه: تا ظهر خوب است، آنگاه از عصر تا عشاء آخر.

روز پنجشنبه: تا طلوع آفتاب خوب است، آنگاه از ظهر تا عشاء آخر.

روز جمعه: تا طلوع آفتاب خوب است، آنگاه از ظهر شرعی تا عصر.

 

ساعات مناسب استخاره از عالم بزرگوار شیخ عباس قمی

شیخ عباس قمی در کتاب شریف مفاتیح الجنان از محدث کاشانی و او نیز از (مدخل منظوم محقق طوسی (رضی الله) ساعاتی را برای استخاره نقل کرده است که خلاصه آن این چنین است :

 

شنبه: از طلوع افتاب تا ساعت 10 و بعد از اذان ظهر تا ساعت 16 عصر.

یک شنبه: از طلوع افتاب تا ساعت 12 و بعد از ساعت 16 عصر تا مغرب.

دو شنبه: از طلوع فجر تا طلوع افتاب و بعد از ساعت 10 تا ساعت 12 ظهر و از ساعت 16 عصر تا عشا اخر(وقت خوابیدن)

سه شنبه: از ساعت 10 صبح تا ساعت 12 ظهر و بعد از ساعت 16 عصر تا عشای اخر(وقت خوابیدن).

چهار شنبه: از طلوع افتاب تا ساعت 12 ظهر و بعد از ساعت 16 عصر تا عشای اخر( وقت خوابیدن)

پنج شنبه: از طلوع فجر تا طلوع افتاب و بعد از ساعت 12 ظهر تا عشا اخر(وقت خوابیدن)

جمعه: از طلوع فجر تا طلوع افتاب و بعد از زوال تا ساعت 16 عصر.

 

شخصی نزد امام صادق (ع) رفت، و از ایشان خواست برای رفتن به سفر تجاری خود استخاره بگیرد. امام صادق (ع) استخاره گرفتند که نتیجه آن خوب نبود، اما آن فرد به نتیجه استخاره توجهی نکرد و به سفر رفت و سود زیادی به دست آورد. بعد از سفر نزد امام صادق (ع) رفت و به امام گفت که بر خلاف نتیجه استخاره، سود بسیار خوبی کسب کرده است. امام صادق (ع) در فرمودند: «در این سفر، یکی از نمازهای تو قضا شد که اگر سود این سفر را جمع کنی، نمی توانی نماز قضا شده را جبران نمایی.»

 

استخاره با قرآن باید توسط چه کسانی انجام شود؟

استخاره با قرآن باید توسط افراد آشنا با مفاهیم قرآنی انجام شود، زیرا مفاهیم قرآن برای هر کسی قابل فهم نیست و باید فرد مورد نظر با قرآن، علوم قرآن، تفسیر و ... آشنا باشد و با قرآن مأنوس بوده و زبان قرآن را بفهمد، چون فهم قرآن از مبحث های بسیار پیچیده ای است که ابزار خود را می طلبد، و آن آشنایی با قرآن، علوم قرآن، تفسیر و ... است که آن هم، در اختیار کسانی است که سال ها با قرآن مأنوس بوده و زبان قرآن را می فهمند. بنابراین، این موضوع دارای فرمول خاصی نیست که بتوان آن را به راحتی آموخت و به آسانی اجرا کرد.

 

زمان استخاره, بهترین زمان استخاره, بهترین زمان های استخاره

بهترین زمان برای استخاره با قرآن

 

آموزش گرفتن استخاره با قرآن :

روش اول گرفتن استخاره با قرآن

برای گرفتن استخاره با قرآن، ابتدا سه مرتبه سوره ی توحید را بخوانید. سپس 3 مرتبه صلوات بر محمّد و آل محمّد بفرستید.

 

بعد بگویید :

اَللّهُمَّ اِنّی تَفَاَّلْتُ بِکِتابِکَ وَ تَوَکَّلْتُ عَلَيْکَ فَاَرِني مِن کِتابِکَ ما هُوَ الْمَکْتُومُ في سِرﱢکَ الْمَکنونِ في غَيْبِکَ

 

سپس قرآن را باز کنید و استخاره بگیرید. و مطلب خود را در سطر اول صفحه ی سمت راست مشاهده کنید.

 

روش دوم استخاره با قرآن

مرحوم سیّد بن طاووس در کتاب «فتح الأبواب» نقل کرده است که براى استخاره، قرآن را بردارید و نخست این دعا را بخوانید: "اَللّهُمَّ إِنْ کانَ فِی قَضائِکَ وَقَدَرِکَ، أَنْ تَمُنَّ عَلى اُمَّةِ نَبِیِّکَ، بِظُهُورِ وَلیِّکَ وَابْنِ بِنْتِ نَبِیِّکَ، فَعَجِّلْ ذلِکَ وَ سَهِّلْهُ وَ یَسِّرْهُ وَ کَمِّلْهُ، و اَخْرِجْ لِی آیَةً، اَسْتَدِلُّ بِها عَلى أَمر فَأَئْتَمِرَ، أوْ نَهْـى فَأَنْتَهی فِی عافِیَـة"

 

خدایا اگر قضا و قَدَرت این است که با ظهور ولیّت و فرزند پیامبرت بر امّت رسول خدا، منّت گذارى، پس در ظهورش تعجیل و راهش را سهل و آسان قرار ده و براى من آیه اى بیرون آور که یا در آن امرى باشد که انجامش دهم و یا نهى باشد که ترکش کنم به عافیت و تندرستى. سپس حاجت و مشکل خود را عنوان کنید و آن گاه قرآن را باز کنید پس از آن هفت ورق بزنید در ورق هفتم، صفحه سمت چپ، هفت سطر را بشمارید و در سطر هفتم مطلب خویش را از آن آیه، دریابید.

 

روش استخاره به قران به روش امام علی (ع) :

از امیر المومنین (ع) نقل شده که فرمودند هر که بخواهد به قرآن تفأل کند، (باید ابتدا نیت کاملا واضحی و بدون شرطی انجام بدهد)، سپس 3 مرتبه سوره حمد و سه مرتبه سوره توحید را بخواند و سپس این دعا را بخوانید :

اگر (خ) بود: به درستی دلالت می کند بر اینکه این عمل غیر صالح است و نباید قصد آن کند.

اگر (د) بود: پس مددی حاصل می شود و به سعادت و خوشبختی می رسد.

اگر (ذ) بود: دشمنان را مقهور و ناراحت خواهد کرد.

 

اگر (ر) بود: پس او بر قوم خود نصرت و برتری می یابد.

اگر (ز) بود: پس او بر خصومت و دشمنی و ترس و تنفر می افتد .

اگر (س) بود: خداوند خوشبختی و خیر را نصیب او می گرداند.

 

اگر (ش) بود: پس باید برایش از طرف دشمنان ترسید .

اگر (ص) بود: او در شدت و ناراحتی می‌افتد و باید در صدقه دادن عجله کند.

اگر (ض) بود: پس او دارای مال و خیر می شود.

 

اگر (ط) بود: در دنیا و آخرت موفقیت نصیبش می شود.

اگر (ظ) بود: درآن کار رازی که پنهان است آشکار می گردد.

اگر (ع) بود: پس در کارش کمک خواهد شد و موفق می شود.

 

اگر (غ) بود: در کاری می افتد که باید برایش ترسی از آن کار داشت و باید صدقه بدهد.

اگر (ف) بود: خداوند بزرگ حاجتش را برآورده می کند، و همچنین وصالش بعد از دوری و فراق را می انجامد.

اگر (ق) آمد: پس او خوشبخت و مورد قبول بندگان خدا می باشد.

 

اگر (ک) بود: درخصومت و دشمنی می افتد پس باید صدقه بدهد.

اگر (ل) بود: پس او حاجتش برآورده می شود و دشمنان را مقهور می کند.

اگر (م ) بود: پس حتماً باید دوری کند از آن کار، زیرا که موجب پشیمانی وی خواهد شد.

 

اگر (ن) بود: انجام آن کار خوب است.

اگر (و) بود: مال وثروت نصیب او می شود و به هیچکس محتاج نمی شود.

اگر (ه) بود: در کارش توقف و تأخیر ایجاد می شود ولی عاقبت کارش به خیر و خوبی می انجامد.

اگر (ی) بود: مژده خوبی به وی داده می شود.

 

گردآوری: بخش مذهبی بیتوته


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





موضوعات مرتبط: احکام دینی
برچسب‌ها: احکام دینی
 
 
این وب سایت جهت بسط وگسترش فرهنگ قرآنی ، با لا بردن سطح آگاهیهای دینی اعتقادی تربیتی